Без официални тържества на Шипка, но с организация за колите

Транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката
40
Без официални тържества на Шипка, но с организация за колите
Снимка: БГНЕС

Временна организация на движенето по пътя Габрово - Шипка - Казанлък е създадена по повод националния празник 3 март.

Тя обхваща времето от 22,00 часа на 2 март до 17,00 часа на 3 март, когато ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите автомобили през прохода Шипка, съобщи старши комисар Борислав Муеров, директор на ОД на МВР в Габрово.

По думите му транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката, тъй като проходът Шипка ще е затворен. Забраната не се отнася за организирания междуградски автобусен транспорт от редовни пътнически линии.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково  и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно. За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Организираните за празника автобуси ще паркират на хеликоптерната площадка на връх Шипка, микробусите ще бъдат спирани на паркинга до хотел "Шипка", а всички останали автомобили, които се придвижват към връх Шипка, ще бъдат паркирани в дясната лента на движение. За организацията при паркирането ще бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове, уточни комисар Муеров.

Движението до връх Шипка на 3 март и от север, и от юг, ще се осъществява еднопосочно в часовете от 5,30 до 13,00 часа от Габрово и от Казанлък към връх Шипка, а от 13,00 до 17,00 часа автомобилите ще се движат от връх Шипка обратно към Габрово и към Казанлък.

Паркирането на автомобилите в района на прохода Шипка ще става по разпореждане на полицейските екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
21
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Националните предатели от гроба не празнуват освобождението за втора поредна година...Пак ги изберете племе заспало...
11
9
 
13
 
! Отговори
АБЕ преди 3 години
До въпросчеИМАШ НЯКАКЪВ НЕ ЛЕЧИМ ПРОБЛЕМ-НАРИЧА СЕ РУСОФОБИЯ....
10
3
 
28
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Утре ще празнуваме 143-та годишнина от Освобождението на България от 500-годишно Османско иго.Потypнаци с *** души, които мразят българите и българските празници е имало и ще има, но никога няма да бъдат мнозинство, нито пък ще ни развалят хубавия празник!Да живее България!!!
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре от рано ще се завият колони от родолюбиви българи към шипка ! които обичат държава си ,и никоя шайка няма да ги спре ,защото ще стане истинска революция !
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да попитамКато тоя празник е на русофилите и не е български, защо утре Ниагарския водопад ще бъде оцветен с бяло, зелено, червено? Може би Канада и САЩ са русофили и руски ***?Ами да попитаме официално Канадското правителство руски ку*рви ли са или не!
7
8
 
26
 
! Отговори
Герб Лалугер преди 3 години
Чекмеджето е в паника.Най вероято Борисов ще е първият дебел политик с ефективна присъда
6
27
 
8
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
за какво ше тържествувате , за окупацията на русия над България ли ?
5
4
 
25
 
! Отговори
някой знае ли преди 3 години
Коя мюсюлманска държава ще посети утре Началника?
4
20
 
9
 
! Отговори
оооо Шипка преди 3 години
е що разваляте кефа на фигуранта ?! той толко дълго си подготвяше речта :)
3
3
 
26
 
! Отговори
SS преди 3 години
Затова имаме два милиона емигранти,щото им писна от интригантиЩото им писна от шуробаджанащина,от типичната българска простащина ! И прав е дето казал е Славейков,Не народ а ***,туй ще ви река,и с туй ще свърша.Авторско. От 2010год.Не е изгубило актуалност.Нали?
2
4
 
32
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Който обича България, ще отиде на празника и без тиквена индулгенция!Ако не можете да отидете утре поне РАЗВЕЙТЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ от вашия прозорец/балкон или още по-добре на някое обществено място с приятели!Бъдете горди с езика, името, знамето и Родината си, българи!
1
12
 
20
 
! Отговори
SS преди 3 години
Как да не плача,как да не жаля,че в България съм се родилПри племе просто и крадливо,посредственно,долно,зависливо.Сред селяци-цървуляци,ужким учени простаци,див и варварси народ,дето знае само да краде,и да руши,синовете,умни да души!!!