Д-р Маджаров: Болестта при децата протича различно

Няма опасност от странични ефекти при "АстраЗенека", заяви той
Обновена: 12 мар 2021 10:38 | 12 мар 2021 10:17, Петя Славова
7
Д-р Маджаров: Болестта при децата протича различно
Снимка: БГНЕС

Заради сериозен ръст на болните на много места се наблюдава затягане на противоепидемичните мерки. "Има "подмладяване на случаите на болни от коронавирус, увеличава се процентът на подмладяване на заразените", заяви пред bTV д-р Иван Маджаров - председател на Българския лекарски съюз (БЛС).

Специалистът обясни, че при децата заболяването протича различно. "През есента имаше деца с хрема, кашлица, общо неразположение и само толкова", отбеляза д-р Иван Маджаров. По думите му заболяването протича в зависимост от особеностите на организма на всяко дете - някои развиват и усложнения.

Още по темата

"Вървим в сравнително ритмична посока напред. В сравнение с миналата година, имаме повече лаборатории, повече легла за COVID, системата е адаптирана, макар и натоварена", обясни председателят на БЛС.
"Прави се достатъчно, за да посрещнем тази криза. Миналата година по това време се наложи карантина, защото не знаехме какво идва", отбеляза той.

"Защо е необходимо някой на сила да го затваряме, след като има достатъчно информация за това какво ни заобикаля и всеки може сам да си вземе решение. Не можем да приложим пълен локдаун, ние сме свободно общество. Не можем да се сравняваме с Азия и Китай, тъй като там са съвсем различни порядки, ние не искаме да живеем в казарма", коментира още д-р Маджаров по повод връщането на мерките на национално ниво.

Електронният ръст е натоварен, защото обществото повярва и реши, че трябва да се ваксинира, смята още той.

Според него опашки от лични лекари пред РЗИ не трябва да се допускат. "Решението е или предварително РЗИ да информирам личните лекари за ваксините, или самият личен лекар да се обажда предварително в РЗИ4, предложи д-р Иван Маджаров.

Според него няма опасност от странични ефекти от поставената партида на ваксините на "АстраЗенека", която временно е спряна в някои страни.

"Причинно следствената връзка между прилагането на един медикамент и здравословна случка след това трябва да се провери. Добрата ваксина е тази, която е поставена", заключи лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Еничар преди 3 години
То бива бива но толкова не бива навеждане на тоя измослен лекар не се знае дали есе заклел да бъде неотрален към властите. Сигорно знае колко е некадърен и затова си пази стола но рано или късно ще падне от него
5
1
 
1
 
! Отговори
бай Ганя - експерт преди 3 години
А той на какво основание твърди, че няма опасност от странични ефекти при Астра Зенека? Естествено на никакво. Просто си проветрява устата, че не си е мил зъбите.
4
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
Маджаров, не лъжи! Масово се оплакват от страничните ефекти на ваксината на АстраЗенека, поне тези хора, които аз познавам лично!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз това им казвам на датчани , холандци и германци , ама като са глупави . Имали доказани случаи правили някакви изследвания и не ми вярвали . Може ли така . Ще остане накрая само българите да ваксинираме .
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1 - абсолютно - докато не ви влезне в *** глави.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички доктори под строй, да казват, че ваксината не е опасна.