30 000 с лични данни в his.bg, хакери атакуваха системата

Всичко е съхранено, няма пробив, увери министър Ангелов
5 мар 2021 15:40,
163
30 000 с лични данни в his.bg, хакери атакуваха системата
Снимка: БГНЕС

Тежка хакерска атака е имало тази сутрин срещу системата за електронно записване за ваксинация his.bg, съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. По думите на министъра, който в момента е в отпуск заради предизборната кампания, Информационно обслужване е удържало и няма пробив.

"Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее", каза проф. Ангелов.

Още по темата

Според него ваксинационният процес върви изключително добре и интересът е голям. В рамките на час и половина след отварянето на системата за електронно записване в четвъртък, имало 10 000 заявки. "В момента те минават 30 000, като само от Великотърновска област към сутринта записаните бяха 400", отчете проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами че то още не са минали три месеца от първите ваксинирани,как са разбрали че от ваксините се получава имунитет за 6-8 месеца!Явно пак е някакъв фокус на политиците.А за чии са ни такива ваксини,че то ставаме зависими от тях,демек като наркоманите.
149
1
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Кога ще стане на ниво Българското здравеопазване, защото в момента е гола вода ?
148
6
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 години
За комунистите всичко е "черно" което не е от тях направено! Хакерите са хора на Инпексова който под "вещото" ръководство на Партията (майка) ни водят към "светло" бъдеще!
147
1
 
8
 
! Отговори
lewskar преди 3 години
Има едно професорче по всичкология , където управлява "ИО" държавната IT . Това професорче толкова пъти го хакнаха в коя ли не система , че незнам как още се показва да лъготи хората по телевизията. Тоя Специалист по всичко най-добре да направи услуга на обществото и да вземе да се скрие някъде.Тоя Айнщайн на БГ технологията всичко друго прави освен да си върши работата , но понеже е от " наште" още го държът а колко по-млади и кадърни хора има ама не са " братиньо"
146
3
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Пак се издънихте г-н министър.Не се справяте със задълженията си на необходимото ниво.И ваксини не успяхте да осигурите на хората, само голи обещания, явно това е запазената марка на герб
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Атаката е лъжа. Заради грешка в системата хората трябваше безброй пъти да си попълват данните. Сами са си виновни. Сайтът беше недостъпен няколко пъти сутринта - нещо за което също лъжат, че не се е случило.
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даннуте в НАП бяха грешни за много хора. Особено по-заможните.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 138Збачи трябва се ЗАБРАНИ. Щото е долна лъжа! Измама!!!!
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя системата е като отворена книга...Очаквайте поредна многомилионна глоба от ЕК.
141
5
 
8
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Запомнете нещо, когато фармацевтичните компании не поемат отговорност за ваксините си, да се принуждават хората по какъвто и да е начин да си ги слагат не само противоречи на логиката, но е и престъпление. Изядоха дебелия като натесоха нарколепсия с една грипна ваксина на стотици деца и сега се застраховат. А и другите им противогрипни ваксини много шамари и оплаквания отнесоха.Туй че хората се избивали за тези чудодейни ваксини е лъжа. Повечето са принудени от разни ограничения и уволнения
140
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
опитвам регистрация и за ирнк ваксина никъде нищо в София. някой да е видял център със свободен капацитет за файзер?
139
1
 
7
 
! Отговори
NB преди 3 години
Нямало пробив..........................хаха..............я си назначете кадърни специалисти по информационна сигурност!Знаем какво стана в НАП..............личните данни на милиони българи бяха откраднати!!!
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143 Ама моля те , далеч съм от мисълта да убеждавам хората в каквото и да е има достатъчно информация Всеки може да чете , да си прави изводи
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 141 Еми ще видим Поне за Пфайзер съм срещал ,че осигурява имунитет между 6 и 12 месецаруснаците казват - тяхната за 2 години :))))))Пък какъв е проблемът , все някой трябва да участва в изпитаниятаСледващите генерации ще са благодарни на сегашната за участието във ваксинирането Ще си получат проучена , изпитана ваксинаКакво да се прави Можеше да уцелим времето на едрата шарка примерно Едва ли щяхме да водим подобни разговори , а всеки щеше да иска да се добере до ваксината
136
6
 
12
 
! Отговори
.1% преди 3 години
Важно е в статията да се спомене, че интереса за ваксинация бил огромен, ей така междудругото хахаха аз пък мисля, че е нищожен.
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142Това време е минало и за това са преценявали хора, които цял живот това са учили.
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Такива като теб явно в нищоказване се упражнявате, но това има един положителен ефект. Така както не убеждавате някой да се ваксинира, така и не разубеждавате някой да се ваксинира. Нетния ефект от приказките ви е 0. Така е ОК.:))))
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 138 Така е Но тези неща стават с изпитания , наблюдения, което изисква време
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139Ваксините за КОВИД ще карат със сигурност повече от 8 месеца, а верояно и повече от 11 (но за това със сигурност трябва да се изчака). Важното е, че когато си бил имунизиран, дори имунитета ти да отслабне до следващата ваксинация той не е все едно никога не си получавал ваксина!
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133Ами те това хората го направиха! Знае се, че след 6-8 месеца все още има силен имунен отговор и вероятно за толкова минимум са и очакванията!