Възстановяват културните събития във Варна

Мерките не се спазват, смята областният управител
12 мар 2021 19:53, Анисия Иванова
12
Възстановяват културните събития във Варна
Снимка: БГНЕС

Културните събития във Варна ще бъдат възстановени от днес следобед, музеите и галериите ще продължат да работят, но контролът върху изпълнението на противоепидемичните мерки ще бъде засилен много, каза пред медиите областният управител Стоян Пасев.

Той припомни, че вчера Областният кризисен щаб реши да бъдат преустановени такъв тип посещения заради високата заболеваемост от COVID-19. Решението обаче беше силно политизирано и затова реших да бъде отменено, обясни Пасев.

Още по темата
Решенията на щаба са продиктувани изцяло и само от ситуацията и становищата на медицинските експерти, които са негови членове, допълни областният управител. По думите му върху болниците във Варна има изключително голямо напрежение. Днес свободните интензивни легла са само 10.

Във Варна се лекуват много пациенти от Добрич, Шумен, Търговище, Бургас, което допълнително затруднява ситуацията, каза Пасев. По думите му въпреки трудностите не е върнат нито един болен. Пасев посочи още, че се увеличават все повече случаите на хора с паник атаки, които искат да постъпят в болница, но ще апелира към лечебниците да не ги хоспитализират.

Проблемът е, че мерките не се спазват, допълни областният управител. По думите му около 8 март нито едно заведение в града не е спазвало противоепидемичните изисквания. Засечени са и 6 дискотеки, работещи в разрез със заповедите на властите. "Ще изкарам всички държавни администрации с контролни функции да правят проверки", каза областният управител и допълни, че ще настоява на нарушителите да се налагат максималните санкции.

По повод вековния юбилей на Драматичния театър във Варна, където тази вечер трябва да има специален спектакъл, областният управител посочи, че в сградата могат да бъдат допуснати максимум 120 души. Ако не бъдат спазвани правилата, нарушителите трябва да бъдат санкционирани.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Театър преди 3 години
А, защо отмениха празнуването на 100 годишнината на театъра днес? Престъпници
8
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Защо толкова ги е страх от Радев? Направо се посират.
7
1
 
1
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Нищо не трябва да се затваря.На Бил Спринцовката вирОЗа е някакъв недъгав, дори не е вирус а са някакви токсини във водата и въздуха. Елементарен пoлучoвeк, каквато му е операцонната система такива са му и вирусите - боза.
6
4
 
13
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Даа , хем са подли , хем се изложиха пак - лъснаха им голите зад...!Герберската простотия е безкрайна!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само заради посещението на Радев направиха тая простотия. Вчера затворили, днеска отварят, като се разбра, че няма да отиде.
4
6
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПОЗОР СИ ТИКВО !!!САМО ГУЛУПАЦИ ЩЕ СА С ТЕБ !!!И ИЦО ХАЗАРТА И АРТИСТИТЕ ОТ ВАРНА ПОКАЗАХА , ЧЕ СИ НАЙ МРАЗЕНИЯ .
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече Герб изгуби Варна. Късно е моме за китка.Не може да замажете гафа. Ще получите шамар както СДС го получи с натрапения кандидат за кмет Добрин Митев навремето. Ние не сме софиянци да преизбираме Фандъкова до живот
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е то е срамно да работят наргиле баровете, а театрите да са затворени!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великият фурнаджия сега разрешава.