Днес до обяд ще е мрачно, следобед - слънчево, до 13°С

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър
2 мар 2021 07:49,
0
Днес до обяд ще е мрачно, следобед - слънчево, до 13°С
Снимка: БГНЕС

Днес над Западна България ще преобладава слънчево време, докато над централните и източни райони от страната ще има значителна облачност, която през деня постепенно ще намалее също до слънчево време. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 8° и 13°, в София около 10°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. По-късно през деня облачността ще намалее. Ще духа до умерен вятър от север. Максимални температури на въздуха: 7°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Преди обяд над планините облачността ще е значителна, а в сутрешните часове на места в Централна Стара планина все още ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари