Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Нека си работят ресторантите, но пандемията си върлува
27 фев 2021 13:38,
336
Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува. За това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини още тази вечер.

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът, цитиран от Нова тв.

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. "Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%", заяви премиерът.

Съпровождан от областния управител  на Пловдив Дани Каназирева, премиерът Бойко Борисов огледа как се изграждат трите сондажни кладенци на пловдивското село Брестовица. Проблемът с мангана във водата е голям и това наложи да се вземат спешни мерки.

"До 29 март ще са изградени", увери го зам.-строителният министър Николай Нанков, който също е на обиколката. Багери, камиони, техника и работници завари министър-председателят на обекта.

Дани Каназирева обясни, че снощи е била на събрание в селото и е обещала на хората, че нито една лозичка няма да бъде изкоренена при прокарване на новите съоръжение. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов добави, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда.

"Ще ни бият с камъни, ако им унищожите лозята", предупреди Борисов.

"Благодарете на кмета на община "Родопи", че обяви бедствено положение и започна работата по новите кладенци", каза още Борисов.

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа.

Кладенците ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. "Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко", заяви министър-председателят Борисов.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера, че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари