Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани!

Колкото по-рано се ваксинираме, толкова по-добре, заяви той
26 фев 2021 09:00, Петя Славова
79
Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани!
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация се препъна на петия ден, тъй като "АстраЗенека" рязко намали доставките на ваксини. Третата вълна на пандемията продължава да вилнее в Европа.

"Ентусиазмът на хората няма да се охлади, колкото по-рано човек се ваксинира, толкова по-добре, за да достигнем колективен имунитет." Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Държавата няма да се откаже от принципите ваксинацията да бъде безплатна и доброволна, допълни Кунчев.

При достигане на 1-2 млн. ваксинирани българи няма да се стига до големи бройки новозаразени и препълване на болниците, каза Кунчев.

Още по темата

Доц. Кунчев увери, че се пазят вторите дози за всички ваксинирани. Пази се първа и втора доза за изборната администрация - около 90 000 души.

По думите му никой с една доза не може да е сигурен, че е защитен. Не можем да излезем от характеристиката на продукта, няма как да не го следваме. Поели сме ангажимент към хората, че ще осигурим тези две дози и ние ще го направим.

Зависим от доставките, за да възстановим "зелените коридори", ако фирмите изпълняват стриктно договорите, много бързо можем да ги възстановим, увери Кунчев.

На по-късен етап ще има възможност за избор на ваксина, каза държавният здравен инспектор.
Сертификатът за ваксиниране не е дискриминация, това дава възможност на хората да преминават по-бързо през гранични пунктове, защото са защитили себе си и останалите. Това е положителна дискриминация, няма да е държавата тази, която ще слага бариери. И да не го направи България, други държави го направят - Гърция, Турция, Хърватия, каза Кунчев.

Заведенията е можело да бъдат отворени и на по-ранен етап, защото е важно как те работят, как се спазват мерките, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
4
 
! Отговори
Това доказва колко преди 3 години
са тъ пи, втората се слага чак след 3-4 месеца, но тези гл упаци ще ги пазят във фризери, вместо да ги използват сега, а когато получат новите, да поставят втората. Нещо игрите им се объркаха, защото си правят сметките без кръчмаря!?
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Честно да ви кажа,изобщо не ми пука" Изказване на тоя"хубавец"по повод заден въпрос,кога ще стигнем Румънците по процент ваксинирани!Гледам днес същият е обърнал палачинката!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ги продават тези титли "здравен инспектор" и "доцент"? Трябва ли да имаш някакви специални заслуги тип поп Кръстю? Ако някой знае да ми звънне на 666 666 666
13
0
 
9
 
! Отговори
10 000 жерви, преди 3 години
., хаос във ваксинацията, а тези пичаги само се чудят какво да измислят за да продължи сладкият им престой в НОЩ
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипът на руската ваксина е сделан от ФСБ.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро алтернативата на ГЕРБ ще размаже ГЕРБ във виртуалната позитанска реалност. За да я изпробвате, заповядайте на Позитано 20.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Отивай в Русия и се инжектирай. Тук не се инжектираме с нищо.Руска, китайска, марсианска - все е ***.
9
1
 
16
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Некадърника и лакей на властта Кунчев заедно с компанията им като разни Балтов и други си отиват много скоро! Нагли и арогантни хора, не може да дискриминирате хората! Дано сте и в затвора скоро!
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масовата ваксинация се препъна на петия ден, тъй като "АстраЗенека" рязко намали доставките на ваксини ...заради ужасяващите странични ефекти.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли вариант, когато се Факсинирам да ми бъде издадено жълта звезда вместо ПАСАпорту
6
0
 
17
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Са да попитам г-н Кунчев защо отварят и казината и с какво работно време ще бъдат те? Има бранш, който ще отвори на 01.04.21 но казината отварят преди това!? Този никому нужен порок не е необходимо изобщо да се отваря или ако се отваря трябва да бъдат последното нещо, което се отваря. Ако сте некомпетентен и зависим (както смята цяла България) бихте ли предали въпроса ми на червендалестия алкохолик!
5
0
 
9
 
! Отговори
тулупаров преди 3 години
спокойно. всичко се пази и е под контрол. в чекмеджето
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе ,вземете руска ваксина ,и всичко ще си дойде на мястото
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изведнъж се появиха ваксини, че и капарирани.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде мойто момче Айде кажи си че няма да се ваксинирашЗнам че го жеуаешНа тебе не ти требе жокер Ти си си от тамХехехее
1
2
 
12
 
! Отговори
Маймунизация преди 3 години
Сега разбрахте ли за какво се чака на опашката в зеления коридор?За зелен хайвер.