14 дами въртяха гуми в традиционното женско рали в Ловеч

Участвали са три отбора и индивидуални състезателки
13 мар 2021 18:25, Анисия Иванова
17
14 дами въртяха гуми в традиционното женско рали в Ловеч
Снимка: Община Ловеч

Четиринадесет дами въртяха гуми в традиционното осмомартенско женско рали в Ловеч. Сред тях е имало представителки на нежния пол от София, Бургас, Разград и Луковит. В интересната и оспорвана надпревара са участвали три отбора, както и индивидуални състезателки, съобщават от общинската администрация. Дамското рали бе открито от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова.

Любителките на високите скорости били разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателките са изпълнили един опознавателен и два състезателни манша по трасето, което е включвало различни по трудност елементи. За класирането е било взето най-доброто им време.

В класа за стандартни автомобили, група I -1600 куб. см, победата е спечелила Ирина Илиева от отбора на Община Ловеч. В група II - над 1601 куб. см, първото място е отишло при Геновева Тодорова от отбора на "Розовите пантери". В клас модифициран първото място е за Констанца Томова от София. Отборната победа е спечелил тимът на "Вромос Рейсинг" - Бургас.

За победителките и призьорките в индивидуалното и отборното класиране били осигурени купи, парични премии, членски карти от СБА - Ловеч за пътна помощ и бутилки шампанско.

Присъдени били и награди за най-дългогодишна състезателка, както и за най-атрактивна. С най-голям стаж в нежното рали е Катя Кънчева, а за най-атрактивна била отличена Детелина Петкова. Двете са получили парични награди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
6
 
! Отговори
не е за хвалба преди 3 години
А защо на всякакви авто-мотосъстезания не се следят газове, пушилки от гума и т.н. Много е лицемерно да шибнеш един бърз еко-данък, чип-мип ей така набързо, а на състезание една мощна кола сигурно цапа 10пъти повече и няма проблем. Единствените приемливи състезания са онези, дето с 1л гориво карат по 100ци км
10
4
 
2
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 3 години
Преди време и в София правеха нещо подобно. Започваха от полигона на СБА в Младост 3 (сервиз на СБА). Беше хубаво шоу и жените си шофираха по-добре от тези мъже тук, които се присмиват. Убеждавах жена ми да участва, но се дърпаше.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дами... ха ха ха...
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметицата е на първо място
7
8
 
6
 
! Отговори
Жалка история преди 3 години
Брей големи тия жени бе. Единствено замърсяват природата по този начин нищо друго.
6
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"Въртяха гуми"?....Жалко,че не са въртяли чевермета...
5
4
 
6
 
! Отговори
:-) до Vako преди 3 години
Лелките от ралито до там ли изпаднахте, че да се хвалите сами?
4
8
 
5
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Огън българки ей.Сигурен съм че шофират по добре от сумати мъже.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каро чета колко награди са раздадени ми става ясно че о там е като в българския културизъм - няма как да не хванеш поне бронзов медал, щото то толкова и участници има в категориите...
2
2
 
9
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Само рали ни липсваше...
1
1
 
15
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Сигурно е много тежко да си озлобена стара мома?