Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка

Момиченцето е в 1-ви клас от Русе, продавачката отрича
2 мар 2021 07:00,
271
Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка
Снимка: Pixabey

Първокласничка от Русе получи шамар в училищна книжарница. По думите на родителите детето им е разопаковало играчка, когато собственичката на книжарницата му се скарала и ударила. Родителите са подала жалба до "Закрила на детето", съобщава БНТ.

Инцидентът станал в училище "Васил Левски" в Русе, когато група деца, между които и дъщерята на Джасмин Сюлейман, влезли в книжарницата.

"След като се прибра детето ни вкъщи ни сподели, че е била ударена от съответната госпожа поради простата причина, че развалила опаковката на една от играчките, която струва 1 лев. Нямаше проблеми да ни звънне... и ние да я платим. Ударила й един шамар", каза бащата на пострадалото дете.

Дни след неприятната случка детето още е стресирано.

"Първо не искаше да ходи в училището, бълнуваше", допълва бащата.

От ръководството на училището обясниха, че книжарницата е под наем, не е на тяхно подчинение, но ще разговарят със собственичката й.

"Смятам, че това, което се е случило, не е нормално. Децата няма право никой да ги обижда и да прилага някакви насилствени, такива, методи. И най-вероятно ще имат среща с психолог", каза Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе.

Собственичката на книжарницата Виолета Енчева има друга версия за случилото се. Отказа да застане пред камера, но заяви, че не е удряла детето. Призна, че му се е скарала и изгонила, защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки, но не е проявявала насилие. Заяви, че от 15 години държи училищната книжарница и никога не е посягала на дете, нито е имало подобно оплакване срещу нея.

Бащата на първокласничката обаче ще си търси правата по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
38
 
! Отговори
От малко трябва8 преди 3 години
Драги родители,на 6 детенцето смята, че е в правото си да разопакова и събаря, на 12 ще смята, че е в правото си купон с алкохол да си прави. Стягайте го, докато е време, че после трудно.
152
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В провинцията са пълни ceлянu, не се учудвам
151
1
 
39
 
! Отговори
Добре де преди 3 години
Представете си, че лично вие сте продавачка в книжарница, естествено на минимална заплата.Всеки ден влизат ромчета да си "берат" играчки, вадят ги от опаковките, слагат си ги в джоба и за вас остават празните опаковки и да плащате на собственика за липсващите играчки от вашия джоб.Като хванете ромчето да краде, какво ще направите - ще го черпите с баклава???
150
16
 
4
 
! Отговори
До 173 преди 3 години
Ако баща ти беше мъж на място щеше да му навре на тоя пазач ръцете в ***.Представям си какво ще се случи на човек,който посегне на моите деца.
149
1
 
11
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Голямо събитие!:))
148
2
 
28
 
! Отговори
шукар преди 3 години
Хаха, малкото шукарче изяло един шамар и рев голям. То трябва и на старите шъкари пи един, че не са го възпитали. Шукарска му работа.
147
1
 
8
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Хас мукар, не бу шамар.!.
146
27
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
"......защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки....."И застаряващата лелка вместо да пуши пред магазина е трябвало да подрежда стоки. Само петцифрена глоба в евро ще я накара да помисли малко преди следващия път да зашлеви дете. Дано действията на бащата да въдворят справедливост.А общорпиетото "гениално" убеждение на героите на А.Константинов, че боят е в услуга на подрастващите, защото чрез него разбират кое е добро и кое не, е просто нелепо.
145
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
днешните деца трябва да бъдат галени с перца
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Продължение на 165Не разбрах две неща:Първо - Защо ни занимаваш със случки от детството си, те какво общо имат с този случай?Второ - Сега ухото ти клепнало ли е или нямаш кво да правиш и седиш и дрънкаш глупости тук?А?
143
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 162Слугиня единствено може да бъде на нейното дете. Не на твоето, щото твоето за теб може да е принц, но за нея си е келе!_!_!, щом прави бели. Ти си слугувай на твоето, тя на нейното. На обществено място, ще се държиш като на обществено място. Нито ти, нито детето ти, имате право да се качвате на главите на хората и да ви търпят, ясно ли ти е?А ако толкова искаш да се изявявате и да вилнеете - хващайте гората и там беснейте на воля. На обществено място, ще се държиш нормално.
142
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде накъде някаква си там слугиня ще раздава шамари на нежните ангелчета безценни! Утре и някоя учителка или чистачка ще вземе да посяга!
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моето в магазина, веднъж ми е правило номер. Аз вървя и слагам в количката, то до мен и взема каквото докопа по рафтовете и слага и то. Ама на долния ред. Стигам до касата, вадя нещата си и искам да платя и продавачката вика "Ами тези неща отдолу?" Отоварям че не са мои, а тя вика, "Ваши са, детето ги вземаше от рафтовете, докато вие пазарувахте." Не ги върнах, платих ги. Вкъщи й обясних че не трябва да прави така, обясних на дете на 5 годинки и повече никога не го направи.Ако иска нещо-пита ме.
140
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Къде са... търкалят се пияни в някоя канавка, къде да са...........Разпасана работа. Що всеки си мисли че всичко му е позволено а когато някой направи подобно нещо срещу тях и вече в полицията бягат, дела щели да водят, не знам си кво. Ми квото повикало, такова се обадило. Моето що не го бият продавачките? Щото не пипа, не прави бели. Ей така без нищо, никой няма да дойде и да удари някой. Още повече дете. Стига вече де, оляхте се с вашите права и свободи.
139
0
 
23
 
! Отговори
пейко преди 3 години
ами това дете,що тършува безогледно а,или го учите на кражби да крадне
138
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го ли направиш човек от малко, кат порасне страшна беля ще е. От малко - удряш щом прави бели. Караш се, викаш. Обясняваш че НЕ ТРЯБВА така. Не може така. Има си ред и правила за всичко. Не може да пипа всичко, да събаря по рафтовете и да се хили а ти по-ид*от от него - вадиш телефона и го снимаш. А, вижте го моя юнак, прави каквото си иска. НЕ МОЖЕ ТАКА, НЕ МОЖЕ. Щот утре кат срещне някое по якичко от него, като го пребие щото се прави на тарикат и после ревеш-ама детето ми. Детето ти ли? Ей
137
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 3 години
Къде са майката и бащата на това дете ,че да им ударя и на тях по-един шамар да се научат как се възпитава дете а не лиглювци които след това стават престъпници, алкохолици и наркомани..
136
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сюлейман ко ревнал сега? Щял да плати. Ми що не плати тогава, ам ся ревеш че си щял да платиш? Де беше, докато дребното човече тършува по рафтовете и прави бели, а сюлеймане, де беше бе? Или си видял че прави бели, ама си траеш. И ся реве "Ама ша платя." Ко ша платиш ве сега, що не плати тогава? Едно дете не моете да озаптите и да гледате, нашите баби и дядовци по 5-6 са имали и за всички са се грижели. Вие сега - бавачка да му търсим, ама никой да не го бие, ама бели прави дете е... еее, аре де
135
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брееййййййй един шамар и вече стресирано детето. Ти да видиш.Ей, тия не знаят какво е бой бе. В училище ни спукваха ако се издъним, учителите имаха нашето уважение и респект. Ша прайш бели ама... бой де. Прибирам се вкъщи и казвам че учителката ме е била. Баща ми става, без да каже нищо и кат ми излющи един шамар и после пита "Какво си направил, за да те бият, значи нещо си направил?" И като кажа кви съм ги творил - айде един здрав пердах и вкъщи и на другия ден съм кат котенце. Гък не се чува.
134
0
 
17
 
! Отговори
горкото дете преди 3 години
горкото дете, да го плеснат, какви мародери, добре че има и такива новини, а не всеки ден да ни навират разни убити, изнасилени, претрепани български баби и дядовци по селата от трудолюбиви, но отритнати от трудовата борса скромни младежи. Горкото детенце!Да се сезира Военния трибунал в Хага.