Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00, Валерия Белчевска
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На българина няма никакъв шанс да му дойде акъла! Само "дебелия"го оправя! Нали гоним 70% с имунитет за да го спрем. Като изчакате на сега имунизираните да им намалеят антителата и евентуално да се ваксинирате след това, кога ще ги стигнем тези 70%? На овце да им подариш демокрация! Едната пада в дерето и всички след нея. Следват я, няма спиране!
313
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 311
Ама ще ти припука когато родителите ти са на стълбището на болница, или не можеш да си поемеш дъх! Тогава всеки ще ти е виновен. Майка ми се ваксинира. Не ходи като "живите мъртви". Не чуства разлика. Същата си е. След няколко в болницата в тежко състояние и няколко трупа на 60 годишни, нещо барчетата в село се изпразниха и престана"да им се живее". Затвориха се по къщите. Няма РЗИ да ги гони, нито полиция. Всички "свободомислещи"марш на 3-ти март на Шипка!
312
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: Варненка (номер 303)

Е да, ама хем ти казват че е така, хем че е онака!
Схващаш ли хипнозата?
Номерът е да се шашнеш, за да се кандишеш да се ваксинираш (за да си вземат някои господа комисионните).
Ето, това е номерът!
311
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пука ми на жилетката кой е ваксиниран!!!
Оставете хората да живеят и дишат свободно!!!
310
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не искам да е ваксиниран..Свободен и щастлив да е
309
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да разбера защо сервитьорите трябва да са кастрирани.
308
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 306
И защо бойкот,който е заразен да си стои в къщи,не да заразява колеги и клиенти. Единствено теста показва болен ли е или здрав.Но и за самия персонал е важно да е здрав и спокоен и нищо не пречи да се ваксинира,ако има ваксини ,де.
307
10
 
1
 
! Отговори
До 304 преди 1 месец
И кой ти каза че ваксинираните разпространяват зараза,ако имат антитела?Пишете алибализми!То така би следвало всички ваксинирани с други ваксини,бцж,морбили,хепатит да са разпростеанители на зарази.Я стига дезинформация!Точно ваксините спират епидемиите!
306
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотален бойкот на фирми задължаващи работниците да се ваксинират!
Да му мислят тези на държавна ясла. На тях не можем да помогнем.
305
5
 
5
 
! Отговори
Психопат преди 1 месец
Свободата преди поробването от Америка и Европа......имаш нужда от психолог.
304
3
 
6
 
! Отговори
Mitio преди 1 месец
Ваксинираните хора си остават преносители на вируса, какъв е смисъла от тази петиция.
Какъв е смисъла на тази статия, аз защо ли пиша се питам. Е.и учи е.и учи еиии, вие не гледате да се научите.
Айде ... да му мислят тези дето остнаха в татовината.
303
0
 
12
 
! Отговори
Варненка преди 1 месец
Нали и ваксинираните пренасят вируса? Нали и те трябвало да продължат да насят маски по тази причина? Ваксината пази ваксинирания, а не околните.
302
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми по тази логика да ваксинират и касиерите в хранителните магазина, а? Що за глупост? Ваксинацията трябва да е доброволна, толкова неясноти има около тези ваксини. Престанете да тормозите хората. Не държа персоналът да е ваксиниран, аз също не съм. Свободата преди поробването от Америка и Европа.
301
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз също ще се ваксимирам. По документ.
300
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Ама като че ли много държите да съсипете бизнеса на заведенията, нали така?? Не ви ли минава през ума, че няма да имат персонал, ако задължат ваксинацията.
299
2
 
30
 
! Отговори
ТЪПОТИИ преди 1 месец
Който го е щубе, нали ще е ваксиниран, какъв е проблемът тогава? Явно тук целта е на всяка цена да се набият ваксини на колкото се може повече хора!!!
298
0
 
37
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
По същата кретенска логика...Ваксиниран ли е клиента?
297
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В грешната държава сте, зомбита!
Идете в гръцко,там блеещите са повече.
296
3
 
41
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Аз в рестотант с ваксинирани сервьори няма да вляза.
Това би бил ресторант, притежаван от фашисти.
295
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, зомбита, стига сте говорили простотии. Никой не ви кара да ходите по заведения. А ако отидете, нали ще сте ваксинирани. Или това ви притеснява? Тогава се маскирайте и не излизайте от кошарата. Там ви е мястото. Овце!