Балтов: Ще пуснем "зелените коридори", когато има повече ваксини

От утре обаче се възстановяват имунизациите в първите 4 фази
46
Балтов: Ще пуснем "зелените коридори", когато има повече ваксини
Снимка: БГНЕС

Имунизациите в първите четири фази от ваксинационния план ще бъдат възстановени вероятно от утре. Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

"Зелените коридори" ще се възобновят, когато в страната пристигнат по-големи количества ваксини, посочи Балтов.

"От първа до четвърта фаза може би ще бъдат възстановени от утре с "АстраЗенека", която ще дойде или довечера, или утре рано сутринта се чака и веднага ще бъде преразпределена по РЗИ-та и от РЗИ-та към съответните лични общопрактикуващи лекари и ваксинационните пунктове", обясни проф. Балтов.

По думите му, "зелените коридори" няма да бъдат възстановени, защото се чакат да дойдат още две пратки с ваксини в началото на следващата седмица.

"Да има възможност широко да се отворят. Иначе ще отворим за един ден, ще свършат ваксините и после пак ще има напрежение. По-добре е да се изчака два-три дена и тогава вече, когато има наистина достатъчно количества, да започнем да работим", посочи проф. Балтов.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Швейцария официално разследват смъртта на 20 души, за чиито смърт се приема наличие на съмнения за връзка с ваксиниранeто
---
Това са предимно хора над 80, защото първо поставят на възрастните. Дали след кихане, преяждане, или след ваксина, тези хора са близо до смъртта така ило иначе. Интересно ми е как хората се страхуват от нещо, което не разбират, каквото са ваксините, но не се страхуват от мръсния въздух, цигарите, стреса и алкохола.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето от пишещите тук са неграмотни, но не им пречи да се изказват "компетентно" за ваксини, пандемия, политика и т.н. Смятат, че знаят повече от знаещите и това е страшно.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я кажи взима ли Пирогов по 1100лв на човек ако го пишат починал от Ковид?
38
3
 
2
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
В Швейцария официално разследват смъртта на 20 души, за чиито смърт се приема наличие на съмнения за връзка с ваксиниранeто (изказването е много внимателно, а не като в България - от какво е починал "Ами паднала му тухла на главата!" "Значи причината е ковид - ако не беше болен щеше да е по-внимателен"
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пускаме - спираме , пускаме - спираме - това е играта . Популизъм без организация и мисъл. Важното е ГЕРБ и *** да са в новините
36
2
 
4
 
! Отговори
ПАНАИР ЗА НАИВНИЦИ преди 1 месец
''ще отворим за един ден, ще свършат ваксините и после пак ще има напрежение''
Какво напрежение ?Всичко е цирк ! Балтов,нареди се на коридора за Герберски мисирки !
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега е важно да се спази срокът за втората инжекция, за да бъде пълноценен ефектът от ваксината. След това следващиата група желаещи да бъдат имунизирани максимално бързо. така няма да възниква напрежение и повече хора за по-кратко време ще получат ваксина. Следователно ще бъде разширен кръгът на защитата.
34
3
 
10
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
Я вървете на сещате се къде Герберска върхушки! С тези ваши " ваксини" и Кампания ни писна от вас!-:( План ли гоните? Право е на всеки дали да се " ваксинира" с тази " ваксина" измислена за 20 дни " спешно"! Е аз Никога Няма да я ползвам! Преживях спина след 80 сте! Ще преживея и тази " коронка" в колкото и " варианта" Да ни я " представите"!-:) Хипохондриците ще се избият за нея знам! Нормално мислещите хора Изобщо Не ви отразяват! Гаранция!-:) Хайде че ще си ходите след изборите! Вмерисахте се
33
2
 
8
 
! Отговори
Един от Германия преди 1 месец
Никой не знае последствията от ваксините, които ще се появят в следващите години. Много истински учени (а не бюрократи от Роберт Кох институт) са предпазливи и не са въодушевлени от ваксините, независимо кой е производителя. Снощи в тюба гледах 1,5 часово предаване с Prof. Bhakdi (Germany), prof. Haditsch и prof. Soennichsen (Austria), което напълно ме убеди да не се ваксинирам. Дадоха силни доказателства за тромби след ваксинация с Модерна (mRNA) и много други факти, скрити за обществото.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
балтовв, ако имаше малко акъл щеше да разбереш, че ковид пандемията е скъсан бент.
Измислете си нов вирус и изиграйте постановката като хората.
31
2
 
7
 
! Отговори
!! преди 1 месец
"Зелените" коридори са признанието на правителството, че не може да организира и приоритизира хората по важност. Цялата им работа е такава - просто не им стига мозъка за да свършат нещо. Най-лесното е така - пускай там една опашка, като има ваксини, който се е наредил се ваксинира.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кога ще дойдат ваксините?
Пет човека сме тук, чакаме за кастрация от един месец!
29
3
 
1
 
! Отговори
Като гледам преди 1 месец
Днешната статистика за починали с ковид 19, ако тези възрастни 90 годишни хора със сърдечни заболявания бяха ваксинирани, то можеше да се каже че са умряли заради ваксината, особено като се има предвид търговската война с АстраЗенека, то вероятно внушенията щяха да са изцяло в тази посока. Като че на 90 не мажеш да умреш и от Спутник.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И дума. ...не обелват за руска ваксина )
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гушнахте парите.
"Усвоихте " европейските пари. Раздадохте си голями добавки към заплатите..... комисионни.... бонуси.... . и т. н.
Купихте ваксина *** Астра Зенека - 60% ефективност.
Бизнесите пропадат, децата ни губят години нормално образование, фирмите фалират, хората са на улицата трябва да плащаме храна и ипотеки
КУПУВАЙТЕ РУСКИТЕ ВАКСИНИ ЛAKEЙ АМЕРИКАНСКИ УБИВАТЕ ХОРА.
26
3
 
5
 
! Отговори
Оказа се преди 1 месец
Че рисковите групи и възрастните хора въобще не се притесняват от вируса, даже не вярват че съществува. Направиха им зелен коридор в супермаркета но те продължават да се бутат в час пик. Страхуват се повече от страничните ефекти на ваксината и да не ги чипират отколкото от ковид 19. А в края на краищата кой може да каже че като им сложи ваксина ще живеят вечно - и да гарантира.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е да се пусне "зелен коридор". Обаче първо възрастните хора хора от рискови групи и след това " зелен коридор ". Иначе няма да решим проблема с пандемията.
24
4
 
7
 
! Отговори
пир преди 1 месец
Гнусен дебелак махни се папиломите от клепачите че ме е срам да те гледам..излагаш Пирогов бе с тази липса на хигиена.
23
1
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Пенсионерска жалба : Рано станах отзарана коридор зелен да хвана. Тез зелени коридори кой ли така ни ги стори ? С коридорите зелени пак настанаха промени . Тез управници игриви ги превьрнаха в сиви . Автор: Георги Илиев Митев. Потьрпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.
22
4
 
2
 
! Отговори
За да ти преди 1 месец
Отпускат ваксини от ЕС трябва най-вече да виждат че имаш нужда от тези ваксини, а то както се бяха запекли учители и лекари от първите фази тези ваксини дето ни бяха дали щяха да си седят още. Зелените коридори си бяха като клизма след запек. Да се надяваме че перисталтиката се е оправила и ще имаме вече регулярен процес. Желаещи има.