Заведенията отвориха, част от тях със собствени правила

Дезинфектанти, предпазни средства, без хартиено меню...
2 мар 2021 13:10, Петя Славова
16
Заведенията отвориха, част от тях със собствени правила
Снимка: БГНЕС

От 1 март заведенията и ресторантите в цялата страна отново отвориха врати за своите клиенти, но при стриктно спазване на противоепидемичните правила, предаде БГНЕС.

Заведенията, с изключение на дискотеките и нощните барове, ще работят с ограничено работно време – от 06.00 до 23.00 часа и при 50% от своя капацитет.

Още по темата

"За нас това е един малък празник, предвид ситуацията, в която бяхме изпаднали всички доскоро", коментира пред медията ни Кристина Асенева, управител на италиански ресторант в центъра на София.

Освен основните противоепидемични мерки, сред които задължителното носене на предпазни средства от страна на персонала и сядането на не повече от шестима души на една маса, от ресторанта са разработили и собствена иновация, с която да допринесат за ограничаване на разпространението на болестта.

Вместо традиционното хартиено меню, предавано от ръка на ръка, клиентите ги очаква QR код, чрез който могат да разгледат от собствения си телефон предлаганите от заведението специалитети.

"Държим изключително много на всички противоепидемични мерки – строга хигиена и дезинфекция на всички помещения през час", уверява управителят.

Според Кристина дългият период на затваряне е бил също така и възможност за ремонт и освежаване на заведението, въпреки първоначалния шок от решението на здравните власти. "Ще се радваме да посрещнем нашите клиенти", сподели още тя в първия работен ден след разхлабването на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
rothild genen za balgarka koiato mu razkazva igrata logichno megdu drugoto nasite dami sa oragie za masovo poraziavane :)) kazva 2030 givi balgari balgaria niama da ima ta da pomislim kak moge da stane tova ami daaaaa kato vaksinirame vsichki vaksinata im svalia imuniteta za opredelen virus t.e troianski kon puskame vtoria virus i vsichki ste bay bay mislite che govoria gluposti ste pogiveem shte vidim niakoi i sled vas
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pateta pak shte vi zatvoriat upravliavashtite v bg sa postaveni otvan za da ni unishtogat dokoga shte spite ovce takiva
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 10Не съм съгласен, скоро 4к няма да минем.Имаме стабилен процент изкарали вируса, 2% ваксинирани и едни проценти които си спазват правилата и идещо лято. Та по скоро след 1-2 седмици ще закрепим на равнище между 1000-2000 дневно.(Останалото за комплексарите е вярно )
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"до 2 седмици може отново да затворят ,заради изборите"Кръчмите може и да не затворят, но болниците - почти сигурно.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ясно може да видите всички комплексари по заведенията. Хората без морал и ценности. Демонстративно показват само ,колко са глупави. Скоро кято минем пак 4к и всичко, ще е затворено.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6 ...не радвай много )болните се увеличават всеки ден ,до 2 седмици може отново да затворят ,заради изборите
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви правила може да спазва една индустрия, която позволява нейното лице пред обществеността да не си мие косата от миналия март месец. Ричи аребегай е чудесен представител на бизнеса.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Част от собствените правила включват един общ *** за всички маси накиснат в в ледарник с марината от капки майонеза, вчерашна вода и Медикс за прозорци. Друга част влючват рециклирането на прибори между клиенти, които не изглеждат силно използвани. Да не забравяме и правилото за рамзразяване на застояли храни и продаване на редовна цена. Изобщо който иска да ходи на заведение, аз ще пропусна.
6
13
 
1
 
! Отговори
Кристина Асенева преди 3 години
За нас това е един малък празник, предвид ситуацията, в която бяхме изпаднали всички доскоро.Благодарим ви господин Борисов. Целувам Ви ръка. Обичам Ви. Заповядайте на инспекция в ресторанта ми. Целият ми екип ще се снима с Вас.
5
2
 
14
 
! Отговори
^^^ преди 3 години
Да не се престарават с правила и дезинфекции,че ще ни писне на клиентите.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4ти мандат за ГЕРБ, позитанците пак нас рани
3
4
 
18
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Те хубаво отвориха,но какво от това.Да дадат отчет изхвърлиха ли гранясалото олио,старата замразена храна,имитиращите сирене продукти и други подобни и тогава да обявят че са отворили.Нали видяха ,че човечеството оцеля и без тях.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, така трябва. В Беларус всичко работи, сега и при нас. Много добра новина.
1
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега другарите ще ревнат защо са отворени заведенията.До вчера реваха че мерки не трябва да има.