Сигнал до БАБХ: Търговия с мляко, яйца, месо на улица в пазарджишко село

Още от Helpbook - опасни кабели, ел. табло, водопроводни тръби
11 мар 2021 19:00, Анисия Иванова
94

Снимка: Helpbook

Работата на БАБХ е да следи и санкционира търговски обекти и складове без необходимите разрешения и регистрация по Закона за храните, както и за нарушения в начина на съхраняване на продуктите. Към тях се обръща наш потребител чрез платформата на Helpbook.info с молба за извършване на проверка.

Ето какво пише в сигнала: „Станах свидетел на нерегламентирана търговия с мляко, млечни продукти, яйца и месо, и искам да подам сигнал. Често минавам покрай с. Братаница, община Пазарджик и забелязах, че в центъра на селото се продават хранителни продукти с неясен произход на улицата. Жената, която продава тези храни, е там само събота и неделя и така заобикаля проверките на БАБХ и РЗИ. Храните, които се продават, са с неизвестен произход, съмнително качество и с риск за здравето на хората. Аз лично си купих мляко оттам и след това получих хранително натравяне. Моля да бъде направена проверка, прикачил съм снимки и адрес."

Продължават да пристигат редица сигнали относно опасни кабели, табла и самодейни електрически инсталации в цялата страна. В столичния квартал „Надежда“ 1 е заснето дърво, по което има прокаран кабел с електричество без никакво обезопасяване и спазване на норми за безопасност. Кабелът се спуска от петия етаж на вход до самото дърво, а контактът е близо до земята и е достъпен дори за деца. Над контакта се виждат оголени проводници и има вероятност при силен вятър кабелът да се скъса и да предизвика пожар, а още по-притеснително е, че съоръжението се намира в непосредствена близост до детска градина.

Изпратиха ни снимки от квартал „Банишора“ с молба за извършване на проверка на ел. табло, което се е прекършило в основата си, наклонило се е назад и са се открили кабели. Същото се намира до детска площадка и вероятността за инциденти е голяма.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Бобов дол, където се прави подмяна на водопроводни тръби. Според нашия потребител изпълнителите не слагат насип за изолация около пластмасивите тръби, а директно насипват с едри камъни и това би довело до замръзване на тръби или спукване при бъдещи студени зими

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Севдалин преди 3 години
Елате на есен на Юндола да видите какво става. Идва един тир и продава на баните всичко от сладко до салам, после си мислите че ви продават домашно. Точно тези бабички са по-големи измамници и от Била, Лидъл и Кауфланд.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с хранителното натравяне е малко съшито с бели конци. Ами, приятелю, доносник, как няма да се натровиш, като цял живот пиеш "мляко" от картонени кутии!!! И какъв ти е проблема?Счупвате се да ходите по фермерски пазари да си пазарувате уж био храни, а сега мрънкаш. И само да попитам- може би греша- как така снимката е направена точно от страната на хран. магазин в селото? Дали някой не се дразни на конкуренцията? Друг въпрос е, че повечето ул.търговци в Пазарджик не продават дом. продукти
60
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търговия с мляко, яйца, месо на улица в пазарджишко село......... Като в Африка и Азия! "Велика България" през 21ви век!
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Сигнал до БАБХ: Търговия с мляко, яйца, месо на улица ''....................Да подаваш сигнал, че някоя баба продава яйца на улицата ми се струва гнусно ... като не искаш не купувай, но за какво трябва да 'подаваш сигнал' ?Между другото каква е гаранцията, че яйцата в Била са по-чисти или по-качествени ?Едно време и Павлик Морозов предаде родителите си за да докаже колко верен на комунизма е ... та тая работа ми се струва същата, само че тука вместо комунизма имаме глобализъм
58
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До G:) Тук всички сте професори на всякакви теми. Хиляда пъти ви написах, че моята любовница има 2 мандри с мъжа си и е производител на всякакви млечни продукти. От нея знам, че прави кисело мляко от мляко на прах, но не от Германия, а от Украйна, но прави и истинско мляко. Както и различни по качество сирена, от чисто натурално до евтина серия, която разреждат с палмово масло от Холандия. Зареждат от Метро до големите вериги. Работят и на ишлеме. И ти можеш да си поръчаш твоя серия сирене :)
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Няма как от купено мляко от магазина да си направиш сирене ,не защото не е мляко ,а защото е пастьоризирано,тоест нагрято до 90градуса и държано около 30секунди на тази температура ,или до 138градуса държано в 2-3секунди в такава температура ,тоест UHT технология за по голям срок на годност на млякото.При правенето на сирене,млякото не трябва да се нагрява повече от 50градуса и след като изстине до 36-8градуса се слага маята!
56
7
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Едно време си купувах и аз така от някаква баба и дядо, дето идваха с един Москвич всеки ден до нас и продаваха на покрива на колата прясно мляко. Всеки ден....и всички шишета им бяха различни - едно от Кока Кола, друго от минерална вода, трето от боза и с различна вместимост.. После една съседка, дето ги познава ми каза, че роми събирали от казаните шишетата и им ги давали за стотинки, а те само ги преплаквали и пълнели с млякото. Ами до тук бях с такива "натурални" продукти
55
0
 
8
 
! Отговори
G преди 3 години
Масовото прясно мляко се вкарва от Германия във вид на прах, тук се произвежда и му се добавя ...,.. и е готово за пазара. Праха не се разваля без влага, така винаги отговаряш на търсенето адекватно, не ходиш да дойш крави по байрите (между другото, кравите почти ги избиха покрай свински, птичи, човешки грип и какви ли не отрови) така, че монополиста диктува цената на праха за мляко. ;) Най-вероятно затова не става сирене от него, маслеността ..мисля че се добавяше отделно....
54
1
 
14
 
! Отговори
до 73 преди 3 години
Че какъв е проблемът сам да си купиш мляко и сам да си направиш сирене или кашкавал? Но не става с купешко мляко. Само с домашно. Пробвал съм много пъти. Нямам никаква идея какво слагат. Това, което ни продават в магазините не е мляко. Става нещо близко до вкисната извара... Мая за сирене и кашкавал може да се купи от големите вериги магазини. Можеш да пробваш да заквасиш купешко прясно мляко с купешко кисело мляко. Ами.. успех ти пожелавам, ама не става. Защото не е мляко. Пробвай сам!
53
2
 
33
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Тоя доносник като го пипна, ще му запаля къщата без съжаление.Всичките българи сте такива.Като продават наркотици се криете като мишки,щото ще ви осакатят завинаги.А сега давай....
52
2
 
27
 
! Отговори
Уфф преди 3 години
Това е повече качествена храна от *** в измитите хладилници на магазините.
51
6
 
8
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Утре отивам да си взимам свинско от домашното прасе на един селянин в околията. Местоположение - Утрехт, Холандия.Относно домашното и купешкото вино-домашното става само за готвене. Хубавото купешко обаче не е за 10лв булката, а за 30лв.
50
17
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
Щото не знаеш селските тарикати как разреждат млякото със съпунена вода, за да не го пресекат, *** ти си го прецеждай, може и някой калъп със *** да си направиш от прецеденото.
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък млякото не е проблем, прецежда се после го сваряваш и готово- друг е въпросът че като сме свикнали с химията от големите вериги и организма ни се противи на натуралното
48
4
 
18
 
! Отговори
има място за всеки преди 3 години
Чета коментарите и на схващам, как изобщо правите връзка между големите вериги и тротоарната търговия? Едните само продават, всичко е във вакуумни опаковки, 99% избити бацили, минало е през UV-лампи, пълно с консервант, с две думи почти стерилно. Другата крайност е на тротоара. Всичко е натурално, но пък всичко зависи изцяло от човека(да е чист, да не лъже..). То това е била и идеята когато са започнали регулират такива търговци, но както обикновено у нас се търсят глоби, а не взаимна изгода.
47
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви престъпници! Бабата извадила да продава 5 яйца от собствените си кокошки, да може да изкара някой лев за хляб, че пенсиите са много големи! Бас държа, че каквото и да е месото, е по-безопасно от това от веригите по ред причини, стига глупости!
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е ходил във Франция, Испания или която и да е друга бяла държава знае че има фермерски маркети във всеки град, градче, по-голямо село и дори край пътя. Там данъчен, ХЕИ и тем подобни не припарват. Всеки знае какво става ако някой настъпи френските фермери. От друга страна всеки купувач сам си носи отговорност ако консумира некачествен продукт.
45
1
 
25
 
! Отговори
Pe Dali преди 3 години
За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Що обиждаш челяка ????? Ти да не си мъж на Меган, че имаш такова селско възпитание :))))) Сигурно си някакъв магнат в територията, че си позволяваш да плюеш така, или може би си поредния комплексар !?? :)))))
43
2
 
30
 
! Отговори
10 години герб преди 3 години
На това му се казва ДОНОСНИЧЕСТВО и НИЗОСТ