Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Нека си работят ресторантите, но пандемията си върлува
336
Борисов: Март ще е критичен, разчитам на самосъзнанието

Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува. За това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини още тази вечер.

"Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия", увери премиерът, цитиран от Нова тв.

Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. "Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата - как да върнем тези 3%", заяви премиерът.

Съпровождан от областния управител  на Пловдив Дани Каназирева, премиерът Бойко Борисов огледа как се изграждат трите сондажни кладенци на пловдивското село Брестовица. Проблемът с мангана във водата е голям и това наложи да се вземат спешни мерки.

"До 29 март ще са изградени", увери го зам.-строителният министър Николай Нанков, който също е на обиколката. Багери, камиони, техника и работници завари министър-председателят на обекта.

Дани Каназирева обясни, че снощи е била на събрание в селото и е обещала на хората, че нито една лозичка няма да бъде изкоренена при прокарване на новите съоръжение. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов добави, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда.

"Ще ни бият с камъни, ако им унищожите лозята", предупреди Борисов.

"Благодарете на кмета на община "Родопи", че обяви бедствено положение и започна работата по новите кладенци", каза още Борисов.

Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа.

Кладенците ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. "Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко", заяви министър-председателят Борисов.

Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера, че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.

Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева.


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
1
 
6
 
! Отговори
гневна преди 1 месец
Плащаме му да си прави кампания с лъжи и безумни решения!Да не говоря пък колко вярващи станаха всички комунисти!/свещениците безбожници, комунистите вярващи, страхотен обрат/
309
2
 
13
 
! Отговори
Изнервена преди 1 месец
Ненормални хора... Отваряйте всичко и стига с тези безмислени и вредни мерки! Всеки от нас има имунна система, ако не знаете. Като се затваряте и носите маски само пречите на нормалното й функциониране!
308
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това е крайно безотговорно ..нищо не биваше да се отваря до средата на април
307
5
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
Да питам троловете: кажете най-накрая:
1) Кой искате да ви управлява, та да сте доволни?
2) Той [фаворитът ви] има ли РЕАЛНИ ШАНСОВЕ да спечели изборите?
3) Дори да стане всичко това, с какво смятате, че НЯКОЙ ДРУГ, А НЕ ВИЕ САМИТЕ, може да подобри живота ви на аутсайдери?
306
5
 
7
 
! Отговори
протестъри преди 1 месец
само р. овч. и корнелия нинова ще сменят борисов за доброто ни бъдеще
305
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двата дебели шоп.ара от снимката с общо тегло над 300 кг, трябва да бъдат закарани в най-близката кланица.
304
6
 
14
 
! Отговори
митко преди 1 месец
На 4-ти април трябва мощен шут в гербаджийските задници.Ако Тиквата пак манипулира изборите още на 5-ти го подпукваме с камъни.София пак ще му се види тясна.
303
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който и да дойде след Герб ще се оплаква 5 години колко кофти наследство има от тях и нищо няма да свърши освен най-лесното - наравно с краденето от ЕС да краднат и от нас като ни натресат прогресивен данък 30%, честито!
302
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО 309 Д-Р ИСНЯ
Като толкова много иЗЗЗкаш да коментираш, поне се ограмоти!!!Всички неграмотници изказват "супер компетентни" мнения, като да са професори и дори академици по-всичко.Смях в залата.
301
8
 
5
 
! Отговори
Д-Р ИСНЯ преди 1 месец
ОТ БАНКЯ:
Изкате като Германия-Мързи ви да работите като в Намибия.
Изкате като Америка-крадете като в Русия.
Изкате като Швейцария-умни и кадърни сте като в Мексико.
ПРИНЦИПНО ЗА НИЩО НЕ СТАВАМ КАКТО ЗНАЕТЕ И ПОНЕЖЕ ОСВЕН ТОВА ПО-ГОРЕ ДОБРЕ СЪМ СЕ ОПИСАЛ, ПЪК И СЪМ КОМПЛЕКСАР
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕН
300
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човека от който най-много се страхуват в България и размаза населението е ЦЦ, не участвайте в партията му, защото пак ще живеете в страх, цели населени места са треперили от страх от него, когато са им звънвали,че ще идва ЦЦ ,всички са се заключвали по къщите си от страх до напикаване и са чакали кой ще бъде тръшнат или ограбен.
299
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Битката на изборите ще бъде жестока,не заради България,а заради парите(милиардите) които България ще получи от ЕС,за да ги откраднат олигарсите и партиите,не гласувайте за никакви новосъздадени партии след 2004 година или царя,гласувайте за старите партии и БСП,не само е проблем,че ще откраднат парите,но по-големия проблем е,че държат всякакви служби с които мачкат,разболяват умишлено и убиват българските граждани!Никави ББ,ЦЦ,Слави или някакви новосъздадени партии,изхвърлете ги!
298
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изкате като Германия-Мързи ви да работите като в Намибия.
Изкате като Америка-крадете като в Русия.
Изкате като Швейцария-умни и кадърни сте като в Мексико.
После Борисов ви е виновен.
297
3
 
9
 
! Отговори
Ало Ваню преди 1 месец
Мутро.........като комунист и продукт на "академията" на МВР, ти си: Покварен, Похабен, Развален, Развратен, Извратен, Порочен, Подкупен, Пропаднал, Продажен, Безчестен.......П.С. Тикво, само на руските си господари ще липсваш.......отивай при Юри Лужков бързо.
296
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Го каза човека, който затвори парковете за разходки миналата година!!!
Аз ще гласувам за АБВ заради Мангъров!
295
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бай Ставри

Боко служи на турците и всякакви други чужденци,но не и на България и българското население, ЦЦ - също,Слави и всякакви новосъздадени партии - също, гласувайте само за старите партии и БСП и за никакви новосъздадени партии!
294
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Началника на мингянина Бойко е ***,също като хората на влаха ЦЦ!
293
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
божков беше събрал доста антики на световно ниво
сега ще заминат при началниците на банкянския комунист
чиста работа и ще ви обясняват какъв голяв политик е крадецо
292
3
 
6
 
! Отговори
Марти е критичен преди 1 месец
Април - фатале за тях
291
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извършва се жесток терор над българското население и убийства,тези ,които ви управляват не са българи,дори и тези с българските имена,спрете ББ ,ЦЦ,Слави,гласувайте масово за старите партии и за БСП!
Ограбват ви,избиват ви стъпка по стъпка,изхвърлете ги!