Богдан Кирилов: Нямаме потвърден смъртен случай след ваксина

Има 840 съобщения за постъпили нежелани реакции у нас
12 мар 2021 09:24,
35
Богдан Кирилов: Нямаме потвърден смъртен случай след ваксина
Снимка: БГНЕС

Засега в България няма потвърден случай на починал след поставяне на ваксина. Това заяви пред БНТ шефът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

"Производителите на ваксини носят цялата регулаторна отговорност. Има около 840 съобщения за постъпили нежелани реакции у нас, което е около всяка 3-та на 1000 поставени ваксини", обясни още Кирилов.

Още по темата

Вчера здравният министър Костадин Ангелов оповести случай на починал след поставяне на ваксина, но няма доказателства, че тя е причината.

По думите му разпределението на ваксини към личните лекари зависи изцяло от доставките на ваксини в страната.       

Втората доза иРНК ваксина е гарантирана за всички, тъй като тя се пази, категоричен беше Кирилов.   

Вчера стана ясно, че България е сред страните в Европейския съюз, получили партида от ваксината на AstraZeneca, която е подложена на допълнителни проверки. Те се правят във връзка със смъртен случай в Австрия, където ваксина от тази партида е била поставена на починал по-късно пациент. Страната временно спря да използва тази ваксина.

Партидата съдържа общо 1 млн. дози, доставени в 17 държави. Междувременно Дания също спира временно ваксинирането с AstraZeneca. Българските власти обаче са категорични, че опасност за здравето и живота на имунизираните с този препарат няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидд троловете в колко застъпват?
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де то за това половин Европа спря ваксинирането с АЗ.
5
5
 
3
 
! Отговори
Асан преди 3 години
Не мрът оти нема вирусе.Ама сеги ми казаа дека шъ ни чипирът *** самолетете.Шъ ги фръгът чипувете с иглъ напреде и така шъ бодът сал тия дека не са сакале дъ съ вънцинирвът.Моа са спасиме сал аку одиме с каски.
4
3
 
1
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До АнонименЛуд ли си ?
3
6
 
22
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
А имате ли потвърден случай за починал ОТ КОРОНА ВИРУС,а не С КОРОНА ВИРУС? Надявам се може да правите разлика дали е ОТ или С...Доколкото сме зпознати единственият вариант да се разбере това е аутопсия на починалия.Колко аутопсии са направени,за да говорим за починали ОТ КОРОНА ВИРУС?
2
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия ЩАБ са яки издънки, дето Вожда ги е стиснал за лешниците, заради някакви кражби най-вероятно. Абсолютно пропаднали типове
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете колко от ваксинираните са се заразили, защото има такива, но криете. 840 съобщения за нежелани реакции, защото повечето си мълчат, но взимат болнични след ваксинация.