Без официални тържества на Шипка, но с организация за колите

Транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката
40
Без официални тържества на Шипка, но с организация за колите
Снимка: БГНЕС

Временна организация на движенето по пътя Габрово - Шипка - Казанлък е създадена по повод националния празник 3 март.

Тя обхваща времето от 22,00 часа на 2 март до 17,00 часа на 3 март, когато ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите автомобили през прохода Шипка, съобщи старши комисар Борислав Муеров, директор на ОД на МВР в Габрово.

По думите му транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката, тъй като проходът Шипка ще е затворен. Забраната не се отнася за организирания междуградски автобусен транспорт от редовни пътнически линии.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково  и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно. За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (пресичането на път I-5 с път I-6).

Организираните за празника автобуси ще паркират на хеликоптерната площадка на връх Шипка, микробусите ще бъдат спирани на паркинга до хотел "Шипка", а всички останали автомобили, които се придвижват към връх Шипка, ще бъдат паркирани в дясната лента на движение. За организацията при паркирането ще бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове, уточни комисар Муеров.

Движението до връх Шипка на 3 март и от север, и от юг, ще се осъществява еднопосочно в часовете от 5,30 до 13,00 часа от Габрово и от Казанлък към връх Шипка, а от 13,00 до 17,00 часа автомобилите ще се движат от връх Шипка обратно към Габрово и към Казанлък.

Паркирането на автомобилите в района на прохода Шипка ще става по разпореждане на полицейските екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До фактаЛъвът се намира от северната страна на паметника и гледа на изток. Качвал си се и ти на Шипка, когато аз съм ходил на Марс :)
31
3
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Там горе е доста студено. Веднъж се качих на паметника през лятото и имаше вятър. А водата не става за пиене. Повръщахме и се осрахме здраво от непреварената вода. Тогава се дразнех от погрешно поставения лъв да гледа на север, а не на юг. Българска работа. Опълченците може да са били лъвове, ама сегашните са пумияри. Само лаят и скимтят. Ако ДПС вземе властта, всички ще станат турци. Продажен народ, предатели...
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Самарското знаме е Бащатът на Освобождението, то Майката е знамето на Райна Княгина.На всички които се опитват да подменят паметта ни, уважението ни и непреклонността ни , благодарим защото от такива прояви , проявите на ниглежирането на Великото Освобождение, от сърце благодарим, защото ни правите по-силни, по-сполотени и по-вярващи в нашето право да имаме Свобода, Държава и Верен Народ.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако в сърцата ни липсва уважението към този връх, датата и хората загинали за Освобождението изобщо никой неможе да ме спре да изкача от Габрово върха с три годишния ми син, който ще носи мънинко, детско знаме на България.Слава на героите, Слава на Ботев, Слава на Левски. . . слава слава, славаБой по врага, предателите и мошенниците чиите наследници са членове на най-зеленчуковата партия на Балканите.
28
6
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Очакваме от върха новия щам на метежника !
27
9
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Страх тресе престъпната групировка СИК-ГЕРБ-СУДЖУК ! СТРАХ !!!!!!
26
2
 
12
 
! Отговори
Самарското знаме5 преди 3 години
Единодушно е решено от собствените средства на града да се изпратят 25 хиляди рубли като помощ за освобождението на България. И още да се изпрати депутация на Самара в Москва, която да поднесе нарочен адрес на главнокомандуващия руската армия заедно с бойното знаме, подготвено от самарци, за да бъде връчено на българските доброволци, когато бъдат призовани да освобождават своя народ
25
1
 
10
 
! Отговори
Самарското знаме4 преди 3 години
Жестокото потушаване на въстанието осуетява надеждата на самарци да връчат знамето на борците за свобода. Но затова пък от протокола на градската управа от 18 април 1877 г. научаваме за живия възторг,с който жителите на губернията посрещат манифеста за обявяване на война с Турция. Единодушно е решено от собствените средства на града да се изпратят 25 хиляди рубли като помощ за освобождението на България. И още да се изпрати депутация на Самара в Москва, която да поднесе нарочен адрес на главнокомандуващия руската армия заедно с бойното знаме, подготвено от самарци, за
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи от "Голата истина" ще ходи да се провикне от Шипка и тази година? Ще вика ли, че няма вирус? :D
23
0
 
6
 
! Отговори
Самарското знаме3 преди 3 години
Симанов се е учил в Петербургската художествена академия. Неговите произведения не са много главно акварели и портрети. Но той живо се е интересувал от народното изкуство. Съставил е няколко албума от орнаменти. Участвал е като художник в една научна самарска експедиция в Средна Азия, откъдето е донесъл много голям и интересен албум с паметници на древната архитектура.Впоследствие този негов интерес прераства в истинска страст.Резултат с контактите му със стотици народни майстори е статията, която и до сега се съхранява в Третяковската галерия
22
0
 
7
 
! Отговори
Смарското знаме2 преди 3 години
изобразява от едната страна Богородица, а от другата българските просветители светите братя Кирил и Методий, а на копринена червена лента е извезан златен надпис: На българския народ град Самара, 1876 година.Дълго време не се е знаело кой е художникът на Самарското знаме.За откриването му решаваща роля изиграва намерената разписка от професор Николай Яковлев, от която се разбира, че Николай Ефстатиевич Симанов е получил от Петър Владимирович Алабин триста и двадесет рубли и петдесет копейки за проекта на Самарското знаме.Симанов се е учил в Петербургската художествена а
21
0
 
8
 
! Отговори
Самарското знаме преди 3 години
Вестта за избухването на Априлското въстание достига до град Самара. И там се ражда идеята за ушиване на бойното знаме на българските въстаници.От редица протоколи се вижда,че отградската хазна на Петър Владимирович Алабин са предоставени необходимите средства.Шевът и везмото са възложени на монахините от Иверския манастир в Самара. Върху квадрат тежък копринен плат в бяла, червена и синя ивица те извезват черен кръст с красиви златни арабески. В средатана кръста художник изобразява от едната страна Богородица, а от другата българските просветители светите братя Кирил и Методий,а на
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама че тъпотия! Заблудените офци според нощниците могат да се блъскат за помията на астрата, а не можем да отидем и да отбележим на връх Шипка паметната дата за България!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай бе, нали имаше "османско присъствие", защо тогава честваме "освобождаване"? Аааа, значи все пак е било робство....
18
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
А заведенията работят,мъдро и най-вече патриотично...
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е тръгнало следващия път може да поставят кордони полицаи в подножието и народа да атакува върха като ордите на Сюлейман. Съвсем боза стана работата. Обаче до сега никой не си бе позволявал да ограничава хората за отдаване на почит на Шипка. Това никога няма да се забрави!
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина може и да се опитат (ако случайно отново бъдат на власт) да съборят и Шипченския Паметник . Просто господарите им не могат да понесат да чуват от там думите : "БЛАГОДАРИМ ВИ РУСКИ БРАТЯ , ЗА ТОВА ЧЕ Я ИМА ДНЕС БЪЛГАРИЯ" . Но президента Радев пак ще им ги каже официално или не. Докато Пастирката благодари и на пакистанския народ в речта си (докато беше президент), но не спомена дори Русия.
15
5
 
10
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 8 (въпросче)Доколкото знам, Русия/СССР е окупирала България на 9-ти септември 1944 г., а не на 3-ти март.След 1878 г. сме имали княз, а послр цар, ерго сме били империя!Схващаш ли разликата?
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз друго не мога да разбера.Защо се тръби напоследък наляво и надясно за ползата от ваксините, как хората умирали от коронавируса, но само тези които ги било страх от ваксината, попаднали под вредното влияние на "антиваксърите", а нито думичка не се обелва, че от НАТО са изразили съмнения в лоялността на България като член, защото сме се отказали от ученията в Черно море в най-неподходящия момент?
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъпка по стъпка ни унищожавт историята ни или я пренаписват, гледам,че в Уикипедията дори картата на Сан Стефанска България са смалили от злоба,Уикипедия не е вече онова,което беше,а тотален фалшификатор и пропагандаторски сайт.Естествено,че тука някои ***, които не са българи, ще оскверняват празника на българската дългоочаквана свобода, но ние се гордеем с 3 Март и подписания справедлив Сан Стефански договор!Да живее България и освободителката ни Русия,да пукнат душманите ни!