Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус

В много от тях спират плановите операции и прием
6 мар 2021 09:30, Петя Славова
119
Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на новозаразени с коронавирус през последните дни и разхлабването на мерките, болниците се подготвят да посрещнат пациенти с COVID-19, но за сметка на плановия прием и лечението на останалите болни  в медицинските заведения.

Още по темата

Вече стана ясно, че от понеделник ( 8 март) в София се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност. Единственото изключение е за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на ациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщава Нова тв.

Забраняват се и свижданията, с изключение на пациенти в терминален стадии. "Пирогов"  и други столични болници ще приемат само спешни случаи, свързани с коронавируса. "Александровска" болница ще запази и отделения, които не са свързани с лечение на COVID. В болница "Света Анна" съобщават, че легловата им база много бързо се запълва.

Увеличават се леглата за прием на пациенти с COVID-19 в Пловдив и Бургас. В Плевен също има забрана за свиждания и посещения в болниците.

Във Варна се забранява плановият прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, заради високия брой на регистрирани с коронавирус в областта.

Разрешено е извършването само на спешни операции, неотложни онкологични операции и дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщават от здраввното заведение.

В Бургас плановите операции и прием в лечебните заведения бяха спрени на 3 март. Мярката ще е в сила до 00:00 часа на 19 март. И там изключение се прави само с дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Има забрана и за посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Бургас, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

От днес спира плановият прием и плановата оперативна дейност в "МБАЛ-Шумен". Мярката засега е за седмица.

Изключение се прави за дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

В Плевен също от 6 март се преустановяват посещенията и свижданията в лечебните заведения. Мярката е в сила до 19 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
5
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Тоя на снимката, ако е Балтов, наздраве!
40
4
 
14
 
! Отговори
До 41 Попай преди 3 години
Няма болни от друго.
39
2
 
17
 
! Отговори
Попай преди 3 години
А за болните от друго ще има ли прием и ли да го пишем Ковид 21?
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите се подготвят за безотговорното отваряне на кръчми и фитнеси
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 5 дни ,,всичко с главата надолу ,нали се бие ваксина !що скочиха рязко )
36
5
 
6
 
! Отговори
ААа преди 3 години
Защо са ви легла?Болниците да не са спа центрове.Каквой туй лежане. Я по една мотика и да копаят да садят няма само да лежат тез болни Пари трябват ,пари да се изкарват.
35
2
 
8
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Има места (по къщите), но няма парцели (в гробищата)!
34
7
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Как да ви вярваме, че има болни, след като всички в държавата работи? Пак някакви постановки от бялата мафия да източват пари..
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи отварят всичко ,и след 5 дни хаус и много зарезени ,и сага как отново ще затваряте
32
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя филм го гледахме есента. Не знам дали идват избори, ама гражданска война иде. Не може да отказваш да приемаш хора, само защото нямали ковид. Побоища над медицински персонал ще има до десетина дни.
31
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Март 2020 - дневно заразени по 50 човека, Извънредно положение, останете си вкъщи!Март 2021 - дневно заразени по 3000 човека. Няма проблем, всичко е отворено и работи!
30
5
 
13
 
! Отговори
zer преди 3 години
Като не те приемат в болница поне ще можеш да пиеш едно кафенце на витошка. Ако щеш
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е дискриминация ,отказ от лечение ако не си ковид.Сега вече разбирам защо братчедите им прехвърлят керемидите на докторята
28
3
 
11
 
! Отговори
Mango Bankjanski преди 3 години
Погребано бюро да има човек с тези мерки. Трупове ще има, ля ля ля
27
4
 
17
 
! Отговори
Az преди 3 години
И нека парите за Ковид да потекът .....СЕГА
26
4
 
18
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
С официалното начало на предизборната кампания удвоиха ковид пропагандата, спират плановия прием в болниците и ни облъчват по всички медии за няколко нови щамове.Сигурно е случайно.
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли кога ще изчезне корона вируса и ще стане отново сезонен грип?Като свършат парите.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дами и господа, доверете се на правителството. То е загрижено за всеки един от вас. Вашето задължение е да се страхувате и да изпълнявате всичко, което ви се нареди. Информирайте се само от корпоративните масови медии, те само казват истината. Не си задавайте въпроси и не търсете алтернативна информация, това е вредно за вас. Продавайте имотите си за да оцелеете или теглете кредити за да бъдете изцяло зависими до живот.Ваше право е да бъдете заробени. Правителството ще се погрижи за това.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е ГЕРберската калинка Захариева, която каза , че "светът говори за българския модел" за управление на кризата
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки, който заплашва деца, дава примери с на "един познат", вменява вина и заплашва - пожелавам от сърце: онкология:)))))Там не се умира толкова много и страшно, няма мерки против нея, не се отделят милиарди и не се съобщава за всеки починал на 39.Носете си маските, мизерни лицемери