След инцидента в София: Лавина от сигнали в Helpbook за опасни кабели

19 фев 2021 19:21, Анисия Иванова
26

Снимка: Helpbook

След фаталния инцидент в София получихме лавина от сигнали в платформата на Helpbook.info за опасни кабели на всевъзможни места. От улична лампа в непосредствена близост до автомивка в квартал„Дружба“ 1 са навързани по безобразен и най-вероятно незаконни кабели, които се валят по тротоара и влизат в територията на обекта. „С оглед случилото напоследък, смятам че незабавно трябва да се пратят хора на място да проверят“, алармира нашият потребител.

Сигнализираха ни и за опасни кабели на централен софийски булевард, които излизат от електрическо табло и „пълзят“ по фасадата на обществена сграда във всички посоки. Молбата е за проверка и последващи предписания, за да не стане поредната беля.

Наклонен стълб в столичния квартал "Левски-Г" представлява огромна опасност за живота и здравето на живущите и преминаващите, тъй като се намира в непосредствена близост до улица, трафопост и жилищни сгради. Както ще видите от изпратените снимки само въпрос на време е да се срине на нечия глава или автомобил.

С молба за проверка и становище ни изпратиха снимка, на която се вижда състоянието на булеварда на Лъвов мост, който само преди няколко години беше ремонтиран. От край до край зее огромна пукнатина, която заради ниските температури е започнала стремително да се разширява.

Завършваме днешния обзор с писмо от преподавател в прогимназиален етап в училище в село Нова Черна. След възобновяването на присъственото обучение на учениците в цялата страна, се налага учителите да пропътуват разстоянието до местоработата си, но в случая срещат неочаквани затруднения. Автобусната линия, която извършва превоза, е спряна и жителите на селото нямат подходящ транспорт до областния си град, където да извършват задълженията си и където се намират всички административни услуги.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че досега на никого не му е правило особено впечатление и не му е пукало, и сега изведнъж сме се "пробудили". Това показва на какво ниско еволюционно стъпало, сме.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
imate si benebe, chastna i darjavna sobstvenost, darjavni policia, prokuratura, sadii, partii, medii, chetnici, askeri, tehnici, arhitekti, maistori, daskali, pevici s dalgi manikuri, pevci s muskuli, fuzkulturisti, gimnastichki, futbolisti...aide stiga rev...na rabota! marzelivci.
14
6
 
4
 
! Отговори
Споко ! преди 3 години
У Българията никой не носи отговорност ! Така казваха от БКП-то - Партията каквото каже, това става ! Партията е оголила кабелите - да ги пипат партийците ! На 4-и април ще подадем по един " кабел" на БСП-то !
13
1
 
2
 
! Отговори
ABTOP преди 3 години
КОЙ ОПРЕДЕЛИ КАТО "ИНЦИДЕНТ" УБИЙСТВОТО НА ПЕШЕХОДЕЦ НА ТРОТОАРА? ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО ЗА КАКВО ПИШЕТЕ? ЗНАЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО КЪДЕ СЕ НАМИРАТЕ?
12
1
 
4
 
! Отговори
И ? преди 3 години
Някой да се е забързал да оправя нередностите ? Никой !!!!! Сега трябва да вземем властта ! Майната им на кабелите !
11
1
 
1
 
! Отговори
ABTOP преди 3 години
НЕ СЕ ПРАЙТЕ НА ЕЛЕКТРОПРОФЕСИОНАЛИСТИ!
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ko sa oplakvat? da si odat na selo.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са казали :пази се сам за да те пази и Господ.Научете децата си на не пипат оголени кабели и "жици".За мурга вите , да се научат да учат! А не само да "берат бакър".
8
2
 
5
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До ha haДо: ha haЧе тя да не би да ходи пеш? Ако ходеше все щеше да види плочките по тротоарите, които щракат като кастанети и в мокро време поливат краката на пешеходците.
7
12
 
7
 
! Отговори
С ОГОЛЕНИТЕ КАБЕЛИ преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ СЪЗДАДОХА УСЛОВИЯ ЗА ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ЗАКОНА И ИЗБОРНО МАНИПУЛИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И МАЛЦИНСТВАТА !ХАОСА ---СЕ СЪЗДАВАШЕ УМИШЛЕНО!!!!
6
4
 
13
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
В СОФИЯ И ВСИЧКИ ЧАСТИ НА СТРАНАТА Е ПЪЛНО С ВИСЯЩИ И ОГОЛЕНИ КАБЕЛИ ЗА ТОК И ЗА РАЗЛИЧНИ УСТРОЙСТВА!НЕОБХОДИМО Е , СПЕШНО ДА СЕ СЪЗДАДЕ РЕГЛАМЕНТ , ЗА ТЕЗИ НЕЩА И УТОЧНЕНИЕ ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ХОРАТА , КОИТО ИЗВЪРШВАТ ТАЗИ ДЕЙНОСТ!ХАОСА Е СЪЗДАДЕН ОЩЕ ОТ СОЦ-а, ЗА ДА СЕ КРАДЕ ТОК И СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ РАЗНИ СЛОЕВЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СЪС "СОЦИАЛНИ ПРОБЛЕМИ"!ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА---ТАЗИ ПРАКТИКА ПРОДЪЛЖИ , С ЦЕЛ- ДА СЕ ВАДЯТ ДИВИДЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ И СЕ МАНИПУЛИРА НАСЕЛЕНИЕТО!
5
4
 
10
 
! Отговори
ГЕРП и Гешев убийци преди 3 години
Повече ГЕРП ОП на власт, повече жертви от народа.
4
0
 
4
 
! Отговори
рпг-7 преди 3 години
Еййй...., и брътчедите вече съ станали многу дисциплинирани, ве, щом толкуз кабел лежи непокътнат по улиците!!!Виж, кво нещу е "демокрацията", а!-))))))))))))))
3
3
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 3 години
Ами Данчето Фъндъчкова толкова години само в чекмедженцата ли си е гледала та не ги е видяла тия жици???
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У София са скъпи имотите затова безплатно им пускат ток :))) Не електрически стол ами електрически тротоар не герб .
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми верно е ..но не само в София )а тия будки по край болници ,училища ,автоб.спирка полувината са не незаконни )