Зачестяват сигналите в Helpbook за бездомни и агресивни кучета

Потребител подаде сигнал за поредния изоставен автомобил
6 мар 2021 19:20, Анисия Иванова
48
Зачестяват сигналите в Helpbook за бездомни и агресивни кучета
Снимка: БГНЕС

Според действащите нормативни уредби грижата за бездомните кучета е работа на съответната община, която трябва да създаде предприятие или да подпише договор с действаща фирма, чиито функции са определени с вътрешни правила. Целта е безопасното поведение спрямо хората и свеждане на броя им до минимум. За съжаление все по-често получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за бродещи, бездомни кучета в различни места на страната.

Наш потребител ни писа от курортният комплекс "Св. Св. Константин и Елена", където през последните месеци агресивни кучета обитават изоставени имоти, които доскоро нападали само животни, но започнали да налитат и на хора. В сигнала се твърди, че човек не може спокойно да излезе от дома си, камо ли да разходи домашния си любимец.

Още по-ужасно е положението с бездомните четириноги в кюстендилско село. Ето какво ни пише нашият потребител: „Преди центъра на с. Долна Бресница, община Кюстендил, до главния път, има глутница много болни кучета до контейнери за боклук. Много слаби, с рани по телата, десетина-дванадесет кучета се измъчват, гладуват и разнасят зарази! Нямам сили да направя снимки! Страшна гледка“, пише в сигнала.

Завършваме днешния обзор с апел за взимане на мерки по повод поредния изоставен автомобил: „Става въпрос за изоставен автомобил, който никога не е бил в движение, докаран с въже, преди 3 години, в кв. Дружба 2, на паркинга пред Блок "Хоризонт", вх. "В". Есента на 2020 г. служители от институция залепиха бележка върху колата, че ако до 3.01.2021 г. не бъде премахната доброволно, ще бъде вдигната. До ден днешен колата стои и пречи пред блока. И без това паркоместата не достигат. От снимките се вижда, че някой е скъсал поставената бележка. Моля, тези, които отговарят, да СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА. Всички си плащаме данъците, паркоместата не достигат, откакто е построен блокът, не е асфалтирано, тънем в кал и мизерия. ЗАТОВА МОЛЯ, ПОНЕ СИ СВЪРШЕТЕ ЗАПОЧНАТОТО. Време е вече някой да си свърши работата. Стига с това безхаберие, трябва ли да стигаме до медиите, за да си свърши някой работата“.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Изберете си пак Ромулската Принцеса Фънди и ще стане още по-хубаво. София е уникална ***, сравнена с всяка столица на ЕС. А се изляха милиарди в нея. Можеше поне малко да заприлича на град.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото на тъй наречения "преход" хората вземаха големи бойни породи зкучета за охрана на апартаментите и къщите си.Мъ после съ оказа, че кучето се нуждае от грижи, внимание, дресировка, храна, ветиринар...И кво беше решението на внезапно възникналия проблем пред "младите и неопитни" стопани?Точно така!Изхвърляха кучетата си на улицата!Та кой е виновен, а?
12
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Комунистите вкараха в Белене Българската интелигенция и им гепиха апартаментите
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агресивните нискочели кога ще ги номерираме и в концлагера? Хубаво беше когато имаше Белене, мутрите копаха камъни и после ги биеха със сопа.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По комунистическо нямаше бездомни кучета.Ловните дружинки регулираха популацията с няколко кутии патрони.Тихомълком,без излишен шум...хуманно,изобщо не са се мъчили животните,и нямаше ухапани хора...Метода работеше.
9
1
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Скоро не само Св.Св.Константин и Елена, а цялото ни черноморие ще заприлича на един изоставен кучкарник.-------------Не-ъ!На Африкански Резерват с а. боригени!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро не само Св.Св.Константин и Елена а цялото ни черноморското ще заприлича на един изоставен кучкарник.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Също така има доста агресивни бвздомни хора.Може ли да ги застрелям с законо притежавано огнестрелно оръжие?.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие не виждате какъв хаос е с животът на хората,проблем са калакотрите и нашите изоставени четириноги приятели!
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучетата не са агресивни,и най агресивното животно може да се укроти с мисълта.Животните усещат хората-Хората са тези които са аграсивни. Кучетата са приятели на човека.
4
2
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 3 години
Вица, на- Мечо,... За, 6 Март 2021 година,...- Я- сй- представи, че- и- това, не- е- верно,....- Евреите, ще- престанат, да- се- правят, на- умни, ...И, да- ми- лъжат, ...Само- и- само, да- изкарват, пари....
3
2
 
11
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
за нас 24 лв а за Рут колева 5000 лв обеща борисов
2
6
 
14
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Вече 30+ години, хора са хапани и разкъсвани от кучета в земята на Ботев и Левски.Защото няма държава.Защото е бандитската територия, за да може да се граби на воля.........
1
3
 
14
 
! Отговори
Самоковец преди 3 години
Ще ги почерпя кученцата мили с хляб... с антифриз.