Кето, пиене на ябълков оцет... Кои здравословни тенденции да не следвате?

Някои режими увеличават здравословните проблеми
Обновена: 5 мар 2021 01:06 | 5 мар 2021 00:15, Дарена Найденова
18
Кето, пиене на ябълков оцет... Кои здравословни тенденции да не следвате?
IStockphoto

Здравословният начин на живот започна да набира все по-голяма популярност сред поколенията. Независимо дали става дума за младежи, които искат да влязат във форма за лятото, или пък за възрастни хора, които искат да се погрижат за здравето си, следването на определени диетични режими се разпространи из целия свят.

Заедно с различните диети и ограничения, на преден план излязоха и няколко уелнес тенденции като паста за зъби с въглен или сок от целина, които уж трябва да ни осигурят по-дълъг и по-добър живот. Те започнаха да се популяризират из социалните мрежи, като набързо се превърнаха в задължителни за доста хора.
 
Въпреки че може да има известна истина за някои от техните предимства, тези тенденции често не отговарят на здравословния си имидж и дори могат да навредят на вашето здраве.
 
Ето петте здравословни тенденции, които е по-добре да пропуснете:
 
1. Кето диета
 
Кетогенната диета се фокусира върху приема на храни, които са с ниско съдържание на въглехидрати, високо съдържание на мазнини и умерено количество протеин.
 
Преминаването на кетогенен режим стимулира тялото да използва мазнини вместо въглехидрати за енергия. Това състояние се нарича кетоза. Кето диетата първоначално е била създадена като средство за лечение на епилепсия и може да има някои предимства за хората със захарен диабет.
 
Знаменитости и инфлуенсъри в социалните мрежи рекламират кето диетата като начин за отслабване, макар че тя е по-ефективна като краткосрочна стратегия. „Тя помага на хората да отслабнат, защото строгото ограничаване на въглехидратите ви осигурява по-малко калории като цяло“, казва д-р Джо Карсън пред Insider. Според него, всяка ограничителна диета е трудна за поддържане, а кето диетата увеличава риска от последици за здравето като:
 
♦ Камъни в бъбреците
 
♦ Чернодробно заболяване
 
♦ Недостиг на витамини, особено А, С и К, както и фолиева киселина
 
♦ Високи нива на липиди в кръвта, което увеличава риска от сърдечни заболявания.
 
♦ Рак
 
2. Шотове с ябълков оцет
 
Ябълковият оцет е ферментирал ябълков сок. Някои твърдят, че той има антиоксидантни свойства и може да помогне при загуба на тегло и за по-добро храносмилане. Има някои изследвания, които показват, че ябълковият оцет може да намали апетита, ако се приема преди хранене, но това не е достатъчно за да доведе директно до загуба на тегло.
 
Още за здравословните тенденции, които е по-добре да не следвате, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
11
 
18
 
! Отговори
Ябълков оцет преди 3 години
За какви шотове с ябълков оцет говорите? Никога не се пие чист оцет!!!В чаша с 200 мл дестилирана или пречистена вода се слагат около 2 с.л. органичен, нефилтриран, с майката на дъното на бутилката ябълков оцет. Разбърква се и се изпива 30 минути преди хранене. Ако на някого му е твърде кисело, може да се постави мъничко медец, 1/2 - 1 ч.л. Приемам този великолепен за тялото здравен деликатес повече от 20 години и се чувствам отлично. Даже във водата на кучето слагам малко.
14
8
 
26
 
! Отговори
Хаххахахахха преди 3 години
Ябълковият оцет избива всичко. Супер полезен е не само за обмяната на веществата, но и за цялостната работа на имунната система. И си го произвеждам вкъщи, т.е. излиза ми почти безплатно. Ясно е, че фармафията няма интерес от това да съм здрав, още повече да съм здрав без да им давам пари, ама по-полека с тия смешни статии! :)
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
znachi tochno tova triabva da pravim
12
5
 
2
 
! Отговори
Свами Вивекананда преди 3 години
Индийски гуру: За 1 ден могат да се свалят 20 кг.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... има и двама братя от япония - Сака Да Бара и Секи Бара, те пият ойет от вишни
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите ядът много мазно и не спортуват.Грешката е, че се правят временни доети.Това е все едно да настинеш, да се лекуваш, а след тпва пак да излизаш по тенисла през октомри и да се чудиш, що има йо-йо ефект.
9
5
 
8
 
! Отговори
Путин Отровителя преди 3 години
Шотове с ябълков оцет ? Какви са тия глупости ?! Пукайте рикия и всичко е наред
8
4
 
9
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Ябълков оцет?!? Аз жуля само гроздова, домашно вино и домашен айрян. Нямам никакви проблеми.
7
11
 
12
 
! Отговори
Бобби Перу преди 3 години
Ако пиеш ябълков оцет на гладно,значи си завършен идеод ,вероятно от герб.
6
3
 
8
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
До Оцет ПийнисиТова е един от най-старите начини за отслабване, познат е от векове. Това не го прави полезен естествено.
5
3
 
12
 
! Отговори
Оцет Пийниси преди 3 години
"Шотовете" с ябълков оцет избиват рибата отвсякъде.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кето диета си направих един хубав голям камък в жлъчката и сега трябва да се оперирам.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е в КОЛИЧЕСТВОТО !!! Просто намалете порциите ! Спрете да се хранете в момента,в който ви е най-сладко макар и да изпитвате все още глад,след 10-15 минути ще усетите ситост.Умерено намалете въглихедратите( сладко и тесто) Умерено увеличете движението(не ползвайте ансансьор и вървете пеша до магазина).Само с тези стъпки ще отслабнете без да издевателствате върху организма си и ежедневието си.Няма да имате болнавия вид на рязко отслабналите,кожата ще ви се свие паралелно и заобикаляте йо-йо
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оцетът е направо безопасен пред белината.Освен това не се казва, че трябва да се наливаш с него, както правят тези с белината.Така че... преразгледай си възгледите.
1
11
 
9
 
! Отговори
! преди 3 години
Да се дават съвети от типа пийте оцет е пълна идиотия ако не и престъпление. Някой може да пострада заради вашите драсканици!