Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн

Мерките ще са в сила за следващите 14 дни
Обновена: 10 мар 2021 14:07 | 10 мар 2021 14:07, Красимир Ангелов
132
Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн
Снимка: БГНЕС

За две седмици, считано от утре 11 март, в област Благоевград се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, обявиха на брифинг след съвещание на Областния оперативен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

Още по темата
На заседанието е взето решение в следващите 14 дни учениците от пети до дванадесети клас да преминат в дистанционна форма на обучение. От утре ще бъдат затворени търговските обекти тип МОЛ, с изключение на намиращите се в тях аптеки и хранителни магазини.

За срок от 14 дни се преустановява работата и на фитнеси, кина и театри, школи за извънкласно обучение на територията на областта, ограничават се и масовите мероприятия на открито и закрито.

Ресторантите и заведенията ще продължат да работят, но с намалено работно време - до 22 часа, посочи д-р Калоянов. Засилва се обаче контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

Причина за въвеждането на по-строгите мерки в областта е скокът в новорегистрираните случаи на коронавирусна инфекция и увеличеният брой хоспитализирани пациенти. В областта е премината границата от триста заболели на сто хиляди, като на 14-дневна база данните показват 337 заболели на сто хиляди.

Към момента почти всички болници са със запълнен капацитет. Увеличава се броят на леглата за сметка на отделения, в които има по-малък натиск, посочи д-р Калоян Калоянов, цитиран от БТА.

Настанените за лечение пациенти с Ковид-19 в болниците в Благоевград са над триста. Най-тежка е ситуацията в болницата в Гоце Делчев, където тече ремонт в едно от отделенията. Търси се вариант да се ускори този процес, за да се освободят легла и да се настанят повече хора, каза още директорът на РЗИ - Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Най- официален от най- официалните сайтове - този на института Джон Хопкинс показва резултата след 1 година броене на жертвите на коронавирус. 2 милиона и 600 000 души за 12 месеца в световен мащаб. При 116 милиона доказани случаи, колко е процента на смъртност?Има ли смисъл от мерките? Психозата у населението и изкуственото препълване на болниците не са ли по- опасни от "яростната" заплаха и медийните чували с трупове?
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81В Англия, Белгия, Холандия, Чехия, Словакия, Гърция, Румъния и много други държави продължават да са онлайн на много места. Германците отчетоха преди 2 месеца, че строгата карантина с вечерен час не е дала резултат именно поради оставянето на присъствено обучение. Зюащото училището е разпределител 1 - доказано поради количествения фактор и особеностите на учебния процес, свързан с говорене, размяна на работни листи и пр.
73
5
 
12
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 3 години
Вдигнете се и те ще паднат!
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Никой нищо не е пожертвал. Който си знае работата и особено по някои предмети като чужди езици, история, философия, онлайн обучението може да е по-ефективно. Само че трябваше да се усъвършенства още през лятото. И е лъжа, че само тук се минава онлайн. В Калифорния, САЩ не са имали присъствено от миналия март, нито ден. А до скоро само пращаха домашни. Най-скъпите курсове в момента (езици, музика) са онлайн. Това е бъдещето!Така че не плачете на чужд гроб!
71
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено училищата успяхме да пожертваме. И ги жертваме вече цяла година. Няма друга такава държава в Европа, която да си плюе толкова ясно на образованието. За такъв период никой не си позволи да доразруши образованието на собствената си държава. Понеже училищата у нас не сиплащат на силните на дяна. Защото са бюджетни учреждения. А у нас се жертва това, което не си плаща.Няма държава в Европа, която да е затворила за година без два месеца училищата си! Но какво да очакваш от илитерати?!
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПЛАНдемияВие сте вредни за обществото. В най-добрия случай сте за лудницата. На хората им пламнала чергата, те се занимават с фалшиви сайтове и глупости.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77Ако си платят собствениците едва ли ще ги затворят.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново се почна.
67
11
 
9
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 3 години
този линк показва конференция - 87 000 лекари се противопоставят срещу ЛЪЖЛИВАТА ПАНДЕМИЯ КОВИД и ЛЪЖЛИВИТЕ ВАКСИНИ СРЕЩУ КОВИД - които са ГЕННА ТЕРАПИЯ. Вижте го и разпространявяйте. https://bitchute/video/V9epnCfRUQxU/
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А такива магазини като Джъмбо, Панда и други подобни работят. Там се предлагат стоки от първа необходимост и няма струпване на хора. Но закъде сме без китайските ***? Просто нямам думи. Пълна простотия.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъжд качулка и то прокъсана. Училищата и детските градини са най-големият разпространител на заразите заедно с обществения транспорт.
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките им нямат смисъл!Да се уволни кризистния щаб!
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68Бягам редовно. Бягането е загрявка - не е тренировка! Не е същото да тренираш в къщи. Нямаш ги ното уредите, нито трреньора!Пледирам за Превенция вместо Интервенция!Отворете Фитнесите и спортните зали ще затворите Болниците !! т.е те няма да са пълни!
62
8
 
4
 
! Отговори
Гроздан Лозанов преди 3 години
Да затварят всичко.Само ресторантите НЕ!
61
7
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Стига с тия фитнеси бе. Дигайте си гири дома или цепете дърва.Ще ни фалират кръчмите после ще изпукаме като японци. Кръчмата е ... абе без нея не може. Само алкохолиците могат без нея.
60
2
 
1
 
! Отговори
24 Див врачанин преди 3 години
Нема,ли кво да ядеш?
59
6
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 години
Мерки пунта мара. Школи, фитнеси ги затварят, но кръчмите ще работят на практика както винаги в нормална обстановка и с нормално работно време. Да ви имам приоритети. Явно кръчмарски бизнес ви е най- важен. Смешна държава.
58
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се затварят Фитнеси насред пандемия? Във фитнеса се тренира тялото и имунитета!По-добре затворете Болниците и кризисния щаб, вместо да ми затваряте Фитнеса!
57
8
 
4
 
! Отговори
до MKII преди 3 години
В момента компаниите по цял свят търпят огромни загуби, не знам какви помощи от държавата ти се привиждат.
56
16
 
28
 
! Отговори
MKII преди 3 години
Голямото затваряне тепърва предстои. Това е само лека загрявка. А заведенията и фитнесите да се приготвят за данъчни проверки. Да се види как са съществували години наред с 20 лв. оборот на ден и персонал на половин ден и половин минимална заплата. В нормалните страни всичко е затворено от октомври и ще отворят чак през май. И понеже са си плащали и данъците, и осигуровките, затова сега получават достатъчно помощи от държавата и няма мрънкане.