Майката на 8-месечните близнаци вече е на спонтанно дишане

COVID отделенията в Бургаска област за запълнени
Обновена: 12 мар 2021 09:59 | 12 мар 2021 09:55, Ния Христова
20
Майката на 8-месечните близнаци вече е на спонтанно дишане
Снимка: Pixabay
Болниците в Бургаска област вече се задъхват заради изчерпване на леглата в COVID-отделенията. Това става на фона на плавното увеличаване на броя на новозаразените от началото на седмицата във всички лечебни заведения в областта, съобщи Нова тв.
 
Междувременно, в Бургас близнаци бяха изродени в 8-ия месец, след като майката беше поставена в медикаментозна кома заради коронавирус.
 
"Тя първо е приета в Инфекциозно отделение. Състоянието ѝ беше относително стабилно. Тя обаче има придружаващи заболявания. Съпругът ѝ дойде от Белодробната болница, неговото състояние се беше влошило бързо, приет е в реанимация, но той е починал", обясни зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светлозар Георгиев.
 
Децата по спешност е трябвало да бъдат извадени на бял свят. "Колегите са извършили един подвиг, без да губят време. Преценили са, че в ситуацията трябва да се даде шанс за живот на децата. Предприели са веднага секцио. Двете деца са в "Неонатология" и се полагат интензивни грижи. Състоянието им е стабилно", каза още той.
 
Зам.-директорът на лечебното заведение сподели радостна новина и за майката - от тази сутрин тя е на спонтанно дишане. "Да се надяваме, че това ще продължи. Иначе това е една голяма семейна и социална трагедия", посочи д-р Георгиев.
Още по темата
 
В Спешното приемно отделение работата е изключително сериозна. През изминалото денонощие е имало голям наплив от пациенти с коронавирус. Голяма част от тях са хоспитализирани.
 
"Наистина е доста напрегнато, натискът от пациенти с коронавирус се увеличи. За последното денонощие са преминали 43-ма души, от които 27 са хоспитализирани. Ние вече имаме алгоритъм за поведение, затова доста по-стегнато се извършва триажът и приемът на пациентите", посочи Началникът на Спешното отделение в МБАЛ-Бургас д-р Здравка Инджова.
 
Зам.-директорът на МБАЛ - Бургас обясни още, че ситуацията е динамична. "От вчера има заповед от директора на РЗИ за увеличаване на леглата. В момента имаме пет отделения за хора с инфекцията", добави той.
 
Д-р Георгиев информира, че за деца са отделени повече легла - 10, но заради натиска на пациентите, една част от тях са заети. "Пазим четири деца наистина за деца".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този дето пише за греховете и плътските наслади нещо е умопромит.Нито знаеш,нито познаваш словото и хората.А съдиш!!!!Внимавай като взимаш първия камък,защото ти не си безгрешен!
16
1
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
дано се оправи милата.
15
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 3 години
Между осем месечни близнаци и родени в осмия месец на бременността,сиреч осмачета има много голяма разлика. Оправете си заглавието!
14
29
 
1
 
! Отговори
Святаслав преди 3 години
Майката с този тежък грях, ако оцелее за да изкупи греха ще трябва много да страда до края на живота си с децата белязани от Сатаната. Господ Бог ако е милостив ще си я приеме в чистилището.
13
20
 
2
 
! Отговори
Епископ преди 3 години
До До 9Да, това е ГРЯХ за тези двама и други хора грешници, които са се отдали на плътски страсти по време на епидемия времена на чума и смърт. Да това е грях самият Господ Бог не може да го прости. Има време за всичко кога да се пости, кога човек да се въздържи пази целомъдрие и по време на чума хората да зачеват и да се отдават на страсти това е смъртен грях пред Бога.
12
1
 
10
 
! Отговори
Taню преди 3 години
Пазим четири деца наистина за деца... Ноу къммент...Стискам всички видове палци майката даа се оправи и да си гушне близначетата!!! Не ни е на главата, та да си представим, каква трагедия, реално, е това...!
11
3
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ти луд ли си?!Твоят Бог уж проповядва любов. Щом, въпреки пандемия, гадости, страх, несигурност и още 100 неща, двама хора са се намерили, са се отдали един на друг и са били поне малко щастливи и обичани... и смяташ, че твоят Бог ще го възрпиеме като нещо лошо...Damn!
10
1
 
9
 
! Отговори
divane преди 3 години
Браво! Дай Боже всичко да е наред с жената и децата.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тръпки ме побиха. това е ужасяващо. горките хора :(
8
32
 
3
 
! Отговори
Децата са белязани преди 3 години
Родени по време на чума децата са слуги на дявола и злото. Родителите са наказани от Господ, че са съгрешавали и вършили греховни неща, за да зачеват децата, когато чума върлува и хора умират те са правили секс.
7
1
 
27
 
! Отговори
Ужасна трагедия преди 3 години
Дано Бог се смили над жената и децата. Ужасна трагедия. Хора пазете се !
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало редакцията, не ми пишене минуси, а си оправете грешното заглавие.
5
26
 
4
 
! Отговори
Религиозен преди 3 години
Да, Божие наказание на хората, които не са се въздържали от плътски контакти.Децата зачевани по време на чума са войни на сатаната.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога се родиха тези близнаци, кога станаха на 8 месеца.
3
31
 
4
 
! Отговори
Престъпление ужасно преди 3 години
Ужасно без отговорно да се прави необезопасен секси и да се правят деца по време на епидемия. Бог ги е наказал по време на чума не се прави секс и не се зачеват деца.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано се оправи майката поне, за да не останат тия дечица кръгли сираци. Много тъжно.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасна драма за семейството... Да чакаш най-хубавото и да ти се случи най-лошото. :(