Бургазлии на опашка за ваксини от 7 сутринта

Трябва да се защитим, вече ни омръзна да седим вкъщи, казаха някои
20 фев 2021 16:44,
117
Бургазлии на опашка за ваксини от 7 сутринта
Снимка: БГНЕС

Започна масовата ваксинация у нас. След заповед на министър-председателя Бойко Борисов в цялата страна, наред с първите 4 фази от имунизационния план, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи.

В големите градове има голям интерес за поставяне на ваксини. В Бургас от 7 сутринта желаещи да получат доза от препаратите чакаха на опашка пред кабинетите, съобщава Нова тв.

Заради големия интерес бяха отворени и допълнителни пунктове. Така те стават общо 7 за града. Разкрити пунктове за ваксинация има и в Карнобат, Айтос и Поморие.

Желаещи да получат ваксина срещу COVID-19 застанаха пред пункта в Бургас в ранни зори. Всеки от чакащите има своя причина да се ваксинира. "За да може да сме по-спокойни за нашето здраве и за здравето на нашите семейства", коментира Ирена Добруджалиева.

"Трябва да се защитим по някакъв начин, вече ни омръзна да седим вкъщи", коменитра Тодор Ковачев.

В кабинета на Онкологичния център в Бургас първо сутринта получиха втора доза от ваксината 60 учители и едва след това започна масовата имунизация. "Имаме 20 флакона, като всеки един от тях позволява да бъдат ваксинирани 10 пациенти", заяви  д-р Теодор Попов.

Много от чакащите на опашката бяха пропътували разстоянието до Бургас от други населени места, като  Наталия Бондаренко, която е руски гражданин, но вече 7 години живее в Поморие.

Чакащи на опашката са убедени, че зеленият коридор е закъснял. "Трябваше да се започне от 65 години нагоре. В тази категория попадат и от първа линия, и от всяка линия", коментира Тодор Ковачев.

От Регионалната здравна инспекция в Бургас увериха,че до края на следващата седмица  разполагат с над 7500 дози от ваксината на AstraZeneca, която ще бъде разпределена между отделните общини в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ваксиниран----------------------------------Не се тревожи.Жена ми 3 дни поред вечер вдига 39.Накрая спадна и всичко е наред.Реакция от ваксината.
92
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 години
Защо руснаците се ваксинират у нас. И то безплатно.Здравни вноски внасяли ли са у нас? Имат ли български гражданство? Владеят ли български? Да се качват на поезда и у тях да ги ваксинира Путин със спутник.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази снимка е от опашка за антигенен тест, не е за ваксинация. СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА. Ще стане страшно, СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ.
90
0
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран преди 3 години
С астра зенека....след 12 часа имах температура 38 градуса,след още шест час спадна на 37.3...дано всичко да е наред.
89
0
 
5
 
! Отговори
Келфайда преди 3 години
от ваксинирането като ще се изпозаразят докато чакат на опашката при тази (липса на) дистанция
88
2
 
2
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Гледна точкаbravo pich! tochno taka tova sa izrodo koyto imat za cel da pluiat po vsichko choveshko.tova sa plateni rusofilski trolove koito imat za cel da seiat smut i panika v bulgaria. spored men s takiva triabva veche da se zaeme prokuraturata v bg
87
3
 
8
 
! Отговори
ВАКСИНИРАЙ СЕ преди 3 години
НЕ ВЯРВАЙ НА ЧЕРВЕНИТЕ *** !ТЕ ТИ ЖЕЛАЯТ ЗЛОТО И ИСКАТ ДА СИ БЕДЕН, БОЛЕН И НЕЩАСТЕН.ТЕ АКТИВНО МАНИПУЛИРАТ--САМО ГЛУПАВИТЕ И СЛАБИТЕ ДУХОМ!
86
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Трябва да се защитим, вече ни омръзна да седим вкъщи, казаха някои"Че кой изобщо стои вкъщи? Тези изобщо ходят ли на работа? Май пак са поканили платени статисти.
85
6
 
7
 
! Отговори
бай грую преди 3 години
До 93. Така ли ти изглежда тъппо червено говведо? Да не би всичките да ги познаваш и да си им прегледал членските книжки?
84
2
 
6
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 3 години
Къдя е опашката за птичия грип, чадо
83
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия актив на ГЕРБ е строен да виси да прави пиар, хем ще се уредят с ваксини хем ще правят реклама за пред медиите колко активен е Бойко. ТОЧНО КАТО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ.
82
21
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 77 и всички други подобни плювачи. А бе, гадове, ние не гледаме ли какво става в други нормални и разумни държави, където вече милиони се ваксинират и скоро огромната част от населението го прави информирано и с желание. Мръсната ви антиваксърска полюция няма да хване дикиш.
81
17
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До 85. Говведо мръсно, брат ми почина от този вирус, а ти ми говориш, че го няма. Такива като теб заслужават да им умрат много близки хора, за да спрат да плещят идиотщини.
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз през 2 през нощта чаках ама беше затворено и се отказах, няма се ваксинирам щом е затворено. Човек би трябвало да има достъп до лечение по всяко време на денонощието Само във банановите държави човек няма достъп до лечение от Ковид смъртоносната болест на 21 век. И се пазете от ГЕРП кабели ако преминавате покрай някоя шахта, ГЕРП кабелите убиват като Новичок .
79
2
 
12
 
! Отговори
Цицерон преди 3 години
Докато има бал*ци, ще има и тарикати.
78
20
 
9
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Отдавна е казано: "Кучетата си лаят, но керванът си върви" Или- докато група хейтъри плещят глупости из нета хората се ваксинират.
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лъжата и измамата край нямат
76
5
 
13
 
! Отговори
Пеесе лева преди 3 години
За 50 лв от Борисов си плюят на здравето ромите.
75
7
 
20
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Балъци
74
7
 
2
 
! Отговори
София преди 3 години
От 21 февруари в трите общински многопрофилни болници Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще се извършва поставяне на имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани.В лечебните заведения са разкрити кабинети за извършване на ваксинация от 10 часа, съобщиха от Столична община.От 10 часа в лечебните заведения, които са разкрили кабинети, е създадена организация да започне поставянето на ваксини.Гражданите трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията.Ваксините са на AstraZeneca и се предоставят от Столичната РЗИ.