След инцидента в София: Лавина от сигнали в Helpbook за опасни кабели

19 фев 2021 19:21, Анисия Иванова
26

Снимка: Helpbook

След фаталния инцидент в София получихме лавина от сигнали в платформата на Helpbook.info за опасни кабели на всевъзможни места. От улична лампа в непосредствена близост до автомивка в квартал„Дружба“ 1 са навързани по безобразен и най-вероятно незаконни кабели, които се валят по тротоара и влизат в територията на обекта. „С оглед случилото напоследък, смятам че незабавно трябва да се пратят хора на място да проверят“, алармира нашият потребител.

Сигнализираха ни и за опасни кабели на централен софийски булевард, които излизат от електрическо табло и „пълзят“ по фасадата на обществена сграда във всички посоки. Молбата е за проверка и последващи предписания, за да не стане поредната беля.

Наклонен стълб в столичния квартал "Левски-Г" представлява огромна опасност за живота и здравето на живущите и преминаващите, тъй като се намира в непосредствена близост до улица, трафопост и жилищни сгради. Както ще видите от изпратените снимки само въпрос на време е да се срине на нечия глава или автомобил.

С молба за проверка и становище ни изпратиха снимка, на която се вижда състоянието на булеварда на Лъвов мост, който само преди няколко години беше ремонтиран. От край до край зее огромна пукнатина, която заради ниските температури е започнала стремително да се разширява.

Завършваме днешния обзор с писмо от преподавател в прогимназиален етап в училище в село Нова Черна. След възобновяването на присъственото обучение на учениците в цялата страна, се налага учителите да пропътуват разстоянието до местоработата си, но в случая срещат неочаквани затруднения. Автобусната линия, която извършва превоза, е спряна и жителите на селото нямат подходящ транспорт до областния си град, където да извършват задълженията си и където се намират всички административни услуги.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.