Първите пътувания ще се осъществят около 15 март

Днес паднаха ограниченията за провеждането на екскурзии в страната
1 мар 2021 20:50, Ния Христова
12
Първите пътувания ще се осъществят около 15 март
Снимка: Pixabay
Първите пътувания ще се осъществят около 15-20 март. Това прогнозира председателят на Обединение "Бъдеще за туризма" Павлина Иванова, цитирана от Монитор. Прогнозата е по повод отпадането от днес на огреничителните мерки за провеждането на екскурзии в страната.  
 
От сдружението са изготвили протокол за извършване на пътуванията, който ще бъде представен за одобрение на здравния министър.
 
"Съвсем скоро ще имаме много ясно разписани правила.", категорична бе тя и допълни, че за момента капацитетът на автобусите не е ограничен и те могат да се движат пълни.
 
По думите й логиката е съвсем проста: "хората, които предприемат пътуване, се чувстват добре, никой не пътува болен", посочи Иванова. Тя подчерта още и че сертификатите за получена ваксина също ще се използват.
Още по темата
 
Тя подкрепя идеята работещите в туризма да бъдат масово ваксинирани, имайки предвид, че различните пазари вече предявяват претенции да бъдат обслужвани от ваксинирани лица. 
 
Обединение „Бъдеще за туризма“ свиква членовете си на масов протест утре.
 
"Ако няма намеса на държавно ниво, бизнесът няма да се справи и се очакват масови фалити, смята тя. До момента за година в бранша не е имало обявен фалит. Целта е да бъде възможно разплащането с клиентите, а след това всяка фирма ще решава след една година локдаун дали и как ще продължи", обобщи Павлина Иванова.

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 9
"Много им се живее". Малко абсурдно. Но природата си знае. Има си механизми за да ни прочисти. Ще е за добро. При нея е "лош матреал".... и точка.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2
Ами депозитите в банките не лъжат. Да не говорим зад камини, "под юргани" и т.н. Трето тримесечие рекордни приходи от ДДС????? "Бедния"българин си остана в България и тук си харчи парите дето ги няма. ДДС-то е най-справедливия данък. Колкото и да криеш доходи ще си купиш жилище, кола, строителни материали, дерехи, гориво и т.н. И ще те обложат.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никъв шанс . Болните се увеличават всеки ден и с махането на мерките ското ще са пак по 5к на ден. Сами си го правите :) може да истъпрпите още месец до апрол ,за да нвма много болни и да напредне ваксинирането...ама глупуват народ. Особено в София.
8
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Много голяма логика - няма що! /хората, които искали да пътуват се били чувствали добре/...Може за някои хора такова твърдение да е вярно, но това не е никаква логика защото не произтича логически от фактите - хората, които трябва да свършат нещо или са си купили билет вече или просто им се налага по някаква причина също искат да пътуват независимо от това как се чувстват...
7
0
 
3
 
! Отговори
Tonita-7 преди 1 месец
А в края на месеца ще се забранят:))
6
0
 
1
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
Е аз януари направих три пътувания Мадрид София и страната обратно и никой не ме спря
5
2
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
В вюджета трябва да се бръкне и да помогне на хотелиерите, както Борисов бръкна и даде на немските баби от евроатлантическа солидарност с немските партньори.
4
0
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 1 месец
Не всички правят кинти работеики.Някои ги правят лежеики на хамака от имението.Кои както се уреди.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А онзи с джипката? Той си пътува на туристически обиколки всяка събота и неделя
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като една година не работеха, имат достатъчно пари, сега почват да пътуват.
1
1
 
8
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 месец
И на 31 март ги спираме!!!