Ангелов: Лекари съветват пациенти да изчакат с ваксинацията

"Най-добрата ваксина е тази, която е налична в момента"
Обновена: 17 фев 2021 18:52 | 17 фев 2021 18:00, Веселина Йорданова
187
Ангелов: Лекари съветват пациенти да изчакат с ваксинацията
Министърът беше първият ваксиниран у нас. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекари съветвали свои пациенти да изчакат с ваксинацията. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов при посещението си във Враца и добави, че това за него е неразбираемо.

Ангелов съобщи, че има неприятен факт по отношение на процеса - създава се организация за ваксиниране на определена група хора, а се явяват около 70% от нея и трябва много бързо да се намерят други, за да не се изхвърлят дози от ваксината. Така се получило през уикенда, когато ваксинираните са под 100 на ден за цялата държава.

Още по темата
В тази връзка Ангелов обяви, че се обмисля и възможността "да се отпуши" и ваксинирането в четвърта фаза, като се викат за имунизация хора с хронични заболявания.

Министърът подчерта, че процесът се бави в България и защото недоверието е много голямо. По думите му това се дължи на различни фактори във времето - недоверие към институциите, към здравните власти.

Ще продължим да работим, понякога борбата за живота на хората се води с всеки отделен човек, дори с него самия, коментира още той.

Министърът отново подчерта, че ваксините са сигурни и че при ваксиниране на 70% от населението ще се върнем към нормалния живот.

Лични лекари във Враца обаче споделили пред медии, че няма гарантиран избор на ваксини и това за пациентите е проблем.

Определено в настоящия момент сме в началото на ваксинационния процес. Аз самият нямах избор. Най-добрата ваксина е тази, която в момента съществува, подчерта министърът в отговор на журналистически въпрос.

До края на днешния ден събираме отговори на поставените от личните лекари въпроси, те ще получат отговори навреме, за да започнат кампания по четвъртата фаза, обясни още той.

Министърът уточни и че заплащането към личните лекари за ваксиниран ще се извършва независимо от здравноосигурителния му статус, тоест и за неосигурен.

За Кюстендил наблюдаваме фамилно разпределение на случаите, обясняваме си го и с разпространение на британския вариант на вируса, посочи Ангелов във връзка с ръста на болните в областта. Защо във Враца той се увеличава обаче министърът каза, че за момента няма обяснение, но засега натиск върху здравните заведения в областта няма.

Ако има нередност, в която е въвлечено лечебно заведение, ще бъда абсолютно безкомпромисен в наказанията, които ще приложа, каза Ангелов по случая с починалото от токов удар момче. Вече стана ясно, че кабелът, който е причинил инцидента, е бил свързан с павилион с договор с УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Министърът уточни и че до края на месеца ще има информационна система, в която всеки ще може да избере къде и кога да се ваксинира. Другият вариант е със записване при личния лекар или с регистрация в РЗИ.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди време един колега драскач сподели подобна версия - пандемията е фалшива, а ваксините са срещу новата пандемия, която ще дойде по-късно и ще унищожи непослушните/ неваксинираните."А защо да не е някаква модификация на идеята за чистата раса, а именно ваксиниранито е биологично оръжие, което има за цел да прочисти малограмажниците, приели да ги ваксинират доброволно.
107
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравявам целокупния български народ за отказа от ваксинация. Не се поддадохме на шепа коремни хирурзи, главни санитари и изследователи на боковите анали, както и на техните ***
106
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко мирише на корупционна схема предлага ни се само една ваксина, къде е пазарната конкуренция?
105
2
 
12
 
! Отговори
Стига сте се туткали преди 3 години
Стига с тези ФАЗИ НА ВАКСИНИРАНЕТО.Вече 2 месец се вижда че това НЕ РАБОТИ защото само 20% от тези във ФАЗИТЕ изявяват желание.От заявени 200 на ден се явяват 100 и така на другия ден молбите продължават.ПУСКАЙТЕ ИНФОРМАЦИОННИЯ РЕГИСТЪР и наличните ваксини за СЕДМИЧЕН ПЕРИОД и който желае праща заявка ДО Ваканционния Център и ПОЛУЧАВА ЧАС И ДАТА НА ВАКСИНАЦИЯ.Махнете ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ПРЕЧАТ и МЪРМОРЯТ.Центровете да работят от 08.00до20.00 от ПОНЕДЕЛНИК до НЕДЕЛЯ.Вместо професор Гигов МЛАД ДЕЕН МЪЖ
104
3
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Няма какво да чакат, да не се ваксинират по-добре и да не се връзват на уловката. Ваксината е една уловка.
103
3
 
11
 
! Отговори
Ваксина? преди 3 години
Ковид,маска,карантинауплах,паника,ваксинаСрещи със имам и попвероятна смърт и гроб
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсят се хора, които нямат чувство за състрадание, нареждаш им и те изпълняват като роботи.
101
2
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
До АнонименДаа. Преди време един колега драскач сподели подобна версия - пандемията е фалшива, а ваксините са срещу новата пандемия, която ще дойде по-късно и ще унищожи непослушните/ неваксинираните. Интересен сюжет, няма спор.
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато компаниите производителки поемат отговорност за ваксините си може и да се замисля да се ваксинирам, ама не виждам смисъл мина една година и свикнах с вируса,, ако не бяха медиите да бях забравил за него.
99
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Лекари съветвали свои пациенти да изчакат с ваксинацията. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов при посещението си във Враца и добави, че това за него е неразбираемо."Това значи, че си вършат работата съвестно и поставят на първо място здравето им. За разлика от безгръбначни, безмозъчни мекотели като теб.
98
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 72Ваксинирали се едни от най умните и успели хора на планетата казваш. Хайде тогава да ни светне защо създателите на ваксината не са се ваксинирали? Те са сред най умните и най успелите, създадоха ваксина срещу,, страшния вирус"
97
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За щастие редовите лекари са по-мъдри от здравния министър.
96
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да не се окаже,че единствено ваксинираните ще оцелеят след някоя друга годинка.Не знам защо не включвате и този конспиративен вариант ?! По презумция всеки подсъзнателно намира опасността във видимото и способното да се асимилира от мозъка логично съмнение.Но нещата не са точно така...Всеки говори за смърт от ваксината.Прекалено очевидно е да те убие тя ! По-скоро е обратното ! Ще видим...Светът стана непредвидимо място за живеене !
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още малко ще почнат да се тръшкат като малки деца, че не им вярват. Никой не Ви е крив, че Ви е такъв имиджа.
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се изпращат противоречиви сигнали към обществото от медиите и от политиците в световен мащаб!Стават или не стават ,струва ли си или не ваксинацията ,не си играйте с живота и здравето на хората!
93
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 10 дена ви казах за разговора с личния ми лекар.- Докторе, аз трябва ли да се ваксинирам?- Ква ваксина бе човек, ти добре ли си? На здрава глава бинт слагаш. Седи си мирен там сега.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздрав на Гошо милиционера към господин Ангелов.
91
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижда се че нещата не вървят, единствено правилно е да се отменят изборите и Бойко да получи удължен мандат до 2024 за да изправи държавата!
90
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като не се ваксинирате за какви се мислите ? За много умни и хитри,прецакали новия световен ред ли ? Или кого всъщност мислите,че прецаквате ? Силно се надявам да ви ограничат правата на свободно придвижване и развлекателни посещения .Такива като вас единствено могат да съсипят този свят като го тикнат към гибел заради плоските си мозъци.К19 е днес и вероятно няма да затрие света и без ваксинация,но утре може да се появи нещо много по-опасно и ще е късно,докато се усетите,че е такова !!
89
3
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Аз определено ще изчакам с ваксинацията.Като умра-тогава ще се ваксинирам.