Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Нека си работят ресторантите, но пандемията си върлува
27 фев 2021 13:38,
336
Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува. За това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини още тази вечер.

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът, цитиран от Нова тв.

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. "Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%", заяви премиерът.

Съпровождан от областния управител  на Пловдив Дани Каназирева, премиерът Бойко Борисов огледа как се изграждат трите сондажни кладенци на пловдивското село Брестовица. Проблемът с мангана във водата е голям и това наложи да се вземат спешни мерки.

"До 29 март ще са изградени", увери го зам.-строителният министър Николай Нанков, който също е на обиколката. Багери, камиони, техника и работници завари министър-председателят на обекта.

Дани Каназирева обясни, че снощи е била на събрание в селото и е обещала на хората, че нито една лозичка няма да бъде изкоренена при прокарване на новите съоръжение. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов добави, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда.

"Ще ни бият с камъни, ако им унищожите лозята", предупреди Борисов.

"Благодарете на кмета на община "Родопи", че обяви бедствено положение и започна работата по новите кладенци", каза още Борисов.

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа.

Кладенците ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. "Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко", заяви министър-председателят Борисов.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера, че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
16
 
! Отговори
До 249 преди 3 години
Я стига,бе.И двамата са от един дол дренки.Единия с 6 апартамента и не се знае колко кинти в банкови сметки,другия с пълно чекмедже с пачки и злато и милиарди в офшорки.И двамата са за пандиза,ама КОЙ,КОЙ да ги опандизи?
199
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко нека си остане,а кога ще махнат ЦЦ от който трепери цялата държава от страх?Свидетел щял бил да става ЦЦ,на какво ,бе? Че раплака майката на цялата държава,а ББ ти обира негативите?
198
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ни е държава, правителство , парламент и стотици хиляди чиновници, ако ще се разчита на самосъзнанието на хората и никой за нищо няма да носи отговорност и ще си прави, каквото иска без никакъв контрол????
197
8
 
4
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
за 225. Защо ли имаш вече 8 "червени"? Изброй ги: Радев, Нинова, Манолова и още някой друг! Че Бойко ще управлява (или ще го започне) четвърти мандат, това е почти сигурно. Не заради заслугите му, те са в минусовата област. ПАросто него ще го избере държавната машина, която той създаде. Най-големият талант на твоя гений е чуството му за самосъхранение. А ако си от солтъша ....те му, кажи му да си смени якето, и от тук мирише на пот.
196
3
 
2
 
! Отговори
До 234 преди 3 години
И защо за" баце"?Така ли ви поръчаха олигарсите които ви плащат ?Толкова са засегнати та чак деветосептемврийски стандарти за саморазправа по комунистически вметват!
195
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самосъзнанието е доста спорно без контрол.Такава извисеност е трудно постижима,но може да се опита предпазливо.Ако го имаше през лятото и есента нямаше да стигнем до пик ноември.Дали са взели поука ,дано не разберем по трудния начин.И все пак ако максимално се спазват мерките от заведенията ще бъде по добре от преди.
194
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Игралните зали от какъв зор се отварят наред със заведенията?Това са 942 игрални зали и 22 казина по статистика за 2019 г.Повече от средните училища!Та хората сън не спят за хазарт,не е работа!
193
3
 
28
 
! Отговори
- преди 3 години
Критичен за баце е април. После Софийски затвор!
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно, всички или не всички???
191
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой с здрав разум ще нарича журналисти цитирам "*** "?Ще обижада кърджалийската невеста и мн.др
190
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В понеделник вечер ВСИЧКИ- на заведение, обаче ще обясните на хората, че е пандемия. Това, че отваряме ресторантите, НЕ Е ДА ТРЪГНАТ ВСИЧКИ и да се заразят"______Последно, всеки или не всички?????То не, че сме луди в тия дни, кръчмарски запаси и обстоятелства!
189
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ,лекувайте го този , нещо ми се стува психично болен !?
188
4
 
5
 
! Отговори
Плана на ГЕРБ преди 3 години
Да отворят всичко преди изборите, да изпозаразят населението с Кови - Дивитнайси, и по този начин да ги уплаши да ходят до урните, щото в урните видиш ли имало Конви.
187
7
 
1
 
! Отговори
Въййй! Ма малей! Въх преди 3 години
Добре Буби - че го имам предвид.
186
2
 
2
 
! Отговори
ЛуТ преди 3 години
Съзнанието алтернатива на ваксините.
185
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е като е критично ,що олабваш?Или мрането нещо не върви?
184
7
 
11
 
! Отговори
Самосъзнание? преди 3 години
Ден-днес,час-08,15,място-МГТ-София,А 404 посока-Дружба,спирка-Подуене.В автобуса имаше 16 човека.От тях с правилно поставени маски (покриващи носа)6 човека;с маски на брадата-7 човека;без маски-3.Тримата без бяха оцапани с боя брадясали пролетарии,говорещи дразнещо високо(пролетариатът е недосегаем,няма какво да губи,никой не иска да се занимава с него);от 7-те имитиращи 4 бяха дебели ромки с якета на чистота.Тези с маските си кротувахме-малцинство,не искаме скандалнямаме време и нерви.
183
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
patiat bil suh, ama popat bil mokar...ediniat reguliral dvijenieto otgore, drugiata ukazval dvijenieto otdolu...omg...roga i kopita po bg shosha...
182
2
 
3
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
за 192 . Завиждам ти! Нареждаш се по интелект до 188. Довечера разкажи в къщи колко умни приказки изписа във форума. Но равенатвото го знаеш :192=0!
181
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така Баце, кажи им че другите са лоши...:)