Рекордни проби и опити за подкуп по време на акция на Пътна полиция

Акцията ще продължи до 3 март
1 мар 2021 12:09, Ния Христова
18
Рекордни проби и опити за подкуп по време на акция на Пътна полиция
Снимка: БГНЕС
Акцията на Пътна полиция срещу шофьорите, употребили алкохол и наркотични вещества, ще продължи до 3 март.
 
Масовите проверки започнаха още в петък. Какви са най-фрапиращите нарушения, хванати до момента и как протичат проверките?
 
"До момента са направени над 5000 проверки в цялата страна. Като рекордни проби са установени на територията на София и Пловдив. В столицата е имало проба от 1.8 промила, а в Пловдив зад волана е седнал водач с 2.58 промила алкохол в издишания въздух", заяви пред Нова тв гл. инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция.
Още по темата
 
Той добави още, че на територията на Пловдив са регистрирани и опити за подкуп на служебно лице.
 
"На територията на Пловдив четирима водачи са се опитали да дадат подкуп на полицаите, за да им се размине нарушението. Единият от тях е дал 200лв. на колегите. Той е задържан и образувано производство", добавя инспектор Крушарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като те хванат пиян с до около три промила и не буйстваш така, че да стресираш органите , една бимберица е тарифата и старшия ти кара колата, а ти се возиш с другия в пърдулката,който ти отключва и входната врата. Все пак нали сме хора, трябва да си помагаме.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13А ти им казваш че телефона ти е останал включен на видео и си записал как ти искат пари И да видиш как бягат
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно обикновенно извън акция подкупите минават, щом сега са рекордни.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София си имат поредното корупционно звено към ЦГМ наречено контрол по паркирането.Вече даже и да си спрял за малко да качиш някой ти правят снимка и казват дай 20 лв да не пускаме фиш.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви спрат на пътя имате право да заснемете всичко на видео с телефона си , заради своята сигурност или да използвате видеото в прокуратурата ако смятате че с нещо са нарушили правата си Полицай няма право да ви забранява да го снимате на обществено място
11
0
 
4
 
! Отговори
Перниканец преди 3 години
" Единият от тях е дал 200лв. на колегите" Toва как да го разбираме?
10
0
 
4
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
До 8 - кефиш ме колко открито говориш за подкупите. Крушата не пада по-далеч от дървото. Политиците са просто плод на народа. Успех с 31вият рушвет.
9
0
 
5
 
! Отговори
Пил е, пил е преди 3 години
Разпитвал съм колегите шофьори с по над половин милион километра навъртяни - единият го спирали да го проверят за алкохол 2 - 3 пъти, другият - никога.Чех ми разправяше, че там се е случвало да го спрат по 2 - 3 пъти на вечер, негов познат бил събрал за едно каране 7 мундщука....
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мине не мине време и новина как са задържали някой при опит за подкуп на катаджия. Как път само на мен не ми се е случвало, поне 20-30 пъти съм им давал подкупи откакто имам книжка. Как един път не ме задържаха, как всеки път са доволни и усмихнати като им предложа "да почерпя". Пълен пр са тези новини, нищо общо с истината.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може 200 лева да не стигат. Доста са поскъпнали услугите на КАТ напоследък.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички гнусари са в ГЕРБ ?
5
0
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе някой може ли да ми каже, защо полюцията работи само по време на акции ?!
4
1
 
6
 
! Отговори
безсмислени акции преди 3 години
По пътищата е пълна анархия и това е поради нулевата превенция на т.н. Пътна полиция. Тези акции са пълна безсмислица! Когато човек знае, че като направи нарушение, 90-100% ще има санкция, ще мисли преди да го прави. А тези по-добре да огледат с АПИ всички знаци, защото сигурно половината са на неподходящи места. На места си противоречат един с друг..хиляди проблеми има, те акция
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още си спомням най-голямата глупост в живота ми- да се кача пил да се прибирам с колата (моята кола спортна, нов модел- магнит за полицията, а аз- със златен талон), макар и в квартал с малки улици и без движение. Реших даже и бензин да сипя до горе, че да не чакам през седмицата. Бам, спряха ме и на дрегер 1.51. Тичам аз за кръвна проба- 0.35. Бях пил само бира (3 броя) и явно бързо, бързо ме е пуснало. Та от тогава насам отново си спечелих златния талон и нямам нарушения никакви.
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертвите на коронавируса за единица време са повече от тези на ПТП. Ловете хората с неправилно поставени маски в магазините, а не сръбналите водачи.
1
4
 
12
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Нормални неща. Тук крайна дата не трябва да има. Това са проблемни за обществото хора, защото осъзнато поставят живота на други лица в опасност. Има таксита и ащо шаферите нямат пари за 1 такси е редно да се замислят за чий са се набили с автомобил.