Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00,
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
3
 
19
 
! Отговори
free choice преди 3 години
До Само, че (250)Безусловно подкрепям. Ще стане като с пушачи-непушачи. Най-приятните барчета и клубове за нас, а скучните стерилни места за вас. Ще взема да отворя клуб само за неваксинирани - а сигурно и много други хора ще направят същото - и ще ви се смея отстрани на полупразните, тъжни "заведения".
228
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя ли такъв стикер няма да влизам в съответното заведение.Трябвя да направим така,че такива репресивни идеи да бъдат задушавани още в зародиш,иначе ще се разпространи навсякъде и накрая хората без ваксини ще бъдат превърнати в безправни роби
227
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КлиентАз съм неваксиниран клиент и не ми пука дали сервитьорът е ваксиниран. Както не ми пука за религията му и за сексуалната му ориентация.Стига да не му текат сополите в чинията ми де.Стига настройване на хората един срещу друг."Ако само и браншът имаше същото отношение към обикновения клиент, който си плаща задълженията към държавата т.е.към всички граждани!Но те са велики, не е нужно те да плащат задълженията си!!!!С това ме настройват срещу тях!!!
226
13
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
вчера ми пратиха клипче. "Какво става от ... ваксините. Кадри от Италия". Жена получаваща епилептичен припадък и всички около нея говорят на ... испански. Мнооого се смях :D Бая народ е повярвал, защото толкова си могат :D
225
1
 
19
 
! Отговори
Кога ще има.. преди 3 години
.. и петиция за по вратите на болниците ? А за хранителните магазини ? Ако не си ваксиниран доктора ще се откаже от клетвата си и ще откаже да помогне на пациент си ли ? Вече няма ли здрав и болен или ще е ваксиниран и неваксинирани ? 2-ра класа хора ли ще има ? Вие тук се карайте помежду си докато онези, които изведнъж се загрижиха за здравето на хората, вече не им стигат парите и минаха на по-горно ниво.. Трансцендентност !!!!
224
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да накарат хората да се ваксинират заради работата си. Смешно е.Все едно да ти кажат , трябва да изпиеш тази отрова за да можеш да работиш.Като я изпиеш,работата ще е най-малкия ти проблем.
223
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно съм съгласен,че това е само за медиите. И на промитите мозъци е ясно,че България няма да се ваксинира. Просто подготвят психически хората,че някой работодатели може да поискат ваксинация, заради клиентите.Пълен бойкот на такива фирми!
222
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от магазини и молове, "*** клиент" стои часове наред в тази среда, при тези мили и любезни сервитьори!
221
25
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
народа продължава да игнорира факта, че 200 милиона се ваксинираха вече. "Опитни мишки" били. Само "мишки" сте :D
220
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е за медиите, да се говори за задължаване на хора да се ваксинират за да свикне популацията с тая мисъл. Няма как да се случи в БГ. Не приемаме знакът на звяра.
219
1
 
15
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 253,Поради страха да не се срине психиката на децата, че ще повтарят годината, не се обявява за нулева.Какви научиха учениците от началото на годината обаче? Преди ковид резултатите на 7те бяха катастрофални по математика. Средно за страната 3ка, но процентите бяха за кръгла двойка, защото реално за 3 трябват 50% +1, а те колко точки имаха? А тази година какви ще са резултатите по време на епидемия - не ми се мисли... :)
218
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само сервитьорите, готвачите ся най-важни.
217
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С клишето "Клиента винаги е прав" ще станем свидетели на отварянето на първите джендърски ресторанти за еднополови, многополови, третополови, ваксинирани и т.н.
216
1
 
5
 
! Отговори
До 248 преди 3 години
Миналият месец се върнах от Петербург и ще ти кажа ,че там има всичко,което си изброил,че няма !!!!Манипулатор и лъжец !!!Бях там и миналата година април-имаше и военни по улиците !!!!!Това,че масово руснаците не спазват е съвсем друг въпрос.Но не спазват само там,където минава номера,защото държавния апарат не може да контролира всяко кътче.Разликата между руснака и немеца е,че едните са научени на дисциплина,а за другите е обидно да си такъв !
215
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха Ха Ха. Циркаджий!Може да стане, ама друг път.
214
2
 
13
 
! Отговори
Петкан Дивака преди 3 години
А ДАЛИ ТЕЯ НЕКОЛЦИНА НА ВХОДА ЩЕ ПОКАЖАТ ЧЕ СА ВАКСИНИРАНИ... ЗАЩО ТРЯБВА ДА ТЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАШ ЗА ДА РАБОТИШ НЯКЪДЕ... АКО ВСИЧКИ БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЗА ДА ХОДЯТ НА РАБОТА КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА....
213
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто си стойте у вас или не влизайте в опасните заведения.Убеден съм, че ще има достатъчно клиенти на които няма им дреме дали сервитьора е ваксиниран.
212
42
 
3
 
! Отговори
Българска майка преди 3 години
Стикерите за ваксинирани сервитьори трябва да станат задължителни в заведеният и не само там но и в магазинита за продавачите и касиерите. Длъжни сме да защититим децата си от коварния китайски вирус, нашите деца са бъдещето на България, бъдещето на демокрацията.
211
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си стоят вкъщи. Никой не ги задължава да ходят по заведения.Да не говорим колко егоистично е да караш някой да прави медицински експерименти с тялото си,за да можеш ти да ходиш да си правиш кефа някъде.
210
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТВ допълнение мога да добавя също и че висенето по цял ден в бг-мама,допринася до окончателния срив на интелигентността