Поставят стикер с вграден чип при техническия преглед на автомобилите

Това не е чипиране, обясни Бойко Рановски
6 мар 2021 12:06, Петя Славова
76
Поставят стикер с вграден чип при техническия преглед на автомобилите
Снимка: БГНЕС

Стикер с вграден чип ще се постява при годишен преглед на автомобилите. Това не е чипиране на автомобилите, обясни изпълнителният директор на Агенция "Автомобилна администрация" Бойко Рановски.

"От 12 юли 2021 година започват да се издават новите удостоверения за преминаване на техническа изправност в една част и нови стикери за преминатия технически преглед. В тези стикери ще се отразява и екологичната група на превозното средство. Вариантът е направен екологичната група да може да се контролира визуално от самия стикер, поставен на предното стъкло на автомобила, както и с чип, който ще бъде вграден в този стикер и ще може да се чете дистанционно тази информация", допълни той.

Автомобилът трябва да е технически изправен, преминал успешно технически преглед, за да получите документ за техническа изправност, а към този документ за техническа изправност ще има и стикер, в който ще се определя и екологичната група.

"След 12 юли всеки, който успешно премине технически преглед, ще получава този стикер и ще му бъде поставян на автомобила. Стикерът ще важи до следващия технически преглед. Ще се поставя на предното стъкло, в средата зад огледалото за обратно виждане", обясни Рановски.

Всеки, който в момента регистрира автомобила си в МВР и всеки, който по някаква причина ще посети София преди да дойде датата за периодичен преглед на автомобила му, ще може да се яви в пункт за технически прегледи, където ще му бъдат направени само измервания без проверка на техническа изправност и ще му бъде издаден такъв стикер.

"Екологичната група е различна от екологичната категория, определена от завода производител. Един автомобил, произведен преди около 20 години с определена екологична категория, трябва да видим в коя екологична група според замърсяването ще попадне. Екологичните групи са 5 - петата са електрическите автомобили и хибридните автомобили. Останалите автомобили, които работят на бензин, дизел и газ ще бъдат групирани в останалите 4 екологични групи", каза още Рановски.

По думите му, правомощия на кметовете са в определени дни да налагат забрани за определени групи превозни средства, които по време на тези забрани няма да могат да посещават определени части на градовете, но няма да се затварят целите градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
12
 
7
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Дано най-после се прекратят фалшивите технически прегледи и таралясниците се изметат от пътищата!
48
8
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ , БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААБЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ!АЙДЕ , ТЕКЕЗЕСАРИ ,КОЙТО ВИ Е НАУЧИЛ ДА ЖИВЕЕТЕ БЕЗ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ... ШЕ ХОДИТЕ ПРИ НЕГО!ТУКА Е ТАКА!!!!
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не усещат ли гърбавите че с това стикерче се издънват предизборно не стига че се издъниха с кражбите.. Поне да бяха изчакали да минат изборите и тогава да ни суровакат.Явно са изгладнели здраво покрай ковид епидемията и гледат да залебат.Вашата верица Айдушка гърбава.
46
3
 
17
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Аз трябва да си 'сертифицирам' колата всяка година и ако има проблем - глоби, спиране и т.н. А защо "магистралите МУ" не се цертигицират и те всяка година - и ако има ( а то винаги има!) проблеми - да се подходи по същия начин както спрямо нас - данъкоплатците???
45
5
 
13
 
! Отговори
отново бивш преди 3 години
Милиционер ,отново забрани, номера . врътки .....
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
+ тест за определяне на % на скотонаселението, което би им оптимизирало въздействието на алгоритъма. Дошло е време разделно. Колко от ВАС го разбират?
43
3
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
40...,По принцип си прав, но след боци-боц ще следва задълж ъпдейт поне веднъж годишно...А и Модерна черно на бяло си го пкшат в листовката-"нашата информац СИСТЕМА"...А за скритата стерилизация си прав на 200 процента. Мислещите очаквахме подобен опит от поне 10+ години. Технол възможност за коопериране м/у биотехн, нанотехнол и компютърните бе постигната 2008-2010. Сарс, Мерс, Ебола-изпитване на алгоритъма. Дори и в БГ поголовното изтребване на животните ни бе просто иконом война+ тест за
42
4
 
22
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
"Държавата" гледа на поданниците си като на Портмоненца - в които може да бърка когато си иска и за каквото си иска!А защо 'скромно' не ни съобщават и цената на стикера-чип? Нали няма да е за без пари, а?Караш - некараш - всякак година: Данък, Гражданска, Винетка, Преглед, ето и 'стикерче'!Нещо да забравих?
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прегледът ще думне на 100лв?
40
3
 
28
 
! Отговори
Локи преди 3 години
Ако не махнем Борисов става вече много страшно. Само налудни идеи около него!
39
3
 
24
 
! Отговори
Забележка преди 3 години
Сами виждате колко са загрижени за вас. Загрижени да ви ограничават, глобяват и да ви вземат паричките. После пак вярвайте, че искат да ви ваксинират за здраве! Аааа и да ви маркират колите за чист въздух.
38
3
 
21
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
Бойко, това ли роди милиционерската ти глава. Нищо милиционелско не се забравя. Прави са мъдреците - Бивш не гър няма.И бивш милиционер.
37
4
 
8
 
! Отговори
Забележка преди 3 години
Хора, вие с ваксините и чиповете. Твърде крайни теории сте чели. Все още напълно фукционален нанопроцесор не е изобретен поради нивото на технологиите. Ваксините са просто един ГМО експеримент който засега може да доведе до стерилизация или автоимунно заболяване. По нататък може да има и нанороботи ама засега е фантастика. Виж с генното инженерство са наистина напред с материала.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега всяко едно хлапе поже да ви скенира колата с телефона си, браво за глупавата идея !
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, не е чипиране. Де факто чипират стикера, а после ти го залепят. Не врат, ами шия. И с ваксините е така. Първо чипират ваксината, а после теб само те ваксинират.
34
12
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
МИНАХ НА ПРЕГЛЕД И АВТОМОБИЛА СИ МИ Е РЕДОВЕН!КЪВ Е ПРОБЛЕМА....??!ТАПИТЕ СЕЛ ТАЦИ , ПАК ЛИ НЕМАТ ПАРИ....ХА,ХА,УХАААА...?АМИ , ДА ПОБАЧКАТ МАЛКО.
33
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
До ЕкологистИ по-голяма турбина!
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще ни дадат пари за нови коли??
31
3
 
17
 
! Отговори
Симеон преди 3 години
Слагат чип, но не чипират. Някой е близък приятел с Божинката явно
30
1
 
4
 
! Отговори
На канала преди 3 години
Първо се слага чипа ,после се лепи стикера .После на канала.