Сигнал до БАБХ: Търговия с мляко, яйца, месо на улица в пазарджишко село

Още от Helpbook - опасни кабели, ел. табло, водопроводни тръби
11 мар 2021 19:00, Анисия Иванова
94

Снимка: Helpbook

Работата на БАБХ е да следи и санкционира търговски обекти и складове без необходимите разрешения и регистрация по Закона за храните, както и за нарушения в начина на съхраняване на продуктите. Към тях се обръща наш потребител чрез платформата на Helpbook.info с молба за извършване на проверка.

Ето какво пише в сигнала: „Станах свидетел на нерегламентирана търговия с мляко, млечни продукти, яйца и месо, и искам да подам сигнал. Често минавам покрай с. Братаница, община Пазарджик и забелязах, че в центъра на селото се продават хранителни продукти с неясен произход на улицата. Жената, която продава тези храни, е там само събота и неделя и така заобикаля проверките на БАБХ и РЗИ. Храните, които се продават, са с неизвестен произход, съмнително качество и с риск за здравето на хората. Аз лично си купих мляко оттам и след това получих хранително натравяне. Моля да бъде направена проверка, прикачил съм снимки и адрес."

Продължават да пристигат редица сигнали относно опасни кабели, табла и самодейни електрически инсталации в цялата страна. В столичния квартал „Надежда“ 1 е заснето дърво, по което има прокаран кабел с електричество без никакво обезопасяване и спазване на норми за безопасност. Кабелът се спуска от петия етаж на вход до самото дърво, а контактът е близо до земята и е достъпен дори за деца. Над контакта се виждат оголени проводници и има вероятност при силен вятър кабелът да се скъса и да предизвика пожар, а още по-притеснително е, че съоръжението се намира в непосредствена близост до детска градина.

Изпратиха ни снимки от квартал „Банишора“ с молба за извършване на проверка на ел. табло, което се е прекършило в основата си, наклонило се е назад и са се открили кабели. Същото се намира до детска площадка и вероятността за инциденти е голяма.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Бобов дол, където се прави подмяна на водопроводни тръби. Според нашия потребител изпълнителите не слагат насип за изолация около пластмасивите тръби, а директно насипват с едри камъни и това би довело до замръзване на тръби или спукване при бъдещи студени зими

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари