От днес стартира ваксинацията и при личните лекари

Идват още над 25 700 дози от препарата на "Пфайзер/Байонтех"
22 фев 2021 07:18, Ния Христова
16
От днес стартира ваксинацията и при личните лекари
Снимка: БГНЕС
От днес личните лекари започват ваксинация срещу COVID-19 на своите пациенти. Здравните власти са категорични, че има достатъчно налични ваксини.
 
4300 лични лекари ще се включат в процеса по ваксинация. През последния месец те трябваше да съберат данни от своите пациенти за желаещите, които искат да бъдат имунизирани. Вече е подписан и Националният рамков договор, които е свързан с организацията между личните лекари и Националната здравноосигурителна каса. 
 
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че вече е изяснено всичко относно документацията, която личните лекари трябва да попълват.
 
"Няма никаква разлика между нормалните ваксини, които правят по календар, и тези, които са във връзка с кампанията. Същата документация в същата информационна система, а тя вече автоматично прехвърля данните към ковид системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е изпълнил съответния брой имунизации."
 
Днес здравните власти ще обсъдят и възможността в късните следобедни часове през седмицата също да бъде въведен зелен коридор за имунизация в 318 -те ваксинационни центрове в регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и ДКЦ-тата.  
 
В страната през днешния ден се очаква да бъдат пристигнат още над 25 700 дози от препарата на "Пфайзер/Байонтех".
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините се оказаха дефицитна стока. Защо има дефицит, нали уж се твърдеше, че при капитализма няма дефицит? Искаш да се ваксинираш с конкретна вкасина - ама нямало, дефицитна била. 20 години ли ще чакаме да стане налична?
12
4
 
2
 
! Отговори
фффф преди 3 години
Защо ли изобщо използват думите имунитет и имунизация??? Няма доказателства за траен имунитет, само се боцкат=ваксинират и се надяват на нещо неизвестно какво... Реално, участват в експеримента на фармацевтичните компании. Преди 100 години също се ваксинираха срещу инфлуенца= испански грип, а последствията бяха катастрофални. За около 4 години имаше милиони жертви, точно сред ваксинираните, повечето от тях бяха участниците в боевете по фронтовете...
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците казаха, че ще пускат хората с ваксина или с отрицателен ПСР!Бас държа, че масово ще се ваксинира народа, че да ходи по гръцко. Излиза по-евтинко да се боцнеш безплатно, отколкото пср за всеки от семейството. Пък и не ти ровичкат в носа, няма карантина и т.н. Така че, ако не сега, след месец ще е юруш на ваксините, а може да се окаже че няма и за всички дето искат!
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой близък, след посещение при зъболекар сега лежи в реанимацията. Въпреки всички предприети мерки и лечение у дома, консултации с личен лекар и прочие.Как ще изкараш този вирус си е чист късмет! Тези, които са го изкарали леко се смеят на тези, които се страхуват. Но истината е, че просто са имали късмет! Аз не мисля да разчитам на късмет, мисля да се ваксинирам. Но не с Астра Зенека!
9
1
 
10
 
! Отговори
Нема да те лъжем! преди 3 години
Наистина, "Исках да се ваксинирам, но нямах желание" Държавата стана, като Жунгла, всичко стана паприкаш, ако лъжа Бойко да ми умре...
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ви пречи да се ваксинирате, напротив, но не плюйте по онези които са решили, че ваксината е излишен товар за тях.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2030 - година новия таргет на антиваксърите за странични ефекти от ваксината (след провала на чипирането щото даже те разбраха колко са абсурдни по тази точка). Тези от тях които добутат до там ще го изместят на 2040 и така...
6
13
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ваксините (всички) не се тестват години, а месеци. Забавят се години по чисто финансови причини, защото по принцип не са изгодни.
5
8
 
4
 
! Отговори
Колето преди 3 години
До АнонименСмешно ти е,като почнеш да ревеш се сети за Бил геитс.Личи си че си неук,и незнаеш какво те чака
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко чудо за три дни
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз много искам да се ваксинирам, ама нямам желание."Къв си такъв гербер бе? ;)
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смех!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз много искам да се ваксинирам, ама нямам желание.