Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Нека си работят ресторантите, но пандемията си върлува
27 фев 2021 13:38,
336
Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува. За това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини още тази вечер.

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът, цитиран от Нова тв.

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. "Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%", заяви премиерът.

Съпровождан от областния управител  на Пловдив Дани Каназирева, премиерът Бойко Борисов огледа как се изграждат трите сондажни кладенци на пловдивското село Брестовица. Проблемът с мангана във водата е голям и това наложи да се вземат спешни мерки.

"До 29 март ще са изградени", увери го зам.-строителният министър Николай Нанков, който също е на обиколката. Багери, камиони, техника и работници завари министър-председателят на обекта.

Дани Каназирева обясни, че снощи е била на събрание в селото и е обещала на хората, че нито една лозичка няма да бъде изкоренена при прокарване на новите съоръжение. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов добави, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда.

"Ще ни бият с камъни, ако им унищожите лозята", предупреди Борисов.

"Благодарете на кмета на община "Родопи", че обяви бедствено положение и започна работата по новите кладенци", каза още Борисов.

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа.

Кладенците ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. "Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко", заяви министър-председателят Борисов.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера, че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
5
 
3
 
! Отговори
Ердоган преди 3 години
Ашколсун Бокьо-ефенфи, машала! За всяка джамия дето стpоиш в Bulgaristan, Алах ти е подготвил по една девица в Cennet! Inshallah umutla
179
3
 
5
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
188. Най-умен между всички умни си ти! Досега никой не се сети че Бойко=България. И за тебе има едно равенство, можеш довечера да го покажеш в семейството: Анонимен 188=0!
178
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей затваряй си чекмеджето.Пеевски те пази нали ти е охраната с Доган ТЕЦ.ДПС И ГЕРБ вечна дружба.
177
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама апаратчиците стават после апартаметчици Ахъ
176
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За периода Октомври-Февруари имаме 10 000 умрели от Ковид. Това е олкото населението на един малък град (цялото от деца до най-стари). Толкоз мога да кажа и за справянето на правителството и за самосъзнанието на българите
175
8
 
2
 
! Отговори
Джамилов преди 3 години
До Борил Внемавай, зайко! Джамии ша строи я, той е наш, Дуллилях. Скоро и в Софеята втора джамия ше са строи, Иншалла
174
4
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Известно е че немците са перфекционисти! Във всяко едно отношение! Но ако Гьобелс би станал от гроба и би се запознал с тоталната пропаганда , която около едно нищожество създава ореол за непогрешимост, всеотдайност, компетентност във всички сфери на заобикалящата ни среда, световната формула на четерите основни сили? На първо място с 99% са медиите, самозваните полито-, социо-, психолози, апаратчиците на всички нива, координирани и мобилизирани от джипката, сивия бизнес. Той би легнал отново!
173
3
 
10
 
! Отговори
Про паганда преди 3 години
Предизборна пропа ганда.
172
3
 
15
 
! Отговори
Борил преди 3 години
До Додо По хубаво и да иска. Човек не може да го Каже! Браво за коментарът. Борисов е политическа проституткa, готова на всичко да се облажи с филийката с мас! Мен ужасно много ме дразни с непрекъснатите си промоции на ислям чрез наливане на пари от българския данъкоплатец в строеж на джамии. Не го понасям за това му деяние. Грехота е заради изкланите от турците хиляди български деца и не само
171
5
 
10
 
! Отговори
До 191 преди 3 години
Всичко друго,освен Борисов ще е по-добро за народа.Е,не и за калинките като теб.Сори.
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пандемията ГРОБ върлува вече 12 години.Време е заразените да се ваксинират,за да придобием стаден имунитет и веднъж завинаги да се отървем от тази пандемия.
169
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато имаше 10 болни, затворихте цялата държава ! Сега има хиляди и отваряте всичко... Желязна логика !
168
8
 
4
 
! Отговори
До 181 преди 3 години
Интересно ти колко си образован и реалистичен?След толкова много промени в БГ,за които преди никой не си е мръднал пръста,знаем кога беше краденето и преяждането,та сега когато се подобрява стандарта,инфраструктура и икономика да кажеш на бялото черно,да казваш " ***" на човек който вдигна имиджа на БГ,променя страната,уважаван в ЕС,е кои са умните ,какво постигнахме преди,и кои чакат?Тези които чакат и напират ли са "алтернатива"и с какво?
167
14
 
4
 
! Отговори
моля обяснете преди 3 години
Който не иска Борисов какво по-добро предлага?
166
7
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Не разчиташ на самосъзнанието, а на редовната ти политика на подлизурство, подклякания и политическа проституция - все прийоми, които си взел от школата на Бай Тошо. Много добре знаеш, че да разчиташ на самосъзнанието е дефиниция за лудост, какво е и лудост да отвориш кръчми и чалготеки баш сега, когато всичко пламва наново, както и да напълниш училищата - люпилня на Ковид, но го правиш, за да намажеш изборен келепир. Точно както мажеш на филия свинската мас. Гиди дърта лисицо!
165
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Враговете на Българрия се чудят какво да скалъпят за да злепоставят Борисов.
164
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН!.ПР акциите ви вече ни втръснаха до болка.Знаем ви какво представлявате, затова ако простите пак си изберат простия,да се сърдят на себе си.
163
3
 
13
 
! Отговори
Лидия преди 3 години
Тоя тураник на снимката съм сигурна,че не си мие ръцете и се здрависва след като ходи по нужда.
162
10
 
4
 
! Отговори
Родината преди 3 години
се нуждае от политици като Бойко.
161
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тулупът стана хидроинженер като господаря му в Росенец.