Сезонът чука на вратата, екскурзоводите се надяват на лятото

Те са на първа линия и може да се наложи да се ваксинират
Обновена: 24 фев 2021 20:55 | 24 фев 2021 20:54,
7
Сезонът чука на вратата, екскурзоводите се надяват на лятото
Снимка: БГНЕС

2020 година за екскурзоводите е била изключително трудна, каза пред БНР Николай Миндов, председател на Асоциацията на екскурзоводите. Те са работили много малко през есента и то предимно с български туристи.

"Екскурзоводите не успяха да се съвземат, не знаем какво ще стане и тази година", коментира той пред БНР.

Относно държавните помощи за екскурзоводите Миндов уточни, че засега нищо не е стигнало до тях. Очаква се тази година да получат такива и то не под формата на безвъзмездна помощ, а по оперативни програми, по които ще работят като експерти, ще създават онлайн турове и ще изпълняват други подобни  дейности.

"Държавата няма пари да ни даде помощ и трябваше по този по-сложен начин да се постигнат нещата", отбеляза той.

"Сезонът чука на вратата. Ресторантьорите очакват да ги отворят, но ние нищо не знаем", подчерта Николай Миндов, който е оптимист, че ако не започнат работа напролет, то поне летен сезон ще има.

Екскурзоводите са на първа линия и може да се наложи да се ваксинират задължително, предположи Николай Миндов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Какъв сезон бе хора. Не че искам да ви обидя, или разбия илюзиите, но ако си мислите че след ваксината, или след един тест нещата ще се върнат както преди, в грешка сте. Каквото било, било. Това е новата реалност. Дори и да кажем че няма вирус, от всичко хората са толкова наплашени, че никой няма да се натъпче в един автобус и да отиде да разглежда нещо, и екскурзовода да му обяснява. Почивка с автобус, или самолет отиват лека полека в историята. Сега на мода са самостоятелни почивки с кола.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората трудно ще хукнат на масови екскурзии. Отделно всички предложения са с доста високи цени и хората ще предпочитат сами да се оправят. В Испания имаше екскурзоводи, които слагаха паничка при шофьора да им оставяш бакшиш, въпреки че си платил за екскурзията не малко. С автобус отиваш и се връщаш за 6?, с тях за 25? на човек до не далечни градове и нищо не виждаш, всичко е на тъгъдък.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички е ясно, че масовите екскурзии в претъпкани автобуси, където се ползват услугите на екскурзовод, вече са минало. И не го казвам с лошо чувство.
2
0
 
18
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Да забравят за надеждите.Ще се пътува без тях.Да си търсят работа.Стига толкова манджаре.Света е голям и спасение дебне от всякъде.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземат да хващат мотиките,сезон така или иначе няма да има,някой ще си остане само с "надеждите"