Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн

Мерките ще са в сила за следващите 14 дни
Обновена: 10 мар 2021 14:07 | 10 мар 2021 14:07, Красимир Ангелов
132
Благоевград зададе тона: Затварят молове и фитнеси, учениците – онлайн
Снимка: БГНЕС

За две седмици, считано от утре 11 март, в област Благоевград се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, обявиха на брифинг след съвещание на Областния оперативен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

Още по темата
На заседанието е взето решение в следващите 14 дни учениците от пети до дванадесети клас да преминат в дистанционна форма на обучение. От утре ще бъдат затворени търговските обекти тип МОЛ, с изключение на намиращите се в тях аптеки и хранителни магазини.

За срок от 14 дни се преустановява работата и на фитнеси, кина и театри, школи за извънкласно обучение на територията на областта, ограничават се и масовите мероприятия на открито и закрито.

Ресторантите и заведенията ще продължат да работят, но с намалено работно време - до 22 часа, посочи д-р Калоянов. Засилва се обаче контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

Причина за въвеждането на по-строгите мерки в областта е скокът в новорегистрираните случаи на коронавирусна инфекция и увеличеният брой хоспитализирани пациенти. В областта е премината границата от триста заболели на сто хиляди, като на 14-дневна база данните показват 337 заболели на сто хиляди.

Към момента почти всички болници са със запълнен капацитет. Увеличава се броят на леглата за сметка на отделения, в които има по-малък натиск, посочи д-р Калоян Калоянов, цитиран от БТА.

Настанените за лечение пациенти с Ковид-19 в болниците в Благоевград са над триста. Най-тежка е ситуацията в болницата в Гоце Делчев, където тече ремонт в едно от отделенията. Търси се вариант да се ускори този процес, за да се освободят легла и да се настанят повече хора, каза още директорът на РЗИ - Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
hhhhh преди 3 години
До ЗаратаКъде го видя този бум бе мало...мник.Нямам нито един приятел или познат на приятел да е болен.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благоевград -- полезните *** на властта
113
2
 
0
 
! Отговори
Танер преди 3 години
и що отвориха :(
112
1
 
2
 
! Отговори
Един. преди 3 години
И, кво? За 14 дни вирусът ще изчезне... Той и сега така се е притеснил от това затваряне, че направо е спрял да се предава. Затварянето не променя нищо!!! Особено пък когато хората са недисциплинирани...хората, да се чете българите.
111
2
 
0
 
! Отговори
Жена преди 3 години
Чакайте бе 5месеца чакаме да отворят. Още не сме пазарували.
110
2
 
1
 
! Отговори
тодорова преди 3 години
Всеки случай този тон не е от най-добрите. Престарали са се.
109
1
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Винаги съм смятал. че там има нещо гнило.....................!
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов трябва да бъде заклан като дива *** на жълтите павета и да изтекат всичките *** от парите, дето е откраднал и изял! Това трябваше да стане още преди година
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ояли се членове на ГЕРБ, които си вземаха заплатата цяла година без един ден да отидат на работа и да се трудят, да не занят много и да не поставят условия. На хората им писна от безпаричие и кредити.
106
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли има *** които да вярват в това което им се говори и показва една година ви лъжат и подчиняват. За да ви внушат нещо което не такова за каквато ви го представят.Вируси винаги е имало и ще има. Най големият вирус е невежеството на хората и това че са спряли да се развиват.Създават ви нов световен ред- а немислещото човечество неосъзнато стои и гледа и не знае къде се намира.
105
5
 
7
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Не е редно такива ограничения да влизат в сила още на следващия ден, ситуацията не е толкова драматична. Всяко действие трябва да е с идеята, че има планирани важни неща. Можеше да се въведат от петък или понеделник. Проблемът, който създава незабавното влизане в сила на мерките, ще има силно негативен ефект върху училищата и учебния процес.
104
2
 
18
 
! Отговори
Мундир преди 3 години
Какви молове в Благоевградско? Прах в очите на хората. В Благоевград има точно мол и половина, фитнес залите (а не центровете) се броят на пръстите на едната ръка, два театъра в Благоевград, а официалните! школи за извънкласно обучение са няколко в града. "Молове!" извън Бл-град няма. Македонците не обичаме да ходим на театър, фитнес и центрове за развитие. Уж грижа за хората, а то замаскиране на нищоправенето и личните интереси. Е, идват избори. Простаци, ние виждаме какво не правите.
103
7
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Pegula: Напълно си прав/права. Решението е само 1 и то е ваксина. Проблемът е ,че Амон Ра заложи на евтинджос ваксина от 2лева която още не беше одобрена по това време. За разлика от нас Гърция и Румъния заложиха на РНК и в момента имат ваксинирани 3-5 пъти повече хора.
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киро Брейка познаКиро Брейка - ОригиналаПОЗДРАВЯВАМ ЩАБА, НОВА, БТВ и БНТ
101
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотално съсипаха бизнеса.. вече само ще купуваме храна и хапчета... стига да има с какво...
100
2
 
0
 
! Отговори
До70 преди 3 години
Подкрепям.Само нещо за японците не вдявам.
99
1
 
19
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Ех тези избори.... сега накараха общините сами да решават защото ги е страх, че ще загубят изборите ако заповедта излезе от правителството. Толкова са прозрачни, че направо не мога да го повярвам
98
8
 
20
 
! Отговори
Pegula преди 3 години
Абе, чудно ми е толкова прости хора има, ми и без краткосрочна памет. Тия мерки каква работа свършиха миналия път!? Преди да ги махнат тръгнаха пак нагоре нещата, а сега същото и пак чакаме Михаля. Тотален геноцид над децата, над бизнеса, над всички. В болниците ходят хипохондрици, които им тече носа и не може да ги върнат, че пътечката е скъпичка!
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти понеже си умна коза, за това знаеш ,какво са писали овцете. Обаче да НЕ ги чети :) хахахахахха
96
4
 
4
 
! Отговори
боже мили преди 3 години
толкова много коментари от *** овце които вярват на всичко не бях чел