Ново COVID отделение в Благоевград, все повече болни

От болницата в града обясниха, че ситуацията е спокойна
4 мар 2021 09:32,
4
Ново COVID отделение в Благоевград, все повече болни
Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на заразените с коронавирус в Благоевград, а все повече са случаите на хора, които се нуждаят от болнична помощ. От началото на седмицата в МБАЛ Благоевград е разкрито още едно COVID отделение, с което стават общо три.

14 души са новозаразените за последното денонощие в Благоевград. От РЗИ отчитат сериозен ръст за последната седмица, расте и броят на хоспитализираните, които в момента са 40 души.

Директорът на Многопрофилната болница в града коментира пред БНТ, че ситуацията е спокойна - на този етап има достатъчно медикаменти, включително ремдесивир за лечение на болните, както и медицински персонал.

"От два месеца се говори за ваксини, ваксинация, отваряне на заведения... Всъщност болестта си върви, започва увеличаване - трета вълна", заяви д-р Петър Георгиев, управител на Белодробната болница в Благоевград.

В момента в лечебното заведение са настанени 10 пациенти, състоянието им е от тежко към средно тежко.

Той прогнозира, че след отварянето на заведенията ще се увеличи броят на новозаразените с коронавирус. Според него, трябва да се вземат мерки, за да не се стигне до кризата от края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Лекар Който напира преди 3 години
Ами, нормално. В Благоевград има най-много комунисти ! Добре е , че ще измират сами За руска ваксина лишава от живот по един руснак, защото ние имаме много варианти, а те си имат само Спутника. Не е хуманно да разчитаме на алчността и властолюбието на техните държавници и да убиваме народа на Русия .1000 години живот на бате Бойко. Да бори комунистите до последно.
3
1
 
1
 
! Отговори
Който напира преди 3 години
За руска ваксина лишава от живот по един руснак, защото ние имаме много варианти, а те си имат само Спутника. Не е хуманно да разчитаме на алчността и властолюбието на техните държавници и да убиваме народа на Русия .
2
2
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Ами, нормално. В Благоевград има най-много комунисти ! Добре е , че ще измират сами !
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да ми правите ковид отделения измислете нещо с ваксините!Защо например не поискате от руснаците да произвеждаме техните ваксини в нашите фарма заводи, сертифицирани по всички ес правила. Имаме капацитета, имаме познанието, имаме опита! Ще решим проблема си, а може и на съседите си да помогнем!