30 000 с лични данни в his.bg, хакери атакуваха системата

Всичко е съхранено, няма пробив, увери министър Ангелов
5 мар 2021 15:40,
163
30 000 с лични данни в his.bg, хакери атакуваха системата
Снимка: БГНЕС

Тежка хакерска атака е имало тази сутрин срещу системата за електронно записване за ваксинация his.bg, съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. По думите на министъра, който в момента е в отпуск заради предизборната кампания, Информационно обслужване е удържало и няма пробив.

"Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее", каза проф. Ангелов.

Още по темата

Според него ваксинационният процес върви изключително добре и интересът е голям. В рамките на час и половина след отварянето на системата за електронно записване в четвъртък, имало 10 000 заявки. "В момента те минават 30 000, като само от Великотърновска област към сутринта записаните бяха 400", отчете проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всичко е съхранено, няма пробив, увери министър Ангелов"=====================Да, съхранено е, но не при вас м-р Ботокс, съхранили са го т. нар хакери. Постарайте се повече и не събирайте информация от типа "НОМЕР НА ЛИЧНА КАРТА", не ви трябва. Това е прерогативите на друго министерство, това дето е издало личните карти. Наистина, защо ви трябва номера на личната карта и я излагате в незащитена система?
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е следното нещо... "Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие." - Конституция на България чл. 29 т.2 ... Затова за нормална грипна ваксина, която можеш да си купиш и в аптеката, и която също не е задължителна, не е нужно писмено доброволно съгласие, а за Ковид-ваксина е нужно... :) ... Ако това, което съм написал не е вярно, то ще се радвам някой да опровергае мнението ми с аргументи, а ако може и с цитат на някой закон...
88
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече никой не ви вярва!Иначи си пишете - не ни пречите
87
0
 
3
 
! Отговори
БС преди 3 години
Мисля, че трябва да взимате 20 лв на записване , ако дойде на време им ги връщате , ако не дойде записването се анулира. А дори може и по 50 лв
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До anonimen"Дрън дрън та пляс.За какво им е на хакери да удрят този сайт,при условие че личните данни на всички изтекоха в нета,замаскирани като хакерски удар по НАП."Щото искат да ударят по темповете за ваксинация. :)))))
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Ваксинацията няма да "спре", но това няма да поправи щетите сред които са забавяния, ДЕМОТИВИРАНЕ НА ХОРАТА (даже не на тези, които вече са се записали, всички останали, които се колебаят, ще си кажат какво да ходя сега, то навсякъде е хаос) и естествено, поводи на БСП, Фигуранта и отаналите слуги на Москва да плюят (както го направиха със зелените коридори). Както казах, ясно е на кой такова нещо би свършило идеална работа и е ясно, че не се случва случайно.
84
3
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Дрън дрън та пляс.За какво им е на хакери да удрят този сайт,при условие че личните данни на всички изтекоха в нета,замаскирани като хакерски удар по НАП.Просто още тогава личните ни данни бяха продадени/дадени на някой/някои/служба/правителство/НПО и т.н.Това със сегашния удар е чиста проба пропаганда.Видите ли,интереса е невероятен,стадото отива да го маркират,ама има едни лоши хора дето пречат.Бива бива,ама тия се на*каха вече!!!
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оффф тея много си повярваха. То опашки от желаещи, хакерски атаки... чудо.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84 Хипотетично , ако не беше проработил сайта, информацията за хора с една ваксина ще я има и там , където им е поставена Още повече ,че когато им е поставяна ваксината , на тях им е казано , кога да се явяват за втората Главоболия - да Хаос - да Но не и да спре ваксинацията , ако беше изчезнал сайтът
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хаджи ГенчоЗа разлика от посредствените индивиди като теб, повечето хора са заети, имат графици, не обичат да си губят времет и ОПРЕДЕЛЕНО не искат да научават, че трябва да минават по няколко пъти за едно и също нещо, което вече са свършили. Да не говорим за хората, котио вече са ваксинирани и ако им се изгуби ваксинационния период как ще се оправят с реимунизацията.
80
8
 
5
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 3 години
О боже, тази жалка креатура се намира в предизборна борба! А на кой хакер му трябват, питам се, моите данни, на съседа Данчо Куция и жена му Ненка Лъскавата, на дядо Герчо и баба Делка и още хиляди такива простосмъртни като нас? И какво ще вземат от нас? На босия цървулите! Или някакви извънземни служби ще се мъчат да ни завербуват? Да шпионираме за тях? Как върви ваксинацията и как постоянно ни разкарват? Коста-а-а, бори се за изборна победа а всичко останало е вторично! Министър няма да си!!
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Ц, пише, че на вече ваксинираните са им въведени данните и са съобразени с втората им ваксинация, тъй че не е вярно, че няма ваксинирани хора "на сайта". Разбира се, целта не е рпсото да се презакат няколко дессетки човека, а да се всява хаос, да се изнервя населението, и да се дават муниции на БСП и производните им партии да си пеят за "несправяне" както видяхме да обявяват за "зелените коридори", нищо, че те си свършиха работата и ги спираха само когато нямаше ваксини. Ясно е
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80 моя грешка Може да съм объркал номера на коментара
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76 Но така или иначе пак ще се усвоят ваксините И да го няма сайта Единствено спестява опашките Досега не са ваксинирани хора , запазили часове чрез сайта Ако някой иска да саботира ваксинирането , защо не изчака 2-3 седмици минимум .Тогава щеше да има по-голяма каша
76
4
 
15
 
! Отговори
вервайте му преди 3 години
НА ТОЯ СЪЩИЯ, КОИТО СИ ПОЗВОЛИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР ДА ОБВИНИ ХОРАТА ЧЕ САМИ СА СИ ВИНОВНИ ЧЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ, И КОЙТО НАЙ-НАГЛО ВИКАШЕ ИМА ЛЕГЛА ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕДИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ДА УМРАТ НА БЕТОННИТЕ СТЪЛБИ В ПЛОВДИВ
75
0
 
1
 
! Отговори
Ал до 71 преди 3 години
Това беше сарказм
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпника, не е хуманен. Той е просто престъпник. Прозовавам Дансс да започват да работят на макс и съда също. Да бутат всички нарушаващи закона за години в затвора. До кога, ще слушаме само глупости к никакви действия?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Това е ясно. Не съм чакал министър Ангелов да ми каже каква е ситуацията.Само коментирам типичната реакция тук във форума конкретно, където рефлекса автоматично е: *** те са некадърни и пр.Иначе, аз в "Случайни" работи не вярвам, и когато точно ккогато тръгне масовата ваксинация започнат да стават такива неща, първия въпрос, който си задавам е: защото точно сега и по тоя повод? И така.
72
3
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
До Анонимен 71Как ще се попречи на хората да се ваксинират? Ако бяха успели и бяха прецакали 30 хиляди ваксинационни часа, щеше да има брутален ХАОС, а в зависимост дали се отрие навреме такива неща могат и да се проточат. Идват в следващите дни нови доставки, това е една система, в която постоянно постъпват нови данни и се държи отчет за стари.В най-лошия случай хора ще си изпускат вторите ваксинации, да не говорим за огормната загуба на време и нерви.ЯСНО Е, кого обслужва такъв сценарий
71
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това ли е разбирането за решаване на проблема? В условията на пандемия, здравния министър се занимава с избори и е в отпуска, вместо да работи като министър на здравеопазването и да търси решение на рпроблемите с пандемията. Той нашия в отпуск, за избори се готви. Болниците затворени, хората пак по стълбите ще мрът, той нашия с избори се занимава... Това е безобразие и НЕДОПУСТИМО.