Сигнал до БАБХ: Търговия с мляко, яйца, месо на улица в пазарджишко село

Още от Helpbook - опасни кабели, ел. табло, водопроводни тръби
11 мар 2021 19:00, Анисия Иванова
94

Снимка: Helpbook

Работата на БАБХ е да следи и санкционира търговски обекти и складове без необходимите разрешения и регистрация по Закона за храните, както и за нарушения в начина на съхраняване на продуктите. Към тях се обръща наш потребител чрез платформата на Helpbook.info с молба за извършване на проверка.

Ето какво пише в сигнала: „Станах свидетел на нерегламентирана търговия с мляко, млечни продукти, яйца и месо, и искам да подам сигнал. Често минавам покрай с. Братаница, община Пазарджик и забелязах, че в центъра на селото се продават хранителни продукти с неясен произход на улицата. Жената, която продава тези храни, е там само събота и неделя и така заобикаля проверките на БАБХ и РЗИ. Храните, които се продават, са с неизвестен произход, съмнително качество и с риск за здравето на хората. Аз лично си купих мляко оттам и след това получих хранително натравяне. Моля да бъде направена проверка, прикачил съм снимки и адрес."

Продължават да пристигат редица сигнали относно опасни кабели, табла и самодейни електрически инсталации в цялата страна. В столичния квартал „Надежда“ 1 е заснето дърво, по което има прокаран кабел с електричество без никакво обезопасяване и спазване на норми за безопасност. Кабелът се спуска от петия етаж на вход до самото дърво, а контактът е близо до земята и е достъпен дори за деца. Над контакта се виждат оголени проводници и има вероятност при силен вятър кабелът да се скъса и да предизвика пожар, а още по-притеснително е, че съоръжението се намира в непосредствена близост до детска градина.

Изпратиха ни снимки от квартал „Банишора“ с молба за извършване на проверка на ел. табло, което се е прекършило в основата си, наклонило се е назад и са се открили кабели. Същото се намира до детска площадка и вероятността за инциденти е голяма.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Бобов дол, където се прави подмяна на водопроводни тръби. Според нашия потребител изпълнителите не слагат насип за изолация около пластмасивите тръби, а директно насипват с едри камъни и това би довело до замръзване на тръби или спукване при бъдещи студени зими

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допускам, че организмът на доносника може така да е навикнал на дългогодишна консумация на химическите продукти, наричани храни, купени на промоция в големите вериги, че сега при срещата с малко истинска храна да е реагирал по-остро, което глyпакът погрешно нарича натравяне.
21
3
 
11
 
! Отговори
Монсанто преди 3 години
Съвестна гражданка! Само нашите продукти и патентовани нещица стават за вас! Бъдете отговорни, не на домашните отрови!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Газирани напитки вече не слагат захар вътре само глюкозо-фруктозен сироп"И бозата, това традиционно българско питие, я бухат с аспартам и какви ли не знайни и незнайти ОТРОВИ, ама бабата на тротоара с ИСТИНСКИТЕ яйца от ИСТИНСКИТЕ кокошки и ИСТИНСКОТО мляко от ИСТИНСКИТЕ кози застрашавала общественото здраве.
19
0
 
17
 
! Отговори
Забелязъл преди 3 години
Гледам картофи в Една голяма верига помъкнали и някой им прегорил кълновете, дали като покълнат ги слагат в хладилник или ги обработват с химикал обаче големи отрови се продават. Настъргахме лимонови корички за гарнитура на сладкиш (мислехме че лимоните са както едно време...), стигнахме до спешното. Мед -глюкоза. Газирани напитки вече не слагат захар вътре само глюкозо-фруктозен сироп -пълна чорба. Кафето ...нес кафе...голяма работа ..за Источна Европа -кисело. Мляко...без коментар. Какъв БАБХ?
18
0
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
САМО ЕДИН ПЪЛЕН *** МОЖЕ ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ, ЧЕ СЕ ПРОДАВАТ ЯЙЦА И МЛЯКО В НЯКАКВО СИ СЕЛО!
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно тези продукти са с ясен произход. С неясен са тези от магазините.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докъде стигнахме бе?!Да не може човек със собствен труд да изкара лев.Някои май ги е яд,че живеят бе?!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроизводителЕвала, колега, така се прави!
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам от бабата да си взема, ако че е на пътя, но не и от масовите тровители!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Счита нелегално и опасно да се продават продукти с неясен произход на улицата, ама нашият си купил мляко оттам, че даже и го изпил. Какъв полyидиот, драги зрители.Иначе аз редовно си купувам от улицата и намирам продукцията на такива места за много по-качествена от регламентираните. И да, купувам си на моя отговорност, не ми трябват някакви кухи организацийки като БАБХ и РЗИ да ми се правят на загрижени.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
И защо се прави това?!? З д а е би случайно да хапнем малко или сирене, което не е пълно с отрови ли?
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тва са *** "войни за социална справедливост". Търсим бабички за враг, или дедото с ракията. Или котка на дърво. Избива си комплекса за малоценност ***. Мама ми сговтила веганско, тате му купил плейстейшън, онова като излезе от играта щото го убили, търси да се прави на герой с такива доклади. После реве, че които му противоречат били доносници и агенти. А медиите лапат и правят сензации от претенциите на тия вчерашни ***. Хвани единия, удари другия.
10
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не знам ,моя сигнал ,дали е в компетенцията на БАБХ,но 4 месеца ,Шумен Търговищи и Преслав,пият негодна за консумация вода,при това и най-скъпа,в цяла България.
9
0
 
40
 
! Отговори
....., преди 3 години
Това е просто гавра с хората. Най- вероятно възрастната жена продава събота и неделя не за да заобикаля проверки, а защото по цяла седмица се бъхта за да добие тази скромна продукция, която да продаде уикенда. Тя това мляко и сирене ги събира по няколко дни, за да има какво да сложи на масичката. Грозна и жестока работа е злобния българин.
8
0
 
31
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
В Италия всеки четвъртък има пазар на пресни плодове, зеленчуци,яйца ,месо и каквото още се сетите домашно.И никой не дебне ,защото е отделила място ,където се провежда меркатото
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ако се е натровил съм съгласен.Обаче ако е от завист сигнала както най-често се случва е лошо.Какво лошо има да ти извади от полог яйца и да ти продаде бабата,или сега издоено мляко,или домат да ти откъсне от градината?Е има и търгаши и ако млякото е застояло е за санкциониране.Трябва да се научат да продават качество както го правят в другите държави по селата.Там ти дават прясно каквото и да купиш.Огромен срам с да ти продадат некачествена стока,направо резил!А и не биха си го помислили.
6
0
 
18
 
! Отговори
... преди 3 години
Къв е проблрма?Млекото го кипваш ,аконе се пресепе става.Яйцата ги всрил 10 м.за по-сигурно,а медото във фурната на макс и ако не замерише и не се разпадне.И ядеш.
5
0
 
28
 
! Отговори
Производител преди 3 години
А защо не се правят обстойни проверки в големи вериги относно това до колко е чиста и читава продукцията.През 2012 си хапвах цитрусови плодове и получих ифлукс; бях на стъпалото за умиране ...Не купувайте от големите вериги, там всичко е отрова.Купувайте директно от производител, като го посещавате и се уверите за качеството.Уважавайте себе си и обичайте своите деца, а за това е необходимо да се ориентирате към здравословна храна.Даже хляба е менте ...Внимавайте !
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В селото няма как бабата да не е познаят ако от продадената и стока се получи здравословен проблем. Осве това и местната власт е част от контрола.
3
2
 
25
 
! Отговори
Производител преди 3 години
Всичко което произвеждам в моето стопанство директно (!..) го продавам на роднини, приятели, колеги, познати ...Не използвам препарати за растителна защита, а извлеци от определени билки.От няколко години, например сливите които са моят имот от 12 дка се продават още на зелено.Продавам яйца, а също така и ... пуйки за Коледа.Цената на една пуйка е 8лв/кг (нетно тегло) или 10 лв/кг живо тегло.Миналата година съм продал 178 пуйки; оставах само ... за потомство.БАБХ?Това нещо да се закрие !