Ваксината няма да отключи алергия в дългосрочен план

Вниманието трябва да е повишено при пациенти с тежки алергии
2 мар 2021 11:33,
19
Ваксината няма да отключи алергия в дългосрочен план
Снимка: Кадър БНТ

Алергиите имат значение, но вече има ясно утвърдени препоръки на СЗО и Центъра за контрол и превенция на заболяванията на кои пациенти трябва да обърнем внимание и при кои това няма особено значение. Това каза пред БНТ д-р Борислава Крушева от Българското дружество по алергология.

Според нея не е възможно имунизацията срещу COVID-19 да отключи "алергия в дългосрочен план".

Алергиите се оказаха предизвикателство за диагностицирането на COVID-19 през есента поради сходните симптоми, но лекарите бързо започнаха да отличават двете състояния. Сега пък много хора се притесняват, че ако се ваксинират това може да обостри алергичните им състояния.

По думите на д-р Борислава Крушева вниманието трябва да е повишено при пациентите с тежки алергични системни реакции, с анафилактични реакции при инжекционни медикаменти, както и при такива, които са имали реакции при предишни ваксини, или имат алергия към полителенгликол и полисорбат - помощните съставки във ваксините.

Като подготовка за имунизация д-р Крушева препоръча приемането на антихистаминови препарати, въпреки че е възможно това да забави една по-тежка алергична реакция на ваксината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че е вдигнал 39 градуса означава, че организма реагира на ваксината и е по-скоро добра новина, отколкото лоша. Само някой страхливец може да се притеснява от вдигането на температурата след ваксинирането.
12
1
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ще споделя нещо, което е самата истина.Тази сутрин един мой колега преподавател ми се обади по телефоно и ме помоли да му взема часа на обед. Каза, че вчера му сложили втора доза ваксина и тази сутрин бил с 39 градуса температура. Каза, че в момента се чувства ужасно. Изтъкна, че в последните 5 години не е боледувал въобще. Аз го познавам добре - двуметров мъж е, на 45 години, здрав е като бик.Аз и преди го казах, но след това, което чух, няма да се ваксинирам, ако ще на разстрел да ме водят!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И таа отде са отвързА , та почна и тя да ни ръси мозък ?!Куцо и сакато е впрегнато да ни агитира , по това можете да съдите колко са ваксини ваксините !
10
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 години
Някой задава ли си въпроса защо в страните с най- много противогрипни ваксинации има най - много жертви на ковид??????....???
9
0
 
7
 
! Отговори
Др Куин преди 3 години
ВСЕКИ ЕДИН ВИРУС И ВСЯКА ЕДНА ВАКСИНА МОГАТ ДА ОТКЛЮЧАТ АВТОИМУННО ЗАБОЛЯВАНЕ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ НАВЛИЗАТ ВЪТРЕ В КЛЕТКАТА / НЕ В ЯДРОТО/, А ТОВА МОЖЕ ДА НАКАРА ИМУННАТА СИСТЕМА ДА УНИЩОЖАВА СОБСТВЕНИТЕ СИ КЛЕТКИ ДОРИ И СЛЕД ИЗЛЕКУВАНЕ ОТ ВИРУСА!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как сте толкова сигурни като ваксините са разработени за 1 година? Хвърлихте кристално кълбо и надникнахте в бъдещето или...? Не че съм антиваксър, ама колкото повече недоказани в бъдещето твърдения имате, толкова повече хора ще откажете
7
0
 
7
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Май не сте много сигурни?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТЪРГОВИЯТА!Инжектираните ще са ГМО продукти. Монсанто ще е собственика им.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЯ ПА СПЕЦИАЛИСТКА ОТ ДЕ СА ВЗЕ ? АМАН ОТ УЧИЛИ НЕ ДОУЧИЛИ !
4
1
 
13
 
! Отговори
ТЪРГОВИЯТА! преди 3 години
СПОРЕД НЕЯ не е възможно имунизацията срещу COVID-19 да отключи "алергия в дългосрочен план".Това е сериозно твърдение, докторе! Напомня на твърденията на цигарените концерни, че цигарите са полезни и на Монсанто, че ГМО продуктите са безвредни.
3
1
 
12
 
! Отговори
Лъжливи у.роди преди 3 години
Ще си платите за лъжите!
2
1
 
19
 
! Отговори
?? преди 3 години
И как го разбрахте на ваксина на почти 6 месеца , след 1-2 години ще си проличат страничните ефекти за които хората се разписват че никой не носи отговорност, Хитлер репички да яде
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вервам