Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00,
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
37
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
И 52 подписа са много. Това е чиста ДИСКРИМИНАЦИЯ и този метод напомня за жълтите отличителни звезди, зашити на горните дрехи на еврейте по времето на Холоксота.Всеки единствено сам трябва да реши да се ваксинира или не, без да има привилегии или ограничителни мерки за това как е решил. Нито производители, нито политици, нито ваксиниращият персонал носят отговорност за последиците.
248
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то по същата логика и клиента трябва да е ваксиниран преди да влезе в ресторанта. Има го и другото като те е страх да не се заразиш няма да ходиш по заведения
247
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим! Когато мърлявите заведения с лоша хигиена, случайно нает персонал без имунизационни сертификати почнат да вият, че нямат клиенти,тогава пак ще си говорим.
246
6
 
32
 
! Отговори
Келнерка преди 3 години
Не сме против ваксините, а сме против ГМО продуктите, които искат да ни бият с инжекцията.
245
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-сигурно е за клиента, ако той самия се васинира, ако иска.
244
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотално изгубване н личността. Страхът е най-добрият приятел на властниците.Сун Це
243
1
 
43
 
! Отговори
факт преди 3 години
Изперкалите манипулирани уфце искат да си наложат здравния фашизъм и на нормалните хора, само за да са отгоре и в отчаян опит да се почувстват малко по-умни, отколкото всъщност са!
242
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пууууу....аман от философи и "репресирани" български профани! Обиколих служебно 5,6 държави през пандемията.Е как не чух някой да опорства срещу ваксини,да цвили ,че го убиват,че го чипират.Да политизира пандемията.Обществата извън нашата територия са отворени и доверени към медицината и управляващите ги.Сега ще ги наречете " слепи наивници" ,глуп***ци и т.н.Но пък под друга статия ще давате пример със срандарта им,с държавността им,с живота им.
241
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ценоразписпредложен от Ричард Алибегов:- За обслужване на клиент, ваксиниран със Пфайзер - крайната сума за заплащане остава непроменена.- За обслужване на клиент, ваксиниран със АстраЗенека - към крайната цена са добавя и 60% надценка- За обслужване на клиент, който не е ваксиниран - 100% надценка към сметката------------Той си прибира всякак - ДДС (което ние им плащаме, без да ни се отрази на сметките!), цени като световно, ниско качество на евтини продукти, не добър персонал (евтин е!
240
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що пък трябва да е ваксиниран сервитьорът? Клиентът като е толкова е уплашен да се ваксинира и ще е 100% защитен? Нали тъй?
239
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехехе, народът отхвърля ваксините и сега искат да накарат работодателите на притискат персонала да се ваксинира за доброто на бизнеса.Толкова сте прозрачни, че чак ставате смешни.
238
25
 
5
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Какви сервитьори? То даскалите не искат да се ваксинират. И тези тъпчовци учат децата. После защо са на последно място в тестовете Пиза. *** народ, обречен на изчезване. Погубен от собствената си глупост.
237
3
 
8
 
! Отговори
До българската майка преди 3 години
Най-важното е да защитим децата от такива майки като теб.
236
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можете да задължите сервитьорите да се ваксинират и без това стояха доста време без средства за препитание. ______Имали са възможност да получат.... който си е плащал данъци и осигуровки!2 или 3 мерки!Намален данък! ДДС почти никакво 9%! За разлика от другите бизнеси 20%.Доставки т.е възможност да работят!Продажба на място!
235
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невъзможно, не пишете глупости. Къде и с какво да се ваксинират. Ваксини няма, работещите в сектора са десетки хиляди, те до момента толкова ваксини не са получени в БГ. Само разлайвате кучетата. Като гледам по скоро човек ще кацне на Марс, отколкото ваксина да дойде в България.
234
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвят почвата за това,някой работодатели да изискват ваксинация от персонала си,защото клиентите така искали. Англетата го наричат preemptive programming, предварително програмиране на мозъците за нещо което планират да наложат,но очакват да не се хареса на популацията.
233
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварям фирма за ваксиниране на млади сервитьорки до 33г.
232
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините не са лошо нещо, но чак пък всеки на 6 месеца?!?Това не е ваксина, а дрога.
231
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българска майкаТия лозунги от БГмама форума ли ги научи? Все едно се връщам в комунизма,като чета това мнение
230
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩе се ваксинирате, ще се ваксинирате, Меркел каза пътуване в ЕС само със здравен сертифика, да ви видим как ще бегате на Запад като не сте ваксинирани - всички ще се ваксинират да могат да бегат на Запад, никой не иска комунизъм.