Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка

Момиченцето е в 1-ви клас от Русе, продавачката отрича
2 мар 2021 07:00,
271
Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка
Снимка: Pixabey

Първокласничка от Русе получи шамар в училищна книжарница. По думите на родителите детето им е разопаковало играчка, когато собственичката на книжарницата му се скарала и ударила. Родителите са подала жалба до "Закрила на детето", съобщава БНТ.

Инцидентът станал в училище "Васил Левски" в Русе, когато група деца, между които и дъщерята на Джасмин Сюлейман, влезли в книжарницата.

"След като се прибра детето ни вкъщи ни сподели, че е била ударена от съответната госпожа поради простата причина, че развалила опаковката на една от играчките, която струва 1 лев. Нямаше проблеми да ни звънне... и ние да я платим. Ударила й един шамар", каза бащата на пострадалото дете.

Дни след неприятната случка детето още е стресирано.

"Първо не искаше да ходи в училището, бълнуваше", допълва бащата.

От ръководството на училището обясниха, че книжарницата е под наем, не е на тяхно подчинение, но ще разговарят със собственичката й.

"Смятам, че това, което се е случило, не е нормално. Децата няма право никой да ги обижда и да прилага някакви насилствени, такива, методи. И най-вероятно ще имат среща с психолог", каза Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе.

Собственичката на книжарницата Виолета Енчева има друга версия за случилото се. Отказа да застане пред камера, но заяви, че не е удряла детето. Призна, че му се е скарала и изгонила, защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки, но не е проявявала насилие. Заяви, че от 15 години държи училищната книжарница и никога не е посягала на дете, нито е имало подобно оплакване срещу нея.

Бащата на първокласничката обаче ще си търси правата по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
28
 
! Отговори
СИКТИРДАК преди 3 години
ОБУЧАВАЛИ СА ДЕТЕТО...КАК СЕ ПРАВИ...ОПАКОВКАТА ЩЕ ОСТАНЕ В КНИЖАРНИЦАТА...
92
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бБащата да ходи да си търси правата в тяхната държаваНО ТЕ НЯМАТ ДЪРЖАВАТОЧНО ЗА ТОВА ЧЕ НЯМАТ ДИСЦИПЛИНА
91
1
 
41
 
! Отговори
Малко е преди 3 години
Едно шамарче... добре че не е извадила тоягата да я напердаши как си трябва. Родителите трябва да са благодарни
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НинаЕми Нинче такъв стана светът, още през 90-те (мутрнските години) стана ясно че не сме се запътили за никъде, да се надяваме че няма да затъпеем много, поне да сме на ниво оли*френи :)))
89
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който иска да възпитава децата си по арабскитук не е правилното място
88
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малцинствата да си възпитават децата на ред и дисциплиначе като пораснат ще им се случат по лоши нещаДЕТЕТО ЛЪЖЕ ЧЕ Е УДАРЕНО
87
36
 
2
 
! Отговори
Йркрйг преди 3 години
На всички биячи на деца тука явно са много и все фенове, предлагам им професия в Западна Европа да дойдат там да бият, защото децата тука нямат цвят, пол или религия. Понякога в магазин ги отварят и родителя ги плаща, но никой не посяга или в други магазини има секция за да си играят с тях. После арабите биели, а българите какво правите биете си децата още по зле
86
48
 
2
 
! Отговори
Hduruw преди 3 години
Алоуу какво ви става бре това е дете и от любопитство е отворило. Госпожата няма право нито да удря, нито психически да унижава детето. Какво се правите на многознайковци тука, ако е вашето дете ще си търсите правата. Да не говорим колко злобни стари моми работят и ги изнервя всичко. За всички мазохисти да гледат УЮТ на Камен Донев и ще се видят там.
85
15
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
до 135. Българският народ е казал: "Не питай за лудо, то само се обажда". Кефя се като раздразня някой по.лу.***.ло.умник, да не казвам пълен. Айде у лево.
84
1
 
53
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Така е. Не си възпитават децата и се получава така. Браво на книжарката, дала урок на невъзпитано, лигаво същество! Жалба до закрила на детето, хахаха! В голям магазин точно вчера една беше влязла с малпумното у дете и крещеше, ревеше, касиерката направи няколко пъти забележка и майката каза "май не си си пила хапчетата, ***". Защо се размножават такива, не е ясно...
83
1
 
55
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Аз също мисля , че децата в днешно време са твърде разглезени и манипулират много. Не зная в случая какво е станало, но децата като цяло са много дразнещи в наши дни. По един начин се държат с родителите си ,а съвсем по друг със съученици и приятели. Родителите им вярват сляпо и не търсят вина и у тях. Дори да има шамар, за него си има причина, детето може и да се е хилило нагло и да се е правило интересно. 60% от хората са с чалга манталитет, какво ли възпитание и ценности очакваме?
82
1
 
32
 
! Отговори
ss преди 3 години
да отиде при събратята си в цивилизована Турция и да бара играчки и да разопакова...да го почерпят с рахат локум после.......
81
6
 
16
 
! Отговори
до простия баща 111 преди 3 години
Нека да отгатна - вие сте от новата порода бащи, които се занимават най-общо с IT или са в някоя фондацийка, мразят Тръмп, свиват си косите на кокче, обичат да ядат и най-вече да пушат треви на палатка и пият соево мляко, щото са "woke".Подготвяте гибелта на градена със столетия цивилизация , драги.
80
3
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Как не го е срам бащата, да раздува и преувеличава? В наше село на това викат "голям прас". Децата имат нужда и от шамарчета, ще станат пълни бок.лу.че.та с новите начини на "възпитание".
79
2
 
22
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Възпитаваме меки китки в момента
78
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е било разопаковане на играчка или опит за "бране" на играчката?
77
3
 
43
 
! Отговори
носталгично преди 3 години
Ако това се беше случило в безвъзвратно отминалите нормални времена, бащата щеше да хване детето за ухото, да го замъкне обратно в книжарницата и да го накара да се извини. Дори и пак да беше от въпросния eтнос, защото тогава и те бяха по-хора, отколкото сега.
76
2
 
23
 
! Отговори
До Пфф ха преди 3 години
Аз бих ти казала,че утре твоето ще те залее със сода каустик,при това ,,възпитание",коего му даваш.Сигурна съм,че продавачката не го е ударила!Няма да се изненадам,ако не се е лпитало да вземе играчката ,без да плати.Едва ли не знае,че не се разопакова стока,моято няма да купи.Я кажете,от кой етнос е ,,пребитото"мамино детенце?
75
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Жалко, но фактПонякога е една дума,цяла целеничка...Правопис..
74
1
 
23
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
"не искаше да ходи в училището, бълнуваше" - а на какъв език бълнуваше?Гaдж.aлитe 100% са подучени от някое НПО. Ще търсят обезщетение - тъкмо да са събрали зестра като тръгнат да го омъжват след 5-6 години.