Георги Рачев: Предстои хладна седмица с валежи от сняг и дъжд

Условията за ски ще са перфектни до края на март, каза климатологът
12 мар 2021 12:50, Ния Христова
7
Георги Рачев: Предстои хладна седмица с валежи от сняг и дъжд
Снимка: БГНЕС
Предстои една хладна и дъждовна седмица. Това каза в ефира на bTV климатологът и туристически експерт проф. Георги Рачев. Той отбеляза, че се очакват валежи от дъжд и сняг. 
 
Уикендът ще бъде топъл и подходящ за разходки, въпреки облаците. Застудяването ще започне от понеделник. В края на седмицата се очаква да има и плътна снежна обвивка. В столицата максималните температури ще достигат до 10 градуса. 
 
"На изток се очаква дъжд, а на запад - сняг. До края на март месец ще има перфектни условия за ски, а ако пролетта бъде по-хладна и за Великден ще може да се направи едно спускане", обясни проф. Рачев.
Още по темата
 
Той допълни, че не се очаква да има проблеми с водата, тъй като язовирите са пълни. В Европа - над Русия ще има валежи от сняг, но се очаква затопляне. 
 
Относно хитовата дестинация за българите - Занзибар, проф. Рачев каза, че близо 4500 наши сънародници са посетили острова от началото на сезона. Според него Египет, Тунис и Мароко също са предпочитани дестинации от българите. 
 
"За Занзибар мога да кажа, че хората отиват с отицателен PCR тест и се връщат с отрицателен. Досега няма индикация някой да се е прибрал заразен", обясни проф. Рачев и допълни, че трябва да вземем пример от Гърция относно мерките за туристите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалистНеее, тогава тоя пенсионер бръщолевеше че зимата си заминала. Заминала намайкамупутката заминала. А бе тия докога ще ги търпим. Нова, бтв, бнт... а бе докога бе? Трябва да се чисти държавата отбоклуците. Всички са за бесилото. Вземат пари, бръщолевят глупости и си мислят че винаги ще е така.Не - НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА. Краят наближава. Тия всичките, очаквам да са на строежа и да мъкнат блокчета, да бъркат бетон и да видят как се изкарват пари.Който не иска - ми да мре от глад.Това е.
5
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Преди 1-2 месеца някой бръщолевеше за лека зима...
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Занзибар какви готини тропически болести си носят в къщи само!Нашето смотано здравеопазване дори не е чувало за някои от тях.Отделно не е за забравяне масовата мизерия там.
3
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Дебел сняг, голям комат. Ама по туй време...Да не останем без кайсиева?)))
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бедните българи не ни трябват сняг и студ.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О, точно от Гърция не трябва да взимаме пример. Те се провалиха драстично. Нито туристи, нито овладяване на епидемията. Едни гаври с туристите само....