Мобилен екип ще ваксинира жителите на Ахтопол

Единственото джипи в града се пенсионира след преболедуване от COVID-19
23 фев 2021 15:05, Ния Христова
2
Мобилен екип ще ваксинира жителите на Ахтопол
Снимка: БГНЕС
Мобилен екип ще ваксинира на място жителите на Ахтопол, които останаха без личен лекар, съобщи БНР. Единственото джипи в града се пенсионира след тежко преболедуване от COVID-19. Кметството в момента търси медик, като му предоставя и общински апартамент. 
 
Мястото на пенсиониралия си д-р Велиян Марков може да бъде заето, след като приключи процедурата по освобождаването на практиката му в Регионалната здравна инспекция. Това обясни кметът на Ахтопол Станислав Димитров. 
 
До тогава здравното обслужване е в общинския център Царево, който се намира на 15 км. Хората, които искат да се ваксинират, но не могат да се придвижат до там, от Регионалната здравна инспекция на място ще ги ваксинират по адреси.
 
"В момента има около 24 човека желаещи. Осигуряваме превоз, който е от кметството. Имаме също общинска линейка, която, ако има хора, които пак не могат да се придвижат, да ги закараме до Царево, за да може да се ваксинират".
 
Кметството вече усилено търси личен лекар:
 
"Моето условие, което смятам, че е най-практично е да е на пълно работно време  - от понеделник до петък да си е на работа, затова и ние предлагаме общински апартамент".
 
Постоянно живеещи в Ахтопол са 800 души. Но джипито ще обслужва и жители на близките Варвара, Резово и Синеморец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
От село преди 3 години
Ние от село чурка чакаме ваксината от пет дни в ресторанта.защо закъснява ваксината, че не съм се пребирал пет дни, голям купон ще е у нас.боко мислиму.
1
1
 
2
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Смяяяяяххх...............