Втори ден: Опашки от желаещи да се ваксинират се извиха в страната

Могат да се ваксинират всички, които не попадат в определените групи
20 фев 2021 18:55, Анисия Иванова
252

Опашки от желаещи да се ваксинират се извиха в цялата страна. От вчера, наред с първите четири фази от плана за имунизация, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи. За целта са разкрити специални пунктове, а в болниците трябва да са осигурени зелени коридори за хората, които желаят да си поставят ваксина.

За втори пореден ден пред 5-те имунизационни пункта на Пирогов се събраха желаещи да се ваксинират. Ваксинацията е както за тези, които са от основните четири имунизационни фази, така и за хората, които не попадат в тях. За да координира процеса, на място беше и директорът на лечебното заведение.

"Хаос няма, има разпределение, защото на 5 места в момента ваксинираме едновременно. Не можем да записваме часове. Часовете ще бъдат записвани, когато имаме много места, където да се прави така ваксинация и тогава да има едно равномерно разпределени", каза проф. Асен Балтов.

Още по темата

Във ВМА лично началникът на болницата ген. Венцислав Мутафчийски се захвана да ваксинира желаещите. Сред имунизираните бяха актьори от театъра и киното.

"До този момент са дошли около 450 човека. Това е смесен поток", заяви Мутафчийски.

Здравният министър също посети някои от столичните имунизационни пункта. Такива има 318 в цялата страна, които работят през уикенда. Обмисля се и възможността за въвеждане на зелени коридори и през делничните дни.

"Аз съм доволен от темпа на ваксинацията към момента. Постигаме добър резултат. В момента нямаме записване, тъй като е абсолютно излишно. На всяка една болница, където имаме ваксинационен център , всеки, който желае, може да отиде да се ваксинира. Информационната система за записването ще стартира може би на 3 март.", заяви проф. Ангелов.

А от софтуерната компания, която разработва програмата за личните лекари за въвеждане на поставените ваксини, опровергаха притесненията на общопрактикуващите лекари, че програмата няма да е готова до навреме.

"Модулът е готов. Завършен е още в началото на седмицата, но както казах идват промени в изискванията , в начина на взаимодействие със сървърната част. Всичко това води до необходимост и до доработки и проверки в качеството на тестването. Трябва да гарантираме, че продукт без грешки е стигнал до лекарите. Нашите колеги и в момента работят и утре ще работят. Ще отреагираме на всички евентуални други промени. Масовата ваксинация при личните лекари ще започне от понеделник", заяви директорът "Развойна дейност" в "Контракс" Драгомир Манов.

Вижте повече по темата в репортажа на Даяна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са ваксини, спрете с глупостите.Провеждат експериментална генномодифицираща тер
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са ваксини, спрете с глупостите.Провеждат експериментална генномодифицираща тер
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бах тез опашки , дето се вият в цялата страна !Четейки заглавието , оставаш с впечетлението , че се вият от Кулата до Дунав мост и от Видин до Капитан Андреево !
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са ваксини, спрете с глупостите.Провеждат експериментална генномодифицираща терапия.
189
1
 
2
 
! Отговори
5 преди 3 години
До ПредлагамНе бойте се , моряци!Потъваме!Има вода за всички!
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 450 човека на ден в София, ще успеем да ваксинирами всички след около 20 години ...
187
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и отговори на следните въпроси:Кой носи отговорност за нежеланите реакции? Разбрах, че се подписва декларация - наистина ли човек се отказва от търсене на отговорност или е само, че е запознат със страничните ефекти?Кой поема лечението на хората, при които възникват проблеми - има и клинична пътека? Какво става с болничните на тези хора - кой ги дава и на какво основание? Как се обезщетяват тези хора?Не съм антивъксър - имам всички задължителни имунизации.
186
1
 
1
 
! Отговори
Зелена Значка преди 3 години
Купувам за 100 лв, за да не бия на очи и да дразня зомбираните ваксинирани...
185
2
 
2
 
! Отговори
лечител природ. преди 3 години
най добр.ваксина е,копривата,пробвайте
184
1
 
3
 
! Отговори
гробаря преди 3 години
На здраво тяло,не ще ваксина,иначе си АУТ
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трите телевизии лъжат много бре..хем ги дават и виждаме че хората се броят на пръсти ,имало е първия ден на Пирогов )даваха Благоевград ,4 души ,Хасково 10 ,къде са големите опашки ?
182
1
 
6
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
да се наредим около 2-3 милиона народ пред въпросните пунктове. Здравния министръ преди малко каза че "Всеки който иска да се ваксинира, ще бъде ваксиниран. Имаме ваксини за всички." Така че айде да видим колко ваксини имат. Да се наредим 2-3 милиона народ и да видим кво ще стане. Само така ще се справим - с техните камъни, по тяхната глава. И като кажат в един момент "Ама ваксините свършиха", тогава ще ги питаме що ни агитират да се ваксинираме а няма с какво. Измама пълна, казвам ви. Това е.
181
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да не дават кебабчета?
180
11
 
0
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Без ваксинация няма работа,затова.От глад човек на всичко е съгласен.Нека.
179
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КолкоПрост народ в една пропаднала държава ! За тази държава надежда никаква няма
178
5
 
19
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Тая пасмина, за такива неща са събира, за протести да си оправи държавата никва я няма :)
177
5
 
14
 
! Отговори
май май галба преди 3 години
вси4ко е от ден до пладне.Да видим след месец какви ще са опа6ките 4е и сега не ми се виждат никак големи-пак лъжат хората и преувели4ават нещата
176
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало силиконов ли си хеалуронов министър ли си не те знам тия що не спазват дистанция 2м. а са един до друг на няколко сантиметра и що никой не следи за това да не говорим че има струпване.Бързо изпрати бухалките си да започнат да налагат глоби че чекмеджетата на Боко трябва да се пълнят идват избори.Освен ваксини ще се раздават и пари на 4.04.
175
7
 
4
 
! Отговори
Мангъровист преди 3 години
Уф, ваксинирах се.
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 206Ти явно от вкъщи не излизаш отиди и виж сам.