Проф. Кантарджиев: Британският щам - виновен за многото заразени

Очакваме 80 хиляди ваксини на 8-ми март, обясни той
6 мар 2021 13:04, Петя Славова
39
Проф. Кантарджиев: Британският щам - виновен за многото заразени
Снимка: БГНЕС

Все по-сериозен ръст на заразени с коронавирус отчитат специалистите у нас. По последни данни 22 са критичните области с най-много заболели. В Кюстендил, например, на 14-дневна база се отчитат 490 заразени на 100 хил. души население. Късно снощи бяха издадени и заповеди по места за частично затягане на мерките заради скока на заразени с коронавирус у нас.

Още по темата

От днес в Шумен се преустановява плановият прием и операции. Забраняват се и посещенията . Такава мярка беше приложена и в Бургас. А в София влиза в сила от понеделник.  В област Плевен се забраняват свижданията и посещенията в болниците.

На този фон, 80 хиляди ваксини ще бъдат доставени в страната в понеделник - 8 март, а до края на месеца се очаква броят на имунизационните доставки у  нас да достигнат 200 хиляди ваксини. Това каза пред Нова тв директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

По негова оценка не  разхлабването на мерките, а циркулацията на британския щам на коронавируса, е причина за тревожния ръст на заболелите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев, как установяване наличие на британски щам? Има PCR тестове, които го хващат, но те са толкова специализирани, че могат да не хванат другите варианти на вируса. Останалите PCR тестове са направени да хващат всички щамове, но тогава не може да се каже, че това, което са хванали, е точно британски щам. Кантарджиев, просто ти е дошло нещо, което звучи правдоподобно, и ни го подхвърляш. Ако се хванем, хванем и толкова.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 22 (в момента)Да, да, така е както казваш.Първите 4 дни няма почти никакви симптоми.А ако има те са леки.Вторите 4 дни обаче в повечето случаи пак няма почти никакви симптоми. А ако има те са леки.Така е и следващите 4 дни...Много хора са изкарали коронавируса без да знаят.Има и такива с усложнения разбира се. Някои го караха много тежко, но те са малко. За съжаление, познавам двама които починаха.Но познавам поне още десетки хора починали от други вируси и болести.
34
1
 
1
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Не британци а *** има много
33
2
 
7
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Защо, толкова ли Британци има у нас?!
32
2
 
2
 
! Отговори
До Сата Нато преди 3 години
Владимир, ти ли си бе, караш ли линейките като извинека, че я открадна ваксината, аз не съм спонсор на руската икономика, ще те потърся за парите, д##би преписвачите по химия, били програмисти, ама много преписвате по химия, нали бе "рошав" химик такъв, то вашите химици освен да хвърлят сярна киселина друго не знаят, новичок, плутоний и прочее са измишльотина, вие освен киселини други вещества не знаете, то радиацията идва от другаде, химик смотан такъв
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е виновен британския вирус, не може ли да се потърси отговорност от Великобритания за пускането му? или не само ще мълчите?
30
1
 
0
 
! Отговори
ДолниКопеуета преди 3 години
Мисля,че СеРеУ-то,МИ-6 и МОСАД стоят в цялата схема.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците от гимназиите да преминат на ДО незабавно!! Не ни баламосвай кой бил виновен, аман от некадърни "специалисти"!!
28
1
 
6
 
! Отговори
АнонименГражданин преди 3 години
В Шумен не се спазват противоепидемичните мерки,така както е предписано.Особено в големите хранителни магазини,където всеки се бута,опипва стоката,някои кихат,кашлят и като им направиш забележка се сърдят. В събота и неделя става още по опасно с пазарите. Идващите от селата хора също не са наясно,какво трябва да правят.Да не говорим за строежите,където почти всички са без маски. По ресторантите е същото.
27
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Не точно. По - вероятно е коронавирусът да се е ползвал като основа/ подобно на аденовирусите/ за създаване на векторна ваксина против Хив !!! Не е естествено създаден, а генно модифициран за ваксина!!!
26
6
 
8
 
! Отговори
Интернационал преди 3 години
От глад, мизерия и болести умират много повече хора. Корона е за пречупване на слаби мозъци да не лъсне истината
25
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Къде изчезнаха настинките???Къде са вирусите???Само корона ли има в света?!?Едва ли
24
0
 
1
 
! Отговори
23.23 преди 3 години
Нямам предвид писиари , защото те са бавни и мнооооого скъпи, а хората да се научат рано да разпознават ковид по симптомите си, да се вслушват в себе си.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не сте ли вие виновни?Защо пуснахте учениците от горен курс присъствено?Защо не контролирате спазването на мерките?
22
2
 
8
 
! Отговори
В момента преди 3 години
...боледуваме от ковид.Най- опасното при него е, че няма никакви симптоми първите 4 дни, освен лека сухота в гърлото, която може да е от всичко - най- често от сухия въздух. Така вирусът заразява голяма част от тялото преди човекът да се е усетил и зад гърба на имунната система. Така лечението започва твърде късно. Борбата с ковид е в ранното му откриване!!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха може само единя да са оскубали йайабааа
20
0
 
13
 
! Отговори
МУНЧО преди 3 години
НАЙСТРАШНШИЯТ ЩАМ С КОЙТО СА ЗАРАЗЕНИ БЪЛГАРИТЕ Е ЩАМЪТ НА ЗАВИСТТА.ТОЗИ ЩАМ НИ КАРА ДА СЕ САМОИЗЯЖДАМЕ ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ БЕДАТА КОЯТО Е НАДВИСНАЛА НАД МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя сега като си е сложил маската и не му се виждат юнашките мустаки!А може да е загубил бас и фс ги е обръснал?
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е измислен още вируса дето може да умори българина.
17
3
 
6
 
! Отговори
професор Казанджиев преди 3 години
Колкото повече,толкова повече.