Тръгваш за Сливен, оказваш се в Хасково... Ребусът на табелите на "Тракия"

Тръгваш за Сливен, оказваш се в Хасково
7 мар 2021 14:31, Ния Христова
52
Тръгваш за Сливен, оказваш се в Хасково... Ребусът на табелите на "Тракия"
Снимка: БГНЕС
Агенция "Пътна инфраструктура" е подготвила сериозна зрителна загадка за шофьорите по автомагистрала "Тракия", съобщава БГНЕС.
 
Заради ремонта на част от близо 40-километров участък от Стара Загора до Чирпан, който от години е набразден от пропадания и вълни, от пътната агенция са сложили временни указателни табели. Те трябва уж да насочат шофьорите по обходния маршрут, но по-скоро предизвикват обърквания и недоволство сред шофьорите.
 
Част от новите табели са оцветени в оранжев цвят, а други – в жълт. Постоянните сини и зелени табели обаче на са премахнати или временно покрити. Това от своя страна създава огромно цветово разнообразие за пътуващите и успешно ги заблуждава.
 
Размерът на указващите посоката знаци също се оказва проблем. Те са твърде малки, със ситен черен шрифт, което ги прави почти невъзможни за разчитане дори и при движение с по-ниска скорост. 
 
Ако пътуваш от София за Сливен или Ямбол, малко преди отбивката за Чирпан виждаш малка жълта стрелка с надпис "Бургас", сочеща надясно. Ако караш малко по-бързо, шансът да я забележиш и разчетеш е почти невъзможен. Веднага след това стои огромната постоянна табела, оказваща, че посоката за морския град е направо. Той обаче е на 200 километра разстояние.
 
Как един шофьор може да се ориентира дали да мине през обхода, ако пътува за някой друг от областните градове?
 
Голяма част от колите дори си позволяват да спират в аварийната лента, за да имат повече време да се ориентират в обстановката. Товна нарушение от своя страна създава предпоставка за инциденти.
 
След отбивката предстои най-хубавото – магистралата изведнъж се оказва затворена и единствената възможна посока е към Хасково по магистрала "Марица". Следващата възможност да се обърне е след точно 14 км, но пак не е обозначено с табели.
 
В случай, че успешно сте решили ребуса с посоката, ви чака невероятно пътуване през обхода Плодовитово – Чирпан, до пътния възел на село Свобода. Пътят е задръстен от огромния трафик, а асфалтът е стар и с доста дупки. По древна българска традиция маркировка по него няма. Е, на места е съвсем леко загатната. За сметка на това пък има няколко патрулки с камери за скоростта.
 
Преди няколко дни от АПИ обявиха, че заради объркани шофьори ще подменят табелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
9
 
! Отговори
Бай Ганя преди 3 години
Трябва да си взема 50 - то % процента ресто.Инак, не мога да живея!
27
5
 
24
 
! Отговори
User преди 3 години
С безхаберие и нехайство държавата воюва срещу гражданите си!
26
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по герберaстки. Пълен хаос.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се казва в статията защо трябва да сменят табелите , ако ги сменят трафика ще стане още по труден, така заблудените шофьори ще се окажат късметлии ,че са минали обиколно.
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Миналата събота и аз изпуснах отбивката за Бургас и минах през Димитровград. Помислих че здраво съм се прецакал, докато на прибиране не минах през Поповица - Чирпан. Няма такава трагедия, пътя е ужас при това натоварен. Оказа се че през Димитровград е в пъти по добър, трафик почти няма
23
2
 
19
 
! Отговори
Пътуващ преди 3 години
Освен това за цялата отсечка Плодовитово - Чирпан скоростта е ограничена до 60 км./час и разбира се по катаджийска традиция в участък от не повече от 20 км. има поне 2 радара. Бъдете внимтелни!
22
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21"Хубавите времена"??? Ти май нещо си недочел и недочул...За "Хубавите времена" докато са били роби на фараона ли говориш?То и в нашите "хубави времена" бяхме роби на фараоните от БКП.
21
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали сте чули или чели за евреите в пустинята дето водача им ги въртял 40 години из пустинята докато не умрял и поседният помнещ хубавите времена. Те така и мутрите ще ви въртят докато изпукате до един.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Ем баце, то беше преди ... ехеееее! Ба ли го! Мноо време! Тогава още караха само на карти, сега си правят мапа базирано на лай фиид от сателитте, дето го опресняват на всеки 30 секунди.
19
6
 
24
 
! Отговори
И аз се прекарах преди 3 години
Една вечер. За беда моста на Марица в Димитровград го ремонтират 3 години вече. Двама чукчи разбиват на ръка. Двайсет машини да пръснати наоколо. Сумата ако не е 20 милиона, да не се казвам Бойко.
18
4
 
24
 
! Отговори
Шофиоро преди 3 години
Статията е Абсолютно точна! В петък пътувах от София до Бургас и обратно. Отврат е пътуването от Плодовитово до Стара Загора и в двете посоки. Що не оправиха първо обхода преди да започнат ремонта на АМ Тракия.... Пак нема кинти, нали?!?
17
11
 
6
 
! Отговори
Бойха Хрес Спасител преди 3 години
Ето тъй, 40 години ша върта сички куманета в пустинята, докато измрат гьотере! Инак, то тва не е умишлено, де, мойте народнеце, толкова си могат;))) То, да пишеш правилно е умствено усилие и занятие, а да пишеш смислено си е направо акъл! То, ако имаха акъл, мойте щеха да напишат те "Визията" на Корнела, ама немат. Каква визия, те дори не знаят посоките на светот, та се наложи Пей Ка Пей-то да им казва де е Кърчаали
16
11
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Слизам от Гурково за Бургас,най-добре е на Сливен вдясно и от там на "Тракия"първа простотия бие ти за Бургас да вървиш нататъка,ако търсиш за Тракия ти излизат табели ,да ама Йок пуска те през Нова Загора.Няма наистина такив баламурници като ГРОБ!!!Проверете,ако не вярвате!!!
15
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Да ти кажа, от 4-5 години ползвам само гугъл мапс за навигация. Може да те прецака единствено в българия.Иначе в кви зачукани села в гърция, румъния и унгария ме е карал без грешка, не е истина.Но в българия, точно там в региона на Чирпан преди 10-на години, веднъж ме прекара през нивите като пич.
14
3
 
15
 
! Отговори
Конкистадор преди 3 години
Поне веднъж, пък ако ще да е по погрешка! направете нещо правилно и хубаво в тази балканска коттчина бря облоглавите умно-красиви *** на балканите!
13
4
 
26
 
! Отговори
Караянчева преди 3 години
Ми одете пеш бе
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Google Maps може да те прекара ако го пуснеш на навигатор , но ако го разглеждаш просто , като карта , възможността за грешка е минимална
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро пътувах, подвеждащо е наистина. На път към Бургас минах през Хасково, Димитровград и куп села с разбити пътища и такива в ремонт. Имайте предвид, че съм от България и ползвам навигация в допълнение. Ако е един чужденец ще му се разкатае фамилията.
10
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е един от многото успехи на академиците от Герб. Създаването на черна дупка във време пространството Тръгваш за Сливен , оказваш се в Хаскоу.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам на Google Maps повече, въпреки че преди 9 години се опита да ме прекара през някакво езеро ...