Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус

В много от тях спират плановите операции и прием
6 мар 2021 09:30, Петя Славова
119
Болниците - в трескава подготовка за прием на пациенти с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Заради високия брой на новозаразени с коронавирус през последните дни и разхлабването на мерките, болниците се подготвят да посрещнат пациенти с COVID-19, но за сметка на плановия прием и лечението на останалите болни  в медицинските заведения.

Още по темата

Вече стана ясно, че от понеделник ( 8 март) в София се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност. Единственото изключение е за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на ациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщава Нова тв.

Забраняват се и свижданията, с изключение на пациенти в терминален стадии. "Пирогов"  и други столични болници ще приемат само спешни случаи, свързани с коронавируса. "Александровска" болница ще запази и отделения, които не са свързани с лечение на COVID. В болница "Света Анна" съобщават, че легловата им база много бързо се запълва.

Увеличават се леглата за прием на пациенти с COVID-19 в Пловдив и Бургас. В Плевен също има забрана за свиждания и посещения в болниците.

Във Варна се забранява плановият прием и плановите операции в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна, заради високия брой на регистрирани с коронавирус в областта.

Разрешено е извършването само на спешни операции, неотложни онкологични операции и дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, съобщават от здраввното заведение.

В Бургас плановите операции и прием в лечебните заведения бяха спрени на 3 март. Мярката ще е в сила до 00:00 часа на 19 март. И там изключение се прави само с дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Има забрана и за посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ в област Бургас, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

От днес спира плановият прием и плановата оперативна дейност в "МБАЛ-Шумен". Мярката засега е за седмица.

Изключение се прави за дейностите, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейности по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

В Плевен също от 6 март се преустановяват посещенията и свижданията в лечебните заведения. Мярката е в сила до 19 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се върти около мрането в контролирани условия.Никой не мре без корона вече.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нация корупция, нация простотия
19
4
 
22
 
! Отговори
Гладен доктор преди 3 години
Е как няма, това са най-сладките ни пациенти,в тях е парата. Що да не ги приемем да им влеем някоя и друга глюкоза и да отчетем лечение за 2 хилки. Само като си помисля и ми става едно леко и топло на душата
18
2
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АКО СВЪРШАТ ЛЕГЛАТА ИМА ШЕЗЛОНГИ ПО МОРЕТО С СЪС КОКТЕЕЛ ВЪВ РЪКАТА
17
2
 
16
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Изброени са всички лафове. Зарази баба си, баща си, умря, детето зарази дядо си, майка му се учи да диша. Всички ги знаем. Не си хаби батерията на телефона да ги пишеш, моля те.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой не ти спазва мерките, бе ?Не ви ли омръзна с 5 лафа вече 1 година?Чакам кълнежите сега, кой ще мре, как ще мре, кой роднина ще е виновен?
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де е грипа бре.И хрема три години нямам.Тая корона ликвидира Даже спина.
14
18
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Един познат говореше като теб....долу мерките...няма вирус...докато не зарази баща си...и той умря.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпления против народното здраве.Чл.349. (3) (изм.,ДВ,бр.41 от 1985 г.) Съобразно различията по предходните алинеи се наказва и онзи, който с цел да зарази хора разпространи причинители на епидемично заболяване. Ако от деянието е последвала тежка телесна повреда, наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, а ако е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.Прокоратурата спи ли?
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджии
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много почна да ме кефи коронавирусо,дано никога не приключи тази пандемия..смея се от сърце!!
10
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновните ще сме ние. Че не спазваме мерките.А една мутра некадърна ще е целия в бяло- загрижен за народа.
9
8
 
11
 
! Отговори
До 1 глубага преди 3 години
Много бързо дойдоха тези смъртни случаи нещо?Защо да спират учениците, спри се ти от работа и не излизай на балкона.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трескаво се подготвят. Еуфория цари.Но не щем да мрем.На пук.
7
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, благодарен сън на британския щам. Толкова ковид облъчени започнаха да си траят по форумите, но сега се започва: закани, майки, баби, интубации, друга песен ще запееш, пламнахме, ад, спрете децата, "кръчмите". Ако обичах пуканки, щях да си направя едни и да гледам резил.
6
2
 
8
 
! Отговори
Коцето от София преди 3 години
Има легла
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали контролираха разпространението и всичко с този вирус?Как навлезна и се разпространи новият щам?Кой е отговорен?
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, НОЩ, АнгеловЗа съд сте. Избихте много хора с вашето некадърно управление
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е общото между болници и заведения? И двете трескаво чакат клиенти. Алибабаков се избръсна, а оня дето го шляпат по баджака, докато се вози на жипката да чуе как шуми маркировката, не слиза от екраните. Кога е доктор, не става ясно.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тамън за изборите ще го докарат пика.