С маски на открито във Враца до 18 март

Затягат мерките заради ръст на заразените с коронавирус
5 мар 2021 08:27, Анисия Иванова
56
С маски на открито във Враца до 18 март
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от днес във Враца заради значителния ръст на новозаразени с COVID-19 през последните дни, реши Общинският оперативен щаб.

Носенето на маски на открити места, където се събират повече хора, като пазари, тържища и изложения, както и при провеждане на мероприятия на открито, е задължително. Засилва се контролът и при системни нарушения ще се спира работата на обектите.

Отсъствията на деца от предучилищните групи е разрешено, като освобождаването от учебния процес ще става само с писмено уведомление от родител.

Мерките са в сила до 18 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ме интересуват околните.Околните да си стоят вкъщи,защото никой няма нужда от тях.Ние,нормалните,не искаме да общуваме с тях и точка!Да се затварят,да изчезват,не с нас!Дотук с измислените им права на инакомислещите стейхоумовци.А най-добре да си сложат маски и на задниците,и на онязи работи презервативи,за да не се размножат случайно.
44
0
 
0
 
! Отговори
охооо преди 3 години
Ок,да видим дали ще спаднат бройките нА ******те болни,ако носят хората маски.ще следя стриктно това.Ако не спадне,значи мерките на тия са пълен шит.Защото всеки,който е положителен,постъпва в отделението като невидяла овца и заради такива бройката се вдига.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 49 от славянинДа те светна ли, че мангъра се води доцент? А такава титла без публикации не се получава. Чобанов е професор. В началото и той ги ръсеше едни по студиата. Професор също се става с публикации. Ако не знаеш? БАН е крепост и са феодални старчета, дето никой не може да ги бутне. И си пишат глупости на килограм. Някои дали са и разбрали, че 10.11.1989г.го е имало?
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Къде спазват дистанция? В гетата с "новите" европейци ли? И със застаряващото населени? В Италия като затвориха всичко в Севера не поставиха КПП като нас. И свободния народ от там започна едни екскурзии на юг. Та пламна цяла Италия.
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 44 от славянинАбе доколкото си спомням в началото имаше "с маски, "без маски". И то СЗО. Та това с "лекарските грешки" не те измъква от показването на статия.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47 Точно тези които цитираш носят "парцали" и спазват социално програмиране, ааа извинявай сациална дистанция.
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Като сте Тома Неверни и искате Швеция, Англия, Италия, Португали, Франция, Испания скупчвайте се, не носете маски, не се ваксинирайте, мляскайте се и т.н. Не обръщайте внимания какво се случва в съседни Сърбия, Гърция и Турция. Щом сте на принципа "г*з да усети"давайте! Вярно е. Никой не моа ви спре. Демокрация е, нищо, че някои се опитват да ни убедят, че сме в тоталитаризъм.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43 До Заради лошо здравеопазване, всяване на страх, лечение по телефона, спиране на плановите операции и тн. Нали си говорим в цифри. Пак те питам. Кое е пандемията, когато за три седмици прен оември месец има повече починали отколкото за една година "пандемия"
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 36 от славянинРазбирача, я ми цитирай поне една научната пубикация дето доказва вредата от ваксините и как докарват имунните заболявания. Със сигурност като всички нас си ваксиниран срещу туберколоза с БЦЖ, срещу детски паралич, дифтерия, тетануст, коклюш, рубеола и т.н. Но си здрав като бик според думите ти. Както сме и ние, "да чукна на дърво".
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Не знам какво ти е точно, като от юли 2020г. починалите са повече от починалите през същите месеци от 2016г. насам? А ноември-декември 2020 е пика. От юли 2020г. има осезаемо повишение на смъртността. Защо?
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Кой пише, че има такъв закон? Какво пише в чл.63, ал.4 от Закона за здравето, последна рeдакция от 20 декември 2020г.? Каво пише в заповед РД-01-51 от 26.01.2021г.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39 Точно. Само за три седмици през ноември са починали повече от колкото от корона вирус за една година. Пак питам кое сега е пандемията
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Не знам какво си гледал в НСИ? Смъртността според НСИ ноември-декември 2020г. надхвърля поне 4 пъти месечно средномесечната смъртност от 2016-та. От юли когато мангъра обяви, че Ковида изчезва смъртността е по-висока, от същите месеци от 2016-та насам. В родното ми село също бяха ебап. Барчета, кафета. Всичко работеше. След поредния затворен ковчег на 60 годишен и няколко в интензивното всички са се затворили вкъщи. Българина докато не настъпи мотиката, морето му е до колене.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма такъв закон повтарям. Провери българското законодателство. НЯМА. Точка
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Маските са със заповед, по силата на закон. А не по силата на самия закон. То и на рецидивистите им падат обвиненията в съда. На политиците също. И май не си много доволен?
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30 до 25 от славянинАми всички ти обясняват, че ваксината е най-сигурното средство. Без мангъров естествено. Дори и Чобанов смени плочата. И статията е за носене на маски. Кухата ти кратуна разбита ли, че ваксината предпазва в над 90% да се заразиш и да разнасяш заразата! Разнасяш. Сееш. Заразяваш. С ваксината гоним поне 30% имунизирани за да спрем пандемията!! Спрем. Ти ще го изкараш леко, но ще заразиш 11. От тях примерно поне 2 в интензивото и 1 в небитието. То и кучетата носят тения.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31 Има законни и да ти кажа няма нито един закон, който да ме задължава да нося парцали на устата си. Точка. Всички глоби падат в съда. Нещо друго
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28 Айде да си говорим малко в цифри. От март миналата година до сега са починали над 112 000 само пенсионери и то не от корона вирус. Всичко може да се провери на сайта на НСИ. Питам кое е "пандемията" сега
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До без коментарИскам да живея в държава, а не където липсва държава! Правата ти свършват там, където започваш да нарушаваш правата на другите!!!!! Маската пази околните. Маската не може теб самия да те предпази!!! Вкъщи прави каквото си знаеш. Но на обществени места се съобразявай и с правата на другите. Освен права, имаме и задължения! Всички са длъжни като изпаднеш в беда да ти помагат, дори когаро сам си си виновен. Но ти можеш да застрашаваш тяхното здраве и живот, "щото си имал права"??!!
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Аз не помня кога съм си правил ВАКСИНА...но сега съжалявам ,че не съм я направил.И аз тъй мислех,че не е страшен този вирус..страшен и не е добър...за това Ви приканвам да се ваксинирате,за да сте добре след това.