Заразените с коронавирус - все повече, готови ли са болниците?

Здравните власти препоръчаха да се вземат мерки по места
Обновена: 4 мар 2021 22:50 | 4 мар 2021 22:21, Петя Славова
12

Ново покачване на броя на новите случаи на COVID-19 и повече настанени в болница. Здравните власти препоръчаха да се вземат мерки по места. А от днес заработи електронният регистър за ваксинация.

Третата вълна на коронавируса вече е факт. Въпреки това епидемията у нас е под контрол, подчерта премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", заяви Бойко Борисов.

Здравните власти отчетоха плавно покачване на броя новозаразените и хоспитализираните през последната седмица.

"Очевидно ситуацията в страната се дължи на новия вариант на вируса британския вариант", каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 Заради това препоръчват затягане на мерките, но по места.

В Бургас вече се съобразиха с препоръката и бяха преустановени плановите операции. От 135 легла в COVIDотделението на държавната болница в града днес свободни са били едва 10. Предстои да бъдат разкрити 25 нови и да се оформи ново отделение.

В Благоевград промяна в мерките няма да има, но болницата в града отново ще открие затворените наскоро Kовид отделения и те вече са 4, а настанените за лечение в тях са 48. Почти на 100% е запълнено и отделението за белодробни заболявания.

А здравната система в Плевен и Враца не е под натиск, затова няма да се предприема промяна в противоепидемичните мерки, съобщиха от регионалните здравни инспекции за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво увеличение, лъжат.
9
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
ТИКВАТА го е изчислил на 31 март да затвори държавата ,та да може да гласуват платените мексиканци и администрацията му и да спечели изборите.България потъна!
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много не се спазваха ,но все пак се спазваха където трябва.Прибирайте учениците он лайн от 5 клас нагоре ,има значение.Те не спазват нищо,вървят като улави на групи,а в клас да не говорим!Така или иначе до 1 седмица ще е пик.То се вижда.Можеше още малко да се изчака с повече ваксинирани.Въпреки ,че тези вариатетни скрити забавления с много хора на закрито доскоро означаваше чисто безхаберие,но все пак не беше масово.
7
3
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Започва кампанията за изборите и пикът трябва да в началото на април. Доро управление на епидемията. Болеста я има и у всески преболдувал оставя различни поражения. Изборите трябваше да са на 28 май. Президентът ги насрочи през април, защото очаква да се ровали изборът на нов кабинет, Боко очаква с корпоративен вот и подкупи да спечели. Най-добре е тези избори да бъдат бламирани с ниска избирателна активнист по-малка от 10-15 %, за да може политческата класа да постави в стрес поради нелигитимно
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас като има малко болни всичко се затваря, а като има много всичко се отваря.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече никой не ви вярва!Иначи си пишете - не ни пречите.
4
2
 
14
 
! Отговори
Е преди 3 години
Изкуствено е всичко.Наредил ботоксът да има болни,и овцете заб;еяха към спешното за всяка болежка.Там добре им забъркали-изкарват ги положителни,защото такава *** гад трябва да има по болниците.Не мислете,че на някой му пука за пациентите,или за персонала,който е на предела на силите си.Не постъпвайте в отделение!
3
10
 
14
 
! Отговори
чичо доктор преди 3 години
Единствения начин по-бързо да отмине тази пандемия е болшинството хора да пребуледуват този вирус.Тъй като тези ограничения нямат никакъв ефект,само се удължава пандемията във времето.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kam sa normalnite?
1
4
 
39
 
! Отговори
Х преди 3 години
Цинизъм е да отвориш заведения, а да спреш планови операции и редуваш ученици в клас