БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря измамник

"Този човек уронва престижа на останалите специалисти у нас"
19 фев 2021 10:39, Ния Христова
23
БЗС: Омерзени сме от случая със зъболекаря измамник
Снимка: Pixabay
"Омерзени сме от случая със зъболекаря, измамил десетки хора с хиляди левове. Никога не сме проявявали търпимост към подобно поведение. Слава Богу, че става въпрос за изолиран случай. Това е съвременния  Ястребовски. Този човек е дипломиран лекар по дентална медицина, положил е клетва, но явно моралът му е по-различен, отколкото на останалите зъболекари у нас. Той уронва престижа на останалите специалисти". Това заяви в ефира на Нова ТВ председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.
 
Председателят на Комисията по професионална етика на БЗС - Боряна Нецова, поясни, че през януари 2020 г. е подаден първият сигнал за измама.
 
"Много от хората подадоха сигнали към Централната комисия по етика. По закон препращаме жалби в съответната Регионална колегия, където е извършено лечението. Когато постъпват първите две жалби, още на 27 февруари 2020 г., се задвижва административно наказателно производство. Съставен му е акт за наказание, който обаче не може да му бъде връчен, защото се е покрил. По закон Комисията се обръща към съответната областна дирекция на МВнР. 
Още по темата
 
По същото време издирване се извършва и от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Когато този човек не е открит и не може да му се предаде акта, няма как да се премине към следващо действие. Така е по закон. Когато пристигат следващите жалби, колегите констатират, че има признаци за извършено престъпление. Тогава цялата документация по случая е предадена в прокуратурата", поясни Нецова.
 
"Според Закона за административни нарушения и наказания, когато прокуратата започне работа, БЗС спира да действа. Единствено имаме възможност да му отнемем правото да упражнява професията 1 година", каза още Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари